1. liga

Brněnský Jakub Klíma a Extraliga? Nemohu pomýšlet na hokejbal mimo město, upozorňuje

Hokejbalový klub Buldoků z Brna si nemůže stěžovat na odehranou a zkrácenou část 1. Ligy. Po 6 duelech jsou Brňané zatím na 2. místě. Na tomto se podílel produktivní útočník, Jakub Klíma. Jak si tento borec a jeho tým udržují fyzičku pro jarní část?

Pro tu srandu a kolektiv to všichni děláme

Jakube, jak hodně Vám už hokejbal chybí? Měli jste hezky rozběhnutou podzimní část, která se však zastavila, není to škoda?

Hokejbal mi chybí už opravdu hodně. Každému, koho tento sport baví, to musí chybět, škoda to je velká. Po zimě jsem vždy vyhlížel už jaro a těšil se na víkendové zápasy. Mně osobně nejvíce chybí sranda v kabině a celá naše parta. I pro tu srandu a kolektiv to všichni děláme. Že se po práci nebo o víkendu sejdeme a trochu vypneme. To teď bohužel není možné a chybí mi to hodně.

I Vy osobně jste měl docela slušnou formu. Ze 6 zápasů jste dokázal získat 11 bodů, čímž jste svému celku také pomohl k dosavadním výsledkům, budete chtít na tuto formu navázat i na jaře?

Osobně si myslím, že moje forma byla spíše tristní a body pro mě nejsou obrázkem mojí hry. Byl jsem se svojí hrou spíše nespokojený. Především se zakončením. Jako tým hru chceme a musíme zlepšit, protože si myslím, že náš systém fungoval hůře, než minulou sezónu.


S ohledem na své zaměstnání musím být velice opatrný

Pauza je velmi dlouhá a ještě bude, jak se v této době udržujete ve správné formě? Máte nějaký týdenní tréninkový plán?

Plán mám. Během týdne plním určitý počet naběhaných kilometrů. To mi pomáhá zrelaxovat po či někdy i ráno před prací. Za normální situace se věnuji v rámci přípravy CrossFitu. Nyní se musím spokojit s tréninkem na TRX a hrazdě venku, což se současným počasím na Moravě je někdy velmi na morál. (smích)

Snažíte se scházet na společné tréninky s hokejkou, pokud to počasí a opatření dovolí?

S ohledem na svoje zaměstnání musím být velice opatrný i vzhledem k opatřením. Pokud jdu na hřiště, jdu sám nebo maximálně s Fildou Emmerem. Je to taky proto, že on jediný má klíče. (smích) Já už nevím, jak to bylo na těch pár chvil, kdy byla povolena větší skupinka lidí, ale toho jsme samozřejmě využili. Ruce nás svrběly řádně.


Jakub Klíma (druhý v zeleném dresu zleva) si v 6 podzimních duelech přispal 11 kanadských bodů za 2 góly a 9 asistencí. Autor fotky: Jana Nekolová. 

Ve standardním režimu budeme hrát tak za rok

Vyhlídky na jaro jsou asi jasné. Nejdůležitější je se vrátit zpátky na hřiště, bavit se hrou a dosáhnout těch nejlepších výsledků, že?

Na všem vždy hledám něco pozitivního. Myslím, že tato nucená pauza nám všem ukáže, jak si musíme vážit každého pohybu, který máme. Chvíli možná bude v každém takové to, buďme rádi, že jsme si zahráli vůbec. Nicméně o to víc, když si budeme chtít užít hru, o to lepší výkony by mohly být.

Svými výkony si říkáte o nabídky z Extraligy, nepřišla Vám nějaká?

Ano, máte pravdu. Nabídka mi přišla. Nebudu s Vámi však souhlasit, že jsem si o ni řekl výkony. Bohužel mám někdy problém stíhat hokejbal tady v Brně, a tak nemohu pomýšlet na hokejbal mimo město. Pokud by byla konstelace pro porovnání, tak bych si ji i možná rád zkusil. Nejraději však v Brně.

Mrzelo by Vás, kdyby se i na jaře muselo od hokejbalu upustit? Myslíte si, že je to možné?

Ano, mrzelo by mě to hodně. Je to spíše reálné než možné. Teď upřímně. Můj osobní názor je ten, že ve standardním režimu budeme hrát tak za rok. Někdo si možná poklepe na čelo, ale hodně lidem podle mě nedochází, o co se vlastně jedná a co za hru někdo rozjel. Asi se nebojím říct, že nás někdo pustí do zápasu po prokázání se očkovacím průkazem, a ne nějakým testem. V tomto se však velmi rád budu mýlit. Mě to hlavně štve, protože jsem si nachystal balík nových hokejek poslední týden před zavřením. A ještě jsem je nepoužil. (smích)


Dočkáme se pokračování sezóny? Autor fotky: Jana Nekolová.

Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK Suchdol nad...
14 64:33 31
2.
TJ Blatná Datels
13 66:38 29
3.
Ježci Heřmanův...
13 52:34 27
4.
Vlčí smečka...
13 43:31 27
5.
TJ KOVO Praha
13 52:42 25
6.
SK Kelti 2008
14 55:48 23
7.
HBK Bulldogs Brno
14 45:44 22
8.
SK Kometa Polička
11 49:27 20
9.
HBC Tygři Mladá...
12 46:60 14
10.
TGB Swietelsky...
14 38:59 13
11.
HBC Nové Strašecí
14 44:65 11
12.
TJ Lokomotiva...
12 27:57 7
13.
HBC Malenovice
13 31:74 6