CROSSDOCK Extraliga

Lidem se znatelně snížil pohyb, zvýšil stres, má jasno reprezentační útočník Radim Štěpáník

Situace kolem rozvolnění se prakticky mění každý den, proto stále není jasné, kdy se začne hrát. I v této době se stále udržuje v kondici reprezentační útočník Radim Štěpáník, který je znám svou vášní pro posilovny, a i jeho zaměstnání trenéra bylo bohužel zasaženo pandemií koronaviru.

Jak tráví útočník Mostu volný čas, jak vyřešil zavřené posilovny se dozvíte v rozhovoru, který Radim poskytl redakci hokejbal.cz.

Oživil jsem kariéru počítačového hráče

Před několika dny začala v hokejbalovém prostředí kolovat zpráva o podání žádosti o výjimku pro start Extraligy mužů. Tato možnost by značně oživila hokejbalové vody, například ve florbale, pozemním hokeji, volejbale a dalších sportech se nejvyšší seniorské soutěže z výjimky už těší. Dočká se jí v dohledné době i hokejbal? „Moc tomu nevěřím. Spíše se více zpřísňuje, než že by bylo v dohledu nějaké rozvolňování,“ zamýšlí se Štěpáník. „Stejně jako každý bych si ale rád zahrál,“ nezastírá agilní forvard Mostu.

Hokejbalisté trávili před vypuknutím koronavirové pandemie prakticky všechen svůj volný čas sportem – hokejbalovými tréninky, zápasy… Nyní ale vynucenou pauzu spousta z nás vyplňuje jinak. Někdo oprášil i své staré záliby. „Oživil jsem kariéru počítačového hráče. V lolku (League of Legends) sezóna běží normálně, takže zápasové vytížení mám znatelné,“ prozrazuje Radim Štěpáník.


Radim Štěpáník (vlevo) je v posledních letech stabilním členem útočné jednotky národního týmu. Autor fotky: Hanka Poskočilová.

Čas vyplňuji studiem

O Radimovi Štěpáníkovi se ví, že holduje posilovnám, které jsou bohužel zavřené. Jak si je nahrazuje? Mostecký útočník to vyřešil po svém. „Z posilovny jsem si po druhém zavírání vypůjčil relativně dost vybavení,“ nezastírá Štěpáník. „Nepředpokládal jsem, že by se po Vánocích otevřelo, takže jsem se vybavil. Dokud přálo počasí, tak jsem cvičil hlavně venku - schody, venkovní hřiště a podobně,“ vypočítává energicky hrající plejer, který před letošní sezónou přestoupil z Kladna, kde zažíval velké úspěchy, do Mostu.

Když jsou veškeré aktivity prakticky zakázány, zbývá hodně času na práci. Koronavirová vládní opatření ale spoustu činností prakticky úplně zamezila. „Na práci je sice času dost, ale já se živím jako trenér a posilovny jsou zavřené,“ upozorňuje Štěpáník. „Čas vyplňuji tedy zejména studiem a způsob obživy jsem si taky našel - online, programming...atd.,“ prozrazuje.

Názor na přísná opatření se za tak dlouhou dobu u mnohých lidí zajisté změnila. Výjimkou není ani Radim Štěpáník. „Spíše bych rozvolňoval. Kvůli opatřením se lidem znatelně snížil pohyb, zvýšil stres a celkově se podepisuje na zhoršení zdraví, ať už covid prodělají či nikoliv,“ nepochybuje.


Radim Štěpáník (vpravo) paradoxně stihl nejvíce zápasů na letním přípravném turnaje Páňa Cupu v Kladně. Zdroj fotky: HBC Kladno.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
17 81:38 45
2.
Elba DDM Ústí nad...
18 65:35 41
3.
HC Kert Park Praha
17 76:39 38
4.
HBC Kladno
18 66:41 37
5.
HBC Svítkov Stars...
18 64:50 34
6.
HBC Pardubice
18 63:59 25
7.
SK Hokejbal Letohrad
18 52:58 25
8.
HbK Karviná
17 53:62 21
9.
HBC Hradec...
17 35:50 17
10.
TJ Snack Dobřany
18 36:65 16
11.
HBC Plzeň
18 34:65 12
12.
HBC Prachatice
16 28:91 4