CROSSDOCK Extraliga

Každý zápas bylo cítit, že se výkonnostně zvedáme, ohlíží se nejproduktivnější hráč Dobřan Truchlý

Dobřanům se opět nevydařil vstup do podzimní části soutěže. Ze 6 zápasů Šneci dokázali uzmout pouze 1 bod do celkového hodnocení. Jak týmovou situaci vnímá nejproduktivnější dobřanský plejer, Tomáš Truchlý? Jak se připravuje během dlouhé pauzy a kde vidí příčiny dobřanského umístění?

Trénovali jsme ve skupinkách po šesti

Tomáši, sportovní situace není stále jistá a hokejbal tak nadále stojí, jak toto téma vnímáte v Dobřanech?

V Dobřanech to vnímáme asi jako každý jiný klub. Čekáme na rozhodnutí vlády a na případné rozvolňování, abychom mohli opět začít s přípravou na rozjetí jarní části soutěže.

Scházíte se na nějaké společné tréninky? Samozřejmě je otázkou, zda je to v souladu s pandemickými nařízeními. Nebo si každý dělá individuální přípravu? Jak přesně to vypadá u vás?

Scházeli jsme se, když to bylo možné. Trénovali jsme ve skupinkách po šesti, abychom nevypadli z tempa. Bohužel teď pohromadě není možné trénovat a každý se připravujeme individuálně.


Musíme začít dotahovat zápasy do konce

Pokud štěstí bude přát, tak se Extraliga nejspíše rozjede. Přál byste si, aby se soutěž dohrála nebo znovu anulovala, tak jako minulý rok?

Samozřejmě bych si v této sezóně ještě rád zahrál, pauza je dlouhá, hokejku jsem neměl v ruce už dlouho, ale vzhledem k situaci je to podle mě zatím nereálné, abychom se zase začali scházet a je možné, že se soutěž opět anuluje.

Zpět do minulosti, na podzim jste stihli odehrát 6 utkání, ale pouze v jednom se vám podařilo bodovat. Kde byla chyba?

Jsme mladý tým, který sbírá zkušenosti každý zápas. Na podzim jsme odehráli slušná utkání a každé utkání bylo cítit, že se výkonnostně zvedáme. Bohužel jsme nedotahovali zápasy do konce a přicházeli o důležité body kvůli chybám, které jsme dělali.

Jak se z této situace dostat a na jakém umístění byste chtěl nejraději se svým týmem být?

Musíme začít dotahovat zápasy do konce, začít bodovat a zvedat se v tabulce, jinak nemůžeme pomýšlet na play off. Tak nejraději bych chtěl být na nejvyšších pozicích tabulky, postoupit do play off a vyhrát titul (smích), ale reálně pro nás bude v této situaci nejdůležitější dostat se do postupové osmičky.


Tomáš Truchlý (vpravo) si v 6 podzimních duelech připsal 6 bodů za 3 góly a stejný počet asistencí. Autor fotky: Markéta Štroufová. 

Jednoduché to určitě není, ale snažím se něco dělat

V kanadském bodování jste nejlepší ze svého týmu. Jakou máte přesně roli? Očekává se od Vás pravidelný přísun bodů do statistik, čímž pomáháte týmu k bodům do tabulky...

Myslím si, že moje role je stejná jako každá role jiného hráče v týmu, chodím akorát více na přesilovky. Jinak si nemyslím, že by se ode mě očekával pravidelný přísun bodů, sice se mi na podzim bodově dařilo, ale v případné jarní části to může být úplně jinak.

Jak těžké je si udržet fyzickou připravenost přes takto dlouho pauzu? A jak je to s mentální pohodou hráče? 

Jednoduché to určitě není, ale snažím se něco dělat, ať už jde o běhání, cvičení doma nebo jakýkoliv jiný pohyb. Jinak se cítím odpočatý a vnímám to asi jako každý jiný hráč. Chybí mi kontakt s klukama na trénincích nebo v kabině a samozřejmě zápasové vytížení.


Tomáš Truchlý (vlevo) vedl Dobřany v roce 2019 za prvoligovým titulem a postupem do Extraligy jako kapitán! Zdroj fotky: fcb HBC Hostivař.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
19 94:42 51
2.
HC Kert Park Praha
19 92:41 44
3.
Elba DDM Ústí nad...
19 68:35 44
4.
HBC Kladno
20 69:44 40
5.
HBC Svítkov Stars...
20 67:57 34
6.
SK Hokejbal Letohrad
19 55:58 28
7.
HBC Pardubice
19 64:63 25
8.
HbK Karviná
18 54:74 21
9.
HBC Hradec...
18 37:57 17
10.
TJ Snack Dobřany
19 36:68 16
11.
HBC Plzeň
19 41:67 15
12.
HBC Prachatice
17 29:100 4