Extraliga juniorů

Extraliga Juniorů přinesla v pěti zápasech tři čistá konta vítězů! KOVO do Letohradu nedorazilo

Během posledního únorového dne se již naplno rozjela jarní část Extraligy Juniorů. K vidění bylo pět zápasů, ve kterých padlo velké množství branek. Většinou však pouze na jedné straně, hned tři celky totiž udržely čisté konto.

Ústí rozneslo Třinec třinácti góly!


Vyrovnaný zápas se během prvního jarního kola odehrál mezi Prachaticemi a pardubickým Autosklem. Šťastnějším celkem nakonec byli hosté, kteří potvrdili svoje postavení v tabulce a zvítězili 5:3. Velkou natěšenost do jarní části předvedlo Ústí nad Labem, které svého soupeře rozhodně nešetřilo. Na své půdě přivítalo Třinec, jemuž vstřelilo hned třináct branek!


Podobně na tom byl také Hradec Králové, který hostil Dobřany. Východočeši se zastavili na deseti brankách. „Jsem rád, že jsme k zápasu přistoupili zodpovědně a určili ráz utkání hned v první třetině. Ve velmi dobrém světle se ukázali všichni, hlavně tím, že jsme v celém zápase neměli slabší chvíle, a i přes nevelkou sílu soupeře jsme hráli zodpovědně dozadu a pomohli našemu druhému gólmanovi, který dostal příležitost k vychytané nule. Každopádně jak na tom jsme se ukáže až o následujícím víkendu, kdy nás čekají dva náročné zápasy s Letohradem a velmi důležitý duel z Prachaticemi,“ upozorňuje hlavní trenér Hradce Michal Koza.





Hostivař se posunula na čelo tabulky



První místo v tabulce si alespoň na týden zajistila Hostivař, která se střetla s Kladnem. „Obě mužstva podala kvalitní výkon a divákům se utkání zcela jistě líbilo. Průběh byl velmi vyrovnaný, o výsledku rozhodovaly maličkosti a nakonec jsme byli úspěšnější my,“ těšilo trenéra Hostivaře Jiřího Vaniše.


„Na Palmovce jsme podali velice kvalitní výkon, bohužel opět bez bodu, stejně jako na podzim nám chyběla lepší koncovka, která ve vyrovnaných zápasech rozhoduje. Prohra nás mrzí, první gól si dáme skoro sami, druhý  padl po teči nohou, třetí gól obdržíme při hře bez brankáře po třech našich šancích, které jsme neproměnili. Na druhou stranu kluci podali parádní výkon, hráli jsme aktivně. Hostivař jsme aktivním přístupem donutili k chybám, a to nám ukázalo, jak hrát s top týmy juniorské Extraligy. Tentokrát na Palmovce nevyhrál lepší tým, ale šťastnější,“ mrzelo kladenského kouče Jaroslava Procházku.





Posledním celkem, který udržel v zápase nulu, byla Mladá Boleslav. Třinec tak ani ve druhém utkání víkendu neskóroval. „Zápas proti Třinci byl "hrou na jednu branku", sice jsme zvítězili 5:0, ale skóre mělo být dle mého názoru daleko vyšší. Bohužel nás srážela nepřesná střelba a špatné řešení brankových příležitostí. Doufejme, že to bylo jen prvním zápasem v jarní části a nějakou nerozehraností, do příštího utkání se musíme v tomto zlepšit. Jinak jsme rádi za důležité tři body a úspěšné vykročení v boji o účast v play off," odkryl cíle lodivod Boleslavi Lukáš Nevosad.


V sobotu se mělo odehrát ještě jedno utkání na půdě Letohradu, které bylo ale zrušeno, protože pražské KOVO nedorazilo. „Už jsme se nesmírně těšili na start jarní části, byli jsme maximálně namotivovaní. Ve čtvrtek večer mi bohužel volal Marek Skramužský, že asi nedají do kupy tým, že nemá brankáře a jen šest hráčů do pole. Nesmírně mě to štve, že přijdeme o jeden zápas a získáme tak podle všeho snadné 3 body za kontumaci,“ mrzí hlavního trenéra Letohradu Filipa Červinku.
Tabulka Extraliga juniorů

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Elba DDM Ústí nad...
5 33:14 15
2.
HBC Prachatice
5 12:13 12
3.
HBC Rakovník
5 17:17 6
4.
SK Rebel Praha
5 12:30 3