Ženy

Hokejbalový camp žen bude o jeden den delší! Kapacita je již téměř naplněná, těší reprezentační trenéry

Hned trojice reprezentačních trenérů žen a dívek ve složení Michal Broulík, Karel Manhart a Lukáš Grebeníček pro Vás přiblížila Hokejbalový camp žen. Jeho letošní novinkou je prodloužení o jeden den, což si trenéři pochvalují.

Vypovídá to také o tom, že se holky asi zase těší, má radost Manhart

Letošní novinkou ženského campu je prodloužení o jeden den, z jakého důvodu k tomu došlo?

MB: Od začátku konání letního kempu žen se s otázkou doby trvání potýkáme. Díky změně místa konání, zázemí českotřebovského zimního stadionu a přilehlého ubytování a dalších venkovních sportovišť, letos poprvé bude kemp o jeden den delší, což je jen dobře.

KM: Já si myslím, že ten den navíc je dobré rozhodnutí. Nabízí se nám možnost do tréninků zařadit další herní prvky, a tím bude kemp zase o něco zajímavější.

LG: Se stoupajícím zájmem o letní kemp žen je navýšení o jeden den logickým krokem a jsem rád, že se to povedlo.

Kapacita campu je už téměř zaplněná, proč by podle Vás neměly dívky nad účastí váhat?

KM: To vypovídá také o tom, že se holky asi zase těší. Každopádně ta kapacita není nafukovací a tady platí, že rychlejší bere.

LG: Pro hráčky hokejbalu je to skvělá letní příprava na sezónu. Hráčky, které jezdí pravidelně, tuto možnost oceňují. Zdokonalí se, a hlavně se baví hokejbalem. Takže proč váhat, za zkoušku to určitě stojí.

Na co všechno se můžou hokejbalistky na campu těšit?

MB: Na příjemné prostředí a zázemí stadionu a dalších sportovišť v jeho blízkosti, individuální přístup zkušených trenérů a v neposlední řadě dobrou náladu, která každoročně tento kemp provázela.

KM: Každá hráčka se těší víc asi na něco jiného. Některé holky si užívají práce na hřišti, jiné zase kondiční přípravy, ale jak říká Michal, při té práci si užijí také hodně srandy.

LG: Je těžké kluky v něčem doplnit, snad jen dodám, že hráčky si jistě odnesou i cenné zkušenosti a rady, jak se během letní pauzy skvěle připravit a využít cvičení z kempu ve své nebo i klubové přípravě.


Některé z hráček si můžou díky tomu říct o pozvánku na reprezentační kemp, prozrazuje Broulík

Camp je určen pro dívky již od 8 let, je připraven individuální program tak, aby bylo tempo přizpůsobené i těm nejmenším?

MB: Díky přístupu a zkušenosti trenérů se ani mladší dívky nemusí obávat se přihlásit. Zatížení a cvičení se připravují tak, aby je zvládla všechna děvčata. Na druhou stranu, kdo přicestuje s ambicí na sobě během trvání kempu pořádně zamakat, tak si určitě přijde na své.

KM: Každoročně děvčata hned v úvodu kempu rozdělíme do skupin, a to dle věku a také jejich výkonnosti. Není však výjimkou, že po prvním tréninku se může i ta mladší zařadit do té zkušenější skupiny. Za mě je to pro ty mladší holky i tak trochu škola, mají možnost vidět v práci a v přístupu i řadu děvčat z reprezentací.

LG: Díky výkonnostním skupinám, do kterých jsou holky během kempu rozděleny, můžeme s nimi při tréninku lépe pracovat a odtrénovat jednotlivá cvičení tak, aby to každou hráčku bavilo.

Na campu bylo v minulých letech velké množství reprezentantek, dá se proto i tentokrát očekávat vysoká kvalita campu. Je to tak?

MB: Rok od roku celková úroveň a kvalita jdou nahoru. HCŽ v roce 2020 opět svojí úrovní překonal předchozí ročníky, což lze samozřejmě přisuzovat i historicky nejvyššímu počtu hráček širších výběrů reprezentací juniorek U16, U18 a dospělých. Jsme za tento fakt rádi.

KM: Doufám, že ta kvalita půjde každým rokem výš a výš. Je to nesmírně důležité pro rozvoj a výchovu hráček a dalších možných potencionálních reprezentantek.

LG: To, že se kempu účastní i reprezentantky, svědčí o tom, že je to pro ně dobrá příprava do sezóny a nové hráčky můžou od holek jen a jen získat nové zkušenosti a pohled na hokejbal.

Na campu jsou přítomni trenéři ze všech ženských a dívčích reprezentací, můžou se tak hráčky na campu předvést a třeba si o místo v některé z kategorií říct?

MB: Kempu se pravidelně účastní trenéři dívčích reprezentačních družstev a je pravda, že některé z hráček si můžou díky tomu říct o pozvánku na reprezentační kemp. V současné pandemické době, kdy nikdo z nás s určitostí nemůže říct, kdy a zda se vůbec začne opět trénovat a hrát, bychom byli rádi, kdyby hráčky širších reprezentačních výběrů napříč věkovými kategoriemi využily této příležitosti a letního kempu se zúčastnily, protože za posledních 12 měsíců neproběhl žádný kemp a celkově příležitostí podobné akce uskutečnit nebude moc. V roce 2022 by mělo v Kanadě proběhnout odložené MS mužů a žen a pro potenciální účastnice je to ideální start začátku přípravy.

KM: To pochopitelně ano. Může to být hráčka, která ještě na žádné akci reprezentace nebyla. Trenéři na kempu mají také velký prostor k diskuzi, jak která hráčka na tom je ve své kategorii a když je šikovná, tak není vyloučeno, že se může posunout až k reprezentačnímu áčku.

LG: Mnoho nových hráček, které se účastnily letního kempu, dostalo v následující sezóně pozvánku na nějaký reprezentační kemp. Na kempu může trenéry zaujmout, ale její práce a píle samozřejmě musí být v průběhu celé sezóny vytrvalá.

Tabulka Liga žen

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Prachatice
15 39:10 38
2.
HBC Svítkov Stars...
14 35:9 38
3.
TJ Sršni Svitavy
13 38:10 33
4.
Panthers Kadaň
15 36:31 26
5.
HBC Enviform Třinec
15 19:28 16
6.
HBC Plzeň-Litice
15 13:31 13
7.
SK Kelti 2008
15 13:39 7
8.
HBC Pardubice
14 3:38 3