Extraliga dorostu

Pokud se naskytne příležitost, tak se jí určitě chytím, říká o startu za muže Nikolas Randis

Nejen dres Kyjova obléká Nikolas Randis, který hraje kromě Extraligy dorostu také nejvyšší soutěž juniorů, a to za Brno. Již v loňském roce nastoupil i v Extralize mužů za Sudoměřice a doufá, že podobná příležitost brzy zase přijde.

Velká část mých gólů padne díky spoluhráčům

Nastupujete současně v Extralize dorostu a Extralize juniorů, která soutěž Vám vyhovuje více?

Extraliga juniorů se mi líbí více, protože je kvalitnější a rychlejší, takže se zde můžu rychleji zlepšovat.

Gólů jste dal přibližně stejně v obou soutěžích, je šance prosadit se mezi dorostenci a juniory stejná?

V juniorské lize je mnohem těžší se prosadit, ale na druhou stranu hraji s kluky, se kterými si docela dobře rozumím. Takže velká část mých gólů padne díky nim.

Extraligu juniorů hrajete za Brno, nevadí Vám dojíždění?

Dojíždění je samozřejmě otravné, ale dá se to v pohodě přežít. Naštěstí mi trenéři vycházejí vstříc, jak jen mohou, takže jsem spokojený.

V týmu dorostu máte již několik let velký počet děvčat, je to pro Vás přínos, nebo byste měl radši více klučičí kolektiv?

Z pohledu kabiny je mi to úplně jedno, sranda je všude stejná. Na hřišti je mi to taky víceméně jedno, jelikož holky, se kterými hraju, jsou někdy až neuvěřitelně schopné.


Nikolas Randis se v roce 2019 představil na domácím Světovém poháru v České Třebové, kde zápolil v dresu výběru do 15 let. Autor fotky: Jiří Zaňát.

Doufám, že už to brzo skončí

Je Vám teprve šestnáct let, ale pokukujete už nyní po nějaké mužské soutěži?

No, minulý rok jsem si připsal pár startů v Extralize za Sudoměřice. Ty už bohužel Extraligu nehrají, ale pokud se mi naskytne příležitost, tak se jí určitě chopím. Po nějaké době bych se rád vypracoval až do Extraligy.

Vaše jméno najdeme v reprezentačním týmu do 16 let, je reprezentace Vaším hlavním hokejbalovým snem?

Mým hlavním cílem je se sportem bavit. V reprezentaci je spousta skvělých kluků a je tam sranda, takže jsem rád, když mi přijde pozvánka na kemp. Samozřejmě doufám, že dostanu příležitost i nadále reprezentovat ČR.

Jak se udržujete během přestávky ve fyzické kondici?

Chodím běhat a střílet si s kamarády. Prakticky dělám všechno, co PES povolí. Doufám, že už to brzo skončí a bude se zase moct trénovat.

Nikdo neví, kdy se začne hrát, je to pro Vás demotivující?

Ano, je to hrozně demotivující, občas jsou chvíle, kdy si říkám, jestli mi ještě budou sloužit nohy, až se bude zase moct hrát. Ale nic s tím nenadělám, takže se snažím myslet pozitivně a udržovat se v kondici.


Nikolas Randis (uprostřed s číslem 25 na zádech) je tahounem dorostenců Kyjova, za který se gólově prosazuje i z pozice obránce. Autor fotky: Jana Nekolová.

Tabulka Extraliga dorostu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Elba DDM Ústí nad...
15 114:26 45
2.
HBC Plzeň
16 122:28 41
3.
SK Kelti 2008
14 113:22 31
4.
TGB Swietelsky...
13 66:36 26
5.
HBC Kladno
14 80:44 23
6.
TJ Blatná Datels
14 58:70 21
7.
SK Suchdol nad...
13 39:85 18
8.
HBC Prachatice
14 33:85 11
9.
HbC Zliv
14 28:87 8
10.
TJ Tatran...
16 29:93 8
11.
TJ HBC Olymp...
15 39:145 5