CROSSDOCK Extraliga

Šimarovi se narodila dcera! Zůstane jeho postoj k hokejbalu stejný? Raději bych byl doma a pomáhal

Letohradský brankář, Jan Šimara, se stal otcem. Jak jeho dcera ovlivní jeho hokejbalovou kariéru? Chce se tento reprezentační gólman stále věnovat hokejbalu v Letohradě nebo bude hledat působiště, kter by bylo blíže jeho rodině? Jak vnímá znovurozběhnutí Extraligy a čeho chce s Letohradem dosáhnout?

Raději bych ale byl doma a pomáhal přítelkyni

Jane, gratuluji k narození dcery. Už jste přemýšlel o tom, jak Vaši kariéru ovlivní narození potomka? Nebudete se chtít teď více věnovat rodině?

Děkuji mnohokrát. Určitě jsem nad tím už přemýšlel, a to už i před narozením dcery, co a jak bude a jestli vůbec budu pokračovat v kariéře. Momentálně je situace, jaká je a celkově přemýšlím, jestli tuhle sezónu dohraji. Raději bych ale byl doma a pomáhal přítelkyni, ale uvidíme, jak se situace vyvine a jakým stylem by se Extraliga hrála.

Žijete ve Vsetíně, takže to do Letohradu nemáte zrovna blízko. Neuvažoval jste o změně dresu, abyste to měl blíže domů?

No abych pravdu řekl, tak už nějaké laso z bližších týmů proběhlo a vše je v jednání. Letohrad je pro mě asi tři hodiny jízdy na domácí zápas + trénink, a to s rodinným životem moc dohromady nejde, takže uvidíme, jak se to celé v tomhle směru vyvrbí.


Tenhle slavný virus si myslím může každý chytit spíše v Kauflandu

Každopádně se nejspíše znovu rozjede Extraliga, ale každý hráč bude muset podstupovat pravidelné testování, jak to vnímáte?

Tohle mi absolutně nevadí, testy podstupuji každou chvilku z důvodu pracovních cest do zahraničí (naštěstí vždy negativní). Myslím si, že tohle je cesta, jak dohrát sezónu, jedinou nevýhodu by to mohlo mít v tom, kdyby v případě jednoho pozitivního testu musel celý tým do karantény, to ale dle mých informací nehrozí, nebo by to bylo na posouzení hygieny.

Jste ochoten do tohoto všeho jít? Nebo pro tuto sezónu uvolníte místo v brankovišti někomu jinému?

Já upřímně ještě nevím. Tohle všechno je ve hvězdách. Můj kolega Míša Novák má jít na operaci, ale záleží na doktorech, jak vyhodnotí jeho situaci, zda-li je operace důležitá nebo ne a odsunou mu ji.

Na podzim jste s Letohradem museli podstoupit karanténu, myslíte si, že se testováním sníží riziko nákazy ohledně sportování?

Tohle je otázka spíše na vyšší místa než na mě. (smích) Tenhle slavný virus si, myslím, může každý chytit spíše v Kauflandu než na zápase.


Jan Šimara odchytal na podzim 3 zápasy s procentuální úspěšností zákroků 91,67% a celkem na něho šlo 96 střel! Autor fotky: Iva Janoušková ml.

Moje cíle jsou vždy nejvyšší

Pokud ale na jaře zasáhnete do soutěže, tak jaké budou Vaše cíle? Nebude v tomto ročníku jednodušší získat titul?

Moje cíle jsou vždy nejvyšší, tudíž získat titul. Jednodušší to asi nebude, protože každý tým a každý hráč dostal nabídku, zda-li hrát chce nebo nechce a za jakých podmínek (testování), takže každý tým složí to nejlepší, co bude moct a nikdo nebude chtít prohrát a dát vám výhru zadarmo, ať už nastoupí junioři nebo ostříleni hráči.

Jaké jsou Vaše hokejbalové cíle obecně? Určitě se chcete podívat na MS 2022 do Kanady, toužíte po titulu?

Ano, určitě budu chtít, ale tohle nezáleží na mně, ale na hlavním trenérovi, který bude skládat finální výběr, se kterým bude chtít uspět a já se budu chtít poprat o své místo.


Jan Šimara se během několika let vypracoval na brankářskou jedničku národního týmu. V roce 2019 v Košicích v derby se Slovenskem v základní skupině pustil jedinou branku a pomohl reprezentaci k těsné výhře 2:1! Autor fotky: Hanka Poskočilová.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9