CROSSDOCK Extraliga

Extraligové KOVO našlo svoji brankářskou jedničku. V brance je tam prostě zábava, nezastírá Humlíček

Po diskusích se SK Jihlava rozhodla ukončit působení v 1. Lize a vrátila se zpět do nižší ligy. Na to zřejmě reagoval dlouholetý fantom Jihlavy, Tomáš Humlíček. Ten v letošní sezóně začal působit v extraligovém KOVU, jak se tato spolupráce „upekla“? A co si od této štace brankář slibuje?

Bohužel u nás nefunguje spolupráce staří a mladí

Tomáši, jak Vás mrzelo to, že Jihlava opět opustila prvoligovou scénu? Je reálně možný opětovný návrat Vašeho mateřského klubu o soutěž výše?

Mrzelo, nemrzelo, těžko říct, spíše to bylo zklamání z přístupu hráčů k trénování a od toho se vše odvíjí. Velký dík zaslouží náš bývalý trenér Lukáš Staněk, který se snažil dostat Jihlavu zase zpátky na hokejbalovou mapu, ale i jemu postupem času došly síly a když vidíte absolutní nezájem od mladých hráčů, tak se mu ani nedivím. Určitě bychom složili dobrý tým, bohužel u nás nefunguje spolupráce staří a mladí. Těm, když se něco řekne nebo na ně zakřičí, tak se uráží nebo nepřijdou na další trénink nebo už nechtějí hrát za A tým, místo toho, aby se od starších zkušených hráčů učili. Nevidím tu žádnou šanci k návratu do 1. Ligy.

Rozhodl jste se tedy kvůli této situaci zkusit štěstí jinde? Nebo stále ještě nastupujete za Jihlavu v 2. Lize?

Ano, byl to důvod, abych hledal nový tým, kam bych zapadl a byl potřebným, protože mám cíle nejvyšší, chci hrát vždy Extraligu proti nejlepším hráčům, to by snad měl mít v hlavě nastavené každý, co má tenhle sport rád. Co se týká Jihlavy, když kluci budou potřebovat, vždy rád zaskočím.


Jihlavský odchovanec Humlíček vystřídal už několik extraligových štací. Domů se ale vždy rád vrací. Autor fotky: Ladislav Jonák.

Tady si prostě zachytám, je tu každý zápas dost práce a nenudíte se

Proč jste si vybral právě pražské KOVO? Měl jste i jiné nabídky z Extraligy nebo 1. Ligy?

Proč jsem si vybral KOVO? Jednoduchá odpověď, tady si prostě zachytám, je tu každý zápas dost práce a nenudíte se, řešíte jednu ošemetnou situaci za druhou, jste pod tlakem, ve zlomku vteřiny musíte vybrat ten správný zákrok, abyste uspěl. V brance je tam prostě zábava. (smích) Popravdě jsem byl rád, že se někdo ozval a měl zájem, měl jsem z toho radost. 1. Ligu jsem neřešil.

Jak se Vám mezi Vosami z KOVA líbí? Po 5 zápasech zatím máte 2 body, to není mnoho.

Líbí se mi tu moc, trenér mě nechá chytat, moc na mě neřve, když to pokazím a kluci jsou taky super. Bodů sice moc nemáme, ale bojovnost se nám upřít nedá. Když trošku mákneme přes pauzu, můžeme hrát s každým. Už se těším na jaro.

Pomýšlíte někdy na extraligový titul? Můžete na něj dosáhnout za pár let i s KOVEM? Jak dlouho bude spolupráce mezi Vámi a pražským klubem trvat?

Ne, titul není můj cíl. Chci hrát na úrovni, podávat stabilní výkony a bavit se sportem, hlavně ať jsme zdraví a můžeme zase proti sobě bojovat na hřišti. Zatím jsme domluvení na dva roky. Uvidíme, kolik toho odehrajeme a jak bude klub spokojený.


Kropení brankoviště vodou? Občas taky malá past na protihráče

Před zastavením amatérských sportů jste porazili Letohrad, a to po nájezdech. Jak si tohoto vítězství ceníte?

Výhra v Letohradě nám moc pomohla, byl to impuls k lepším výkonům a že by se nám mohlo začít dařit a kluci to potřebovali pro svoje sebevědomí, taky mě to párkrát trefilo, takže dobrý. (smích) Byly to naše první body, tak jsme za ně byli všichni moc rádi.

Jelikož jsem na tomto zápase byl, tak jsem viděl malou kuriozitu. Před nájezdem si vždy polejete brankoviště vodou, je to Váš rituál? Nebo co za tím je?

Je to proto, aby mi to klouzalo, používám to k rychlejším přesunům skrze brankoviště, betony si ještě na bocích namažu krémem na ruce, aby to jelo jak po másle. Kropím to celý zápas nejen při nájezdech. Občas taky malá past na protihráče. (smích)


Jihlavské trio působící dlouhá léta v nejvyšší české soutěži. Zleva Petr Danko, Tomáš Humlíček a Jan Blaško. Zdroj fotky: osobní archiv Tomáše Humlíčka.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
19 94:42 51
2.
HC Kert Park Praha
19 92:41 44
3.
Elba DDM Ústí nad...
19 68:35 44
4.
HBC Kladno
20 69:44 40
5.
HBC Svítkov Stars...
20 67:57 34
6.
SK Hokejbal Letohrad
19 55:58 28
7.
HBC Pardubice
19 64:63 25
8.
HbK Karviná
18 54:74 21
9.
HBC Hradec...
18 37:57 17
10.
TJ Snack Dobřany
19 36:68 16
11.
HBC Plzeň
19 41:67 15
12.
HBC Prachatice
17 29:100 4