Liga st. žáků

Sport mi moc chybí, důležité je pro mě být pořád lepší a lepší, přiznává hráč starších žáků Jánoš

Hodonín obsazuje hned první tři příčky kanadského bodování Ligy starších žáků. Jedním z úspěšných hráčů je Sebastian Jánoš, který získal osmadvacet bodů. Když může, tak radši vystřelí, svoji šikovnost ukazuje i v počtu asistencí, k dobré přihrávce se uchýlí, když není v úplně dobré střelecké pozici.

Když můžu, tak vystřelím

Mezi šikovné žáky patří třináctiletý Sebastian Jánoš, který obléká dres Hodonína nejen v kategorii starších žáků, ale také v Extralize dorostu. V mladší kategorii se mu daří výborně. V šesti zápasech nasbíral osmadvacet bodů. Snažím se vydat ze sebe vždycky ten nejlepší výkon,“ přiznává šikovný útočník.

Hned sedmnáctkrát se trefil do černého. „Snažím se střílet z každé pozice. Když můžu, tak vystřelím. Pokud se však příležitost nenaskytne, tak určitě nahraju,“ prozrazuje Jánoš, který nezaostává ani v počtu asistencí. Ve třinácti letech hraje pravidelně také Extraligu dorostu, ve které se mu však bodově zatím příliš nedaří. „Mezi oběma soutěžemi je velký rozdíl, v dorostu se hraje ve větší rychlosti a není tak na nic moc času. Je těžší se prosadit,“ upozorňuje hráč Hodonína.


Cvičím rád

Spousta sportovců má často ty nejvyšší cíle, mezi které většinou patří reprezentační dres. U Sebastiana je to však jiné. „Takové sny zatím nemám, důležité je pro mě být pořád lepší a lepší,“ přiznává své osobní skromné cíle.

Aktuální období je už dlouhé a únavné pro všechny, zvlášť pro děti, které kromě sportu nemají aktuálně ani klasické školní povinnosti. Není pro ně jednoduché se nějak individuálně připravovat. „Sport mi chybí moc, ale cvičím rád, takže se snažím něco dělat. Chodím si zaběhat a zastřílet na zahradu, kde také pracuji s hokejkou,“ poodkryl závěrem Jánoš.