Ženy

Těším se moc, že se zase uvidím s holkami z jiných klubů, říká o letním campu Mikulová

Kapacita ženského letního campu se velmi rychle plní a zbývá posledních pár volných míst. Jednou z letošních účastnic je patnáctiletá Tereza Mikulová, která se v loňském roce zúčastnila také premiérového Campu rozvoje dovedností. Oba letní campy si velmi vychvaluje.

>>PŘIHLÁŠKY NA HCŽ 2021<<

Neváhala jsem, že bych nejela

Na konci července se uskuteční již 7. ročník Hokejbalového campu žen, který je rok od roku čím dál kvalitnější i díky velkému zájmu hokejbalistek na sobě pracovat i v parných letních měsících. Po několikáté se na camp přihlásila teprve patnáctiletá Tereza Mikulová. „Hokejbalový camp žen je skvělý a s minulou zkušeností, která byla taky skvělá, jsem ani nezaváhala, že bych nejela,“ zdůrazňuje talentovaná hráčka pardubického Autoskla.

Hokejbalového campu žen se každoročně účastní i trenéři národních týmů žen a juniorek všech kategorií. Hráčky tak mají co nejodbornější přístup a mohou se kvalitně zdokonalovat. „Je jedno, kolik vám je let, naučíte se nové cviky a celkově se zlepšíte, je i velká sranda mimo hřiště,“ vypráví s velkým nadšením Mikulová.

Letní tréninkové campy nejsou jen o lité dřině na ploše kryté haly. „Nejvíce mě asi baví strávený čas na hřišti, střelba, osobní souboje, ale také kondiční příprava,“ vypočítává Tereza Mikulová. Hokejbalové soustředění žen se oproti minulým ročníkům v něčem obmění. „Tento rok je akce o den delší, což je skvělé pro holky, které na sobě chtějí zapracovat. A určitě pomůže pro přípravu na sezónu,“ nepochybuje pardubická hokejbalistka.


Tereza Mikulová nastupuje pravidelně za tým starších žáků pardubického Autoskla. Autor fotky: Jana Nekolová.

Tréninky s chlapci byly náročnější

V loňském roce se Tereza Mikulová zúčastnila také premiérového ročníku Campu rozvoje, jenž se uskutečnil v krásném prostředí svitavských sportovišť a hokejbalové haly a přivítal jak chlapce, tak dívky. V čem byl obsahově jiný? „Camp rozvoje dovedností byl jiný díky tomu, že se mohly přihlašovat i holky, určitě to bylo jiné i díky délce campu,“ má jasno Mikulová.

Jak už bylo zmíněno, tak dívky hltaly tréninkové dávky pod taktovkou zkušených trenérů společně s chlapci a rozhodně nezaostaly! Ba naopak se seznámily se značně větším tempem tréninkových jednotek. „Určitě ano, bylo to rychlejší a trošku náročnější,“ konstatuje talentovaná hokejbalistka pardubického Autoskla.

Tereza Mikulová je po celý rok na tréninku převážně s kluky, nechybí ji čistě dívčí kolektiv? „Ano, těším se moc, že se zase uvidím s holkami z jiných klubů a poznám nějaké nové hráčky,“ těší se na další camp žen Mikulová, která je značně motivovaná. „Chtěla bych se dostat do reprezentace do osmnácti let,“ nezastírá.


Tereza Mikulová v plném zápřahu na Campu rozvoje dovedností 2020 ve Svitavách. Zdroj fotky: Mládežnický hokejbal ČMSHb.

Tabulka Liga žen

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Prachatice
15 39:10 38
2.
HBC Svítkov Stars...
14 35:9 38
3.
TJ Sršni Svitavy
13 38:10 33
4.
Panthers Kadaň
15 36:31 26
5.
HBC Enviform Třinec
15 19:28 16
6.
HBC Plzeň-Litice
15 13:31 13
7.
SK Kelti 2008
15 13:39 7
8.
HBC Pardubice
14 3:38 3