Extraliga dorostu

Jarní část odstartovali také dorostenci: Ježci nastříleli patnáct branek, vyrovnané derby pro Svítkov!

Druhá část letošního ročníku odstartovala také v Extralize dorostu. Nejlépe se dařilo Heřmanovu Městci, který vsítil patnáct branek. Pouze o dva zásahy méně zaznamenal Suchdol nad Lužnicí. Čisté konto udržely tři celky a pikantní pardubické derby získal těsně Svítkov, Autosklo bralo bod.

Divize Západ



Kelti udolali vedoucí Rakovník



Hned deset branek bylo k vidění v utkání mezi Plzní a Kladnem, vítězství nakonec udrželi domácí. „Měli jsme velmi dobrý vstup do zápasu, s přibývajícím časem se ale vytratila efektivnost. U některých hráčů je vidět, že na konkurenci týmů z první poloviny tabulky zatím nestačí. Věřím, že tím mají větší motivaci trénovat a zlepšovat se. Zápas měl svoji kvalitu, myslím, že dvě branky jsme soupeři darovali zbytečně a na to se zaměříme u videa,“ upozornil trenér Plzně Michal Edl.


Hned třináct branek dal svému soupeři Suchdol, který Rebely vůbec nešetřil. Vyrovnaný byl naopak zápas mezi Rakovníkem a Berounem, který těsně vyhrál Beroun. „Nutno přiznat, že jsme jako tým první jarní utkání nezvládli. Přes kvalitní zimní přípravu jsme udělali chyby jak na hřišti, tak na střídačce,“ neskrýval zklamání asistent trenéra Rakovníku Pavel Slabý.


„Začínat jarní boje o postup do finálové části Extraligy, což je náš předsezonní ambiciózní cíl, na půdě lídra soutěže, který doposud neokusil hořkost porážky? To je těžká porce. A vidíte, Tým Keltů to dokázal. Svoji trpělivou hrou jsme odráželi útoky soupeře, podpořil nás skvělým výkonem gólman Jirka Titel. První branku vsítil Kuba Němčík, ač jeho úkol zněl jasně – hrát svůj minizápas 0:0. Nemám co dodat. Vůle, bojovnost, šikovnost, taktika, až na dva zbytečné fauly i disciplína. Cesta je náš cíl,” mohl být naopak velmi spokojený Martin Davídek.


Čisté konto udrželi hráči Ústí nad Labem, kteří zdolali Blatnou 2:0. „Utkání bylo z naší strany velmi nervózní a z části i velmi ustrašené. Soupeř nás zaskočil velice dobrou obrannou hrou, kterou se nám i přes poměr střel v první třetině 14:2 v náš prospěch nepodařilo prolomit a šlo se do kabin za bezgólového stavu. Ve druhé třetině se nám podařilo díky zklidnění hráčů dvakrát skórovat a utkání tak dovést do vítězného konce. Nakonec jsme rádi za tři body na rozdíl od předvedené hry,“ řekl po zápase asistent ústeckého trenéra Radek Červinka.





Divize Východ



Ježci se zastavili na patnáctce, Autosklo potrápilo Svítkov



Nejvíce branek víkendu vstřelili hráči Heřmanova Městce. Ti si vyšlápli na Přelouč, kterou vyprovodili hned patnácti brankami. „Jak hodnotit zápas v Heřmaňáku, hodně těžko. Vychválím zimní přípravu a pak se to začne sypat, ztráta gólmana, nemoc hráčů vyústila v to, že jsme přijeli s dvanácti hráči a novou akvizicí do brány, kdy jsme gólmana neviděli chytat a nevěděli co od něho čekat. Bohužel se mu podařilo z prvních dvou nahození na bránu nechat domácí dvakrát skórovat a pro kluky bylo více či méně po zápase. To, co jsme trénovali, říkali, vůbec neplatilo. Zmatené běhání po hřišti, abychom náhodou nedostali debakl, vyústil stejně v pořádnou gólovou nadílku. Z mého pohledu byla asi nejlepší třetí třetina, kdy se gólman rozchytal a klukům ukázal, že chytat umí, ovšem na nějaký dramatický zvrat to už nebylo. Za zmínku určitě stojí průnik Hermana, který prošel mezi dvěma obránci, stihl vystřelit a ještě dorazit a dát tak za nás čestný gól. Dle mého byla ze strany domácích hodně vyhrocená hra, snad motivována honěním osobních bodů a úspěchů, kdy nám nedohráli dva hráči. Nezbývá než hodit tento zápas za hlavu a připravit se na další, kde snad konečně ukážeme, kdo jsme a soupeři nedáme nic zadarmo, jako tomu bylo tentokrát," přeje si trenér Přelouče Michal Křemenák.


Čisté konto udrželo KOVO, které se představilo na půdě Kyjova, tomu nedovolilo skórovat a samo se naopak radovalo šestkrát. Gól se nepodařilo vstřelit ani Malenovicím, které podlehly o příčku horší Hostivaři.


Nejvyrovnanější podívanou přineslo pardubické derby, které o vlásek ovládl Svítkov. „Katastrofální start do utkání, kdy jsme lacinými brankami a třemi vyloučeními pustili soupeře do utkání. Celý zápas jsme dotahovali a vždy, když jsme vyrovnali, jsme hned udělali hloupou chybu, kterou soupeř potrestal. Autosklo hrálo velmi jednoduše a bylo velmi nebezpečné z každé jeho šance. Většina hráčů odvedla podprůměrný výkon, bez většího herního nasazení. Sráželi nás hlavně individuální chyby a špatně vyhodnocené situace. V zápase zářil pouze Matyáš Bláha, bez kterého bychom se těžko na něco zmohli. V obraně nás držel Jiří Gregor. Pro nás cenná facka hned při startu jara. Máme na čem pracovat! To však nepůjde bez zlepšení tréninkové docházky. Za dva body jsme rádi, ale herní projev jsme očekávali na lepší úrovni,“ zklamalo kouče Svítkova Martina Hlavsu.


„V prvním jarním zápase se nám do cesty postavil rival ze Svítkova a my jsme věděli, že nás nečeká nic lehkého. I s ohledem, že jsme opět nemohli nastoupit v plné sestavě. Po úvodní opatrné třetině, kdy jsme vedli 2:0 se začal hrát hokejbal velmi dobré úrovně. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a myslím si, že diváci si přišli na své. Bohužel soupeř vždy dokázal srovnat skóre. Nakonec zápas skončil spravedlivou remízou. Na nájezdy byl úspěšnější soupeř, a tak bere druhý bod. Já musím vyzdvihnout výkon celého mužstva,“ byl naopak i přes prohru spokojený Miloš Kamaryt.




Tabulka Extraliga dorostu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Elba DDM Ústí nad...
20 159:38 60
2.
HBC Plzeň
19 154:31 50
3.
SK Kelti 2008
18 152:28 43
4.
TGB Swietelsky...
18 79:57 34
5.
HBC Kladno
18 88:64 26
6.
TJ Blatná Datels
19 75:95 24
7.
SK Suchdol nad...
19 59:143 24
8.
HBC Prachatice
19 53:109 18
9.
HbC Zliv
18 36:100 13
10.
TJ Tatran...
19 34:108 9
11.
TJ HBC Olymp...
19 55:171 8