Extraliga juniorů

Na jaře se musíme zlepšit ve všech směrech! neskrývá rozhořčení Lukáš Lhota

V jednom z předchozích příspěvků jsme vás informovali o blížícím se začátku jarní části Extraligy juniorů. V té se mimořádně dařilo Lukáši Lhotovi z Mladé Boleslavi, který v zimní přípravě zazářil v dresu Kert Parku v zápase proti reprezentaci U20 a my vám s ním přinášíme rozhovor.

Rozporuplný podzim


Lukáši, v podzimní části jste působil převážně v dresu juniorů Mladé Boleslavi, se kterou se Vám příliš nevedlo. Předpokládám, že první část sezony příliš kladně hodnotit nemůžete...

Podzim se mi hodnotí dosti rozporuplně. Výkonově se nejednalo o nejšťastnější období, nicméně většinu zápasů jsme odehráli v deseti lidech, na to se však tabulka pochopitelně neptá. Myslím, že pokud chceme na jaře uspět, musíme se zlepšit ve všech směrech.



Vám osobně se však velmi dařilo a je z toho průběžné třetí místo v bodování celé soutěže. Je tento fakt alespoň drobnou náplastí?
Upřímně, dívá se na to sice hezky, ale play off pozice to nezaručuje a na to se v hokejbale hraje. Individuální statistiky vám nikdy nenahradí kýžený týmový úspěch.


Trénujeme často a poctivě


Naskočil jste také do zápasu v dresu pražské Hostivaře. Priorita však byla boleslavská juniorka? Kde jste třeba během podzimu absolvoval tréninky?
Všechny tréninky jsem absolvoval doma v Boleslavi. Ačkoliv tomu postavení v tabulce a výčet bodů nemusí příliš napovídat, trénujeme často a poctivě. Na tréninky tedy chodím s našim áčkem, juniorkou, ale trénuji i individuálně.



Jak to bylo se zimní přípravou, byl v ní pro Vás nějaký zajímavý prvek, díky kterému jste si z ní odnesl něco navíc?
Řekl bych, že příprava byla komplexní. Nemyslím si, že by se objevilo nějaké nové know-how pomáhající v rapidním zlepšování se. Takže relativně běžný, nenahraditelný dril.




Přípravný zápas v dresu Kert Parku


Když už jsme u zimní přípravy, nejednoho hokejbalového příznivce jistě překvapil Váš počin v přípravném zápase za Kert Park proti reprezentační dvacítce. Jak se Vaše angažmá zrodilo?
Zavolal mi pan Kuna (hlavní trenér mužů Kert Parku Praha, pozn. red.) a nabídl mi, jestli si nechci zahrát přípravné utkání v dresu Kert Parku.



Byl to podle Vás spíše takový „výkřik do tmy“, nebo třeba i díky tomuto se blíží Vaše premiéra v Extralize?
Toto je otázka věnovaná spíše mému agentovi (smích).


Reprezentace jako jeden z cílů


V nominaci na kempy reprezentační dvacítky v poslední době nefigurujete. Je pro Vás tedy stále jedním z hlavních cílů, nebo se soustředíte spíše na klubovou scénu?
Cíl je pro mě jasný, probojovat se do sestavy reprezentační dvacítky se rozhodně chci!



Už víte, kde budete na jaře primárně nastupovat? Myslíte, že případně zvládnete nastupovat ve více kategoriích?
Momentálně se teprve řeší, jaké jsou vůbec reálné možnosti.



Čeho byste na jaře na klubové scéně ať už mezi muži nebo juniory chtěl dosáhnout?
Titulu.