CROSSDOCK Extraliga

Pokud se sezóna bude dohrávat, tak v nic jiného než titul nedoufám, culí se pardubický Vlasák

Neodlučitelná opora pardubického Autoskla, to je Lukáš Vlasák. Jak se tento silový útočník připravuje na pravděpodobný start nejvyšší české soutěže? Co ho žene stále kupředu? Jsou to vzpomínky na mistrovské tituly s Pardubicemi nebo je to Mistrovství světa 2017? Čeho by chtěl ještě dosáhnout?

Musím se pořád hýbat, jinak bych za chvilku neprošel dveřmi

Lukáši, původně se zdálo, že se Extraliga má v nejbližší době znovu rozběhnout. Jak jste se na ni připravoval v průběhu pandemie? Trénujete stále individuálně?

Úplně si nedokážu představit, že v téhle situaci bychom začali hrát, i když si to nesmírně přeji. Protože ta hra a kontakt se spoluhráči opravdu chybí. Co se týče přípravy, tak až na pár výpadků se udržuji po celou dobu. Hlavně kolo, švihadlo a běh. Poslední měsíc i posilovna u kamaráda. Musím se pořád hýbat, jinak bych za chvilku neprošel dveřmi. (smích)

Pardubice v poslední době dlouho nedosáhly na extraligový titul, ale jak si vážíte titulu ze sezóny 2015/16?

Ten řadím hodně vysoko, to byla jízda, na kterou se nezapomíná. Tam se nám sešlo vše, co mohlo. Tým šlapal jak švýcarský hodinky. Krásný vzpomínky na tyhle okamžiky. Doufám, že je s klukama v Pardubicích ještě zopakujeme.

Byl jste součástí seniorské reprezentace na MS v Pardubicích, kde jste s týmem získal bronzovou medaili, jak moc si jí vážíte?

Spolu s titulem s Pardubicemi to jsou určitě dvě nejcennější medaile v mé sbírce. MS v hokejbale a ještě doma, co víc si mohl člověk přát, já to měl ještě umocněné tím, že se mi narodila těsně před MS má první dcera Viktorie. Takže tuhle událost mi z hlavy jen tak něco nevymaže.


Lukáš Vlasák s číslem 71 si oslavy bronzu z MS 2017 v Pardubicích náležitě užil. Autor fotky: Luboš Jeníček.

V našem sportu mě ženou kupředu mladí spoluhráči

Nemrzí Vás stále vzpomínka na semifinálový duel se Slovenskem, kde postup do finále utekl opravdu o milimetry?

Semifinále bylo obrovský zážitek, neskutečná divácká kulisa. To, co tam diváci obou táborů vytvořili za atmosféru... To je na hokejbal neuvěřitelné. A ještě k tomu derby se Slováky. Chyběla tomu opravdu jen ta vítězná tečka. Škoda té Pospovy (Jan Pospíšil - poznámka redakce) tyčky v závěru.

Co Vás žene stále kupředu? Pomýšlíte na reprezentační dres? Chcete se ještě na nějaké MS podívat?

Teď je to rodina v téhle nelehké době, ale jinak mě v našem sportu ženou kupředu mladí spoluhráči, člověk se jim chce i v relativně pokročilém věku vyrovnat, ba dokonce být lepší. Takže díky nim ta motivace stále je. A co se týče reprezentace? Ač bych rád, tak jsem realista a vím, že v Extralize běhá spousta mladých hráčů, kteří jsou na tom lépe než já. Ale to neznamená, že bych to vzdával. (smích)


Lukáš Vlasák si v 6 zápasech letošní pozastavené sezóny připsal 2 góly a 1 nahrávku. Pardubický hokejbalista může stejně dobře zahrát jak v útoku, tak v obraně. Autor fotky: Josef Česák st.

Tahle pauza nám nepřišla vůbec vhod

Jak hodnotíte podzimní část, kdy jste s vaším celkem ukořistili 15 bodů a momentálně okupujete druhé místo extraligové tabulky?

Podzim musím hodnotit pozitivně, vlastně kromě prvního zápasu jsme jeli na vítězné vlně, takže nám tahle pauza nepřišla vůbec vhod. Opravdu to v šatně i na hřišti na podzim klapalo, škoda. Budeme doufat, že po opětovném rozehrání soutěže na to navážeme. A na vítězné vlně se dovezeme až na vrchol. (smích)

Sezónu máte rozehranou skvěle, snad se dohraje. Myslíte si, že byste mohli dojít až za extraligovým titulem?

Pokud se sezóna bude dohrávat, tak v nic jiného než titul nedoufám. (smích)


Pardubické Autosklo prohrálo z šesti duelů jediný a potvrdilo tak, že v letošním ročníku pomýšlelo hodně vysoko. Tedy snad ještě pomýšlet bude moci! 

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9