CROSSDOCK Extraliga

Naše cesta je jasně nasměrovaná a chtěli bychom titul, za nic se neschovává Drahomír Kadlec

Kladno se mohlo po podzimní části pyšnit stoprocentní bilancí, když ve 4 utkáních nasbíralo plný počet bodů. Do Kladna dorazila během zimní pauzy skvělá zpráva v podobě návratu Tomáše Kudely ze Švýcarska. Hlavní trenér Rysů Drahomír Kadlec věří v případě rozběhnutí soutěží v úspěch!

O tom, jak se kladenští hokejbalisté připravují, jak se upekl návrat Tomáše Kudely a jaké jsou cíle do jarní části, nám sdělil ten nejpovolanější z kladenského hokejbalu, Drahomír Kadlec.

Prakticky začínáme čtvrtou přípravu

Trenére, jaké myslíte, že jsou šance na dohrání soutěže v aktuální situaci?

(smích)… To bych také rád věděl. Návrh, který nám byl podán před Vánoci, že se vše dohraje, tak jak má, vezme za své a jestli svaz pracuje na jiné verzi, což by už asi měl, tak nevím, zda jednokolovým způsobem a pak spustit play off. V rámci hokejbalu aspoň tak.

Dal jste hráčům nějaký individuální plán, jak se připravovat? Nebo to necháváte zcela na nich?

Hráči mají individuální plán. Potkávám se s nimi a mají toho už plné „kecky“, protože už vlastně začínají čtvrtou přípravu a nikde bohužel není to světlo naděje.


Důvodů k úsměvům není mnoho. Drahomír Kadlec si s tím však těžkou hlavu moc nedělá a se svými hráči poctivě dře. Autor fotky: Roman Mareš.

„Koudy“ už se chtěl vrátit domů

Máte v plánu nějakou alternativu zimní přípravy alespoň po malých skupinkách?

My po malých skupinkách po dvou trénujeme. Samozřejmě nebudu sdělovat, co děláme, ale trénujeme.

Na Kladno dorazila dobrá zpráva v podobě návratu Tomáše Kudely ze Švýcarska. Jak se upekl tento comeback?

Tomáš se už chtěl vrátit domů, co já vím. Takže jsme s ním byli s Milanem Maršnerem a Tomášem Rejtharem v kontaktu, tak se vědělo, že se k tomu schylovalo už loni, ale to nějak nevyšlo. Loni řekl Tomáš, že by se chtěl na Vánoce už vrátit definitivně domů, bylo to celé prodloužené i tou pandemií a rychle to vše uteklo a najednou jsem měl „Koudyho“ na hřišti, sice jen na focení, ale měl (smích).


Kladno, jako jediné společně s Mostem, neztratilo ve krácené podzimní části ani bod!

Jiné změny neplánujeme

Doznal kádr Rysů nějakých změn v podobě příchodů nebo odchodů?

K žádným změnám nedošlo, kromě příchodu Tomáše Kudely a budeme pracovat s tím, co máme a budeme zařazovat juniory, kteří ve své kategorii končí a nikdo taky neví, co bude s jejich soutěží. Ani nevíme, jak to bude s juniorským mistrovstvím a podle mě ani nikdo neví, jak to bude se seniorským MS v Kanadě.

Pokud se Extraliga opět rozjede, je cílem extraligový titul? Nebo byste bral jako úspěch jakoukoliv medaili?

Pokud tomu obětujeme teď tolik času, a to mužstvo na to schopnosti má, trénujeme za deště, za sněhu, tak si myslím, že ta naše cesta je jasně nasměrovaná a chtěli bychom titul – dlouho jsme ho nedrželi v ruce.


Kladno se v poslední kompletní sezóně 2018/19 umístilo na celkovém 2. místě, když ve finále play off Extraligy padlo  0:3 na zápasy s Kert Parkem. Autor fotky: Roman Mareš

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9