CROSSDOCK Extraliga

Tréninky jsem měl do března i na hřišti, zas takové odloučení od hokejky jsem neměl, prozrazuje Čejka

Tato pauza je nejhorší pro dozrávající juniorské hokejbalisty, kteří se chystají na přechod do mužského hokejbalu. Své o tom ví i hostivařský Jan Čejka. Jak se tento talentovaný junior připravuje na možný start Extraligy? Jak moc by ho mrzelo, kdyby se zrušilo juniorské MS ve Vispu?

Do přísnějších opatření jsme měli tréninky ve dvou lidech

Honzo, doba je stále nejistá a nikdo neví, kdy se hokejbal restartuje. Jak zatím zvládáte svoji přípravu na možný restart Extraligy?

Já sám se nijak extra nepřipravuji. Občas si chodím zaběhat do lesa nebo zajdu do posilovny, ale že bych to dělal poctivě a pravidelně, to nemohu říct. Do přísnějších opatření jsme měli tréninky ve dvou lidech na hřišti nebo jsme chodili běhat do lesa, takže aktivita nějaká byla, ale ne výrazná.

Šušká se, že se pravděpodobně znovu rozběhne nejvyšší česká soutěž, to je dobrá zpráva, ne? Co říkáte na to, že by se extraligová sezóna dohrála?

Už dlouho se o tom mluví, ale bohužel jen mluví. Já sám v tom nevidím problém se testovat, jelikož jako student v současné době mám více času, ale pro hráče, co pracují, to může být obtížnější. Určitě se na tom dají najít pozitiva, ale i negativita. Určitě budu rád, když se sezóna dohraje, ale v současné době nevím, jestli by to vůbec šlo.

Vaše tabulková situace s jedním bodem však není růžová, na čem musíte rychle zapracovat?

Tak samozřejmě je více věcí, ve kterých jsme ztráceli oproti našim soupeřům. Určitě to je v proměňování šancí, někdy nás srážejí zbytečná vyloučení v nesprávný čas. Samozřejmě věřím, že postupem času to bude lepší a bodů budeme mít více.


Hostivař se hned v úvodu sezóny málem postarala o překvapení na půdě silného Kladna. Zdroj fotky: HBC Hostivař.

Šampionát ve Vispu v ohrožení: Budu věřit, že se turnaj uskuteční

Jak těžké je pro Vás se připravovat individuálně? Zvládáte zatím odloučení od hokejbalu? Čím vyplňujete svůj volný čas?

Jak jsem říkal, tréninky jsem měl do března i na hřišti, takže zas takové odloučení od hokejky jsem neměl. Samozřejmě zápasy vám to nevynahradí. Určitě jsem trochu zlenivěl, ale když už se rozhodnu, tak si vyběhnu nebo zaposiluju.

Podle všeho se nejspíše zruší mistrovství světa ve Vispu, jak moc by Vás to zasáhlo?

To by mě hodně mrzelo. Určitě jsem si přál, aby se mistrovství světa uskutečnilo a každý hráč v týmu by si to taky přál. Šampionát je pořád za dlouho, ale každým dnem je ta šance menší a menší, ale dokud ta šance je, tak budu věřit, že se turnaj uskuteční.

Jan Čejka patří věkem sice do kategorie U18, ale díky výtečným výkonům si řekl rovnou o posun do dvacítky! Autor fotky: Jana Procházková.

Díky distanční výuce mám více volného času

Myslíte si, že by mezinárodní federace ISBHF prodloužila věkové kategorie o skupinu hráčů, kterým by MS kvůli pandemii uteklo?

Určitě bych v to doufal. V týmu se sešla fantastická parta kluků. Určitě všichni myslíme na nejvyšší příčky a kvalita je veliká, a i po odsunutí bych věřil, že kvalita bude stejná, možná i lepší.

Jak je pro Vás teď náročné žít? Veškeré studium probíhá distančně a člověk může být v kontaktu pouze s nejbližšími, jak to zvládáte?

Abych se přiznal, tak já to ani moc nevnímám. Kromě sportu mám furt stejný život. Díky distanční výuce mám více volného času. Většinu hodin mi zrušili, a tak mám v průměru dvě hodiny na den místo osmi hodin. Většinu svých volných dní trávím na brigádě se spolužáky, takže vídám i lidi z okolí.


Silný ročník hráčů narozených v letech 2000-01 vyhrál letní přípravný mužský turnaj Páňa Cup. Dočkají se v letošním roce svého mezinárodního vrcholu? Autor fotky: Jana Procházková.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9