2. liga

Když tě to baví dá se hokejbal s hokejem skloubit snadno, hlásí Tomáš Faigl

Není žádným tajemstvím, že spousta hokejistů si po sezoně ráda zahraje hokejbal, ale Tomáš Faigl, který obléká dres hokejového Děčína v 2. Lize, se dokáže věnovat hokejbalu i během hokejových povinností, a to hned na dvou frontách! V oblastní lize nastupuje za ústecké Dragons a v 2. Lize za Duklu.

Hráč, který vyniká hlavně svým přehledem a přesnou přihrávkou si vyzkoušel v minulosti také hokejbalovou Extraligu v dresu Elby DDM a v letošním ročníku má ty nejvyšší cíle na všech frontách. Hokejbalu se věnuje společně s hokejem již od dorosteneckých let a pro naši redakci odpovídal na pár otázek o svém sportovním životě. 



Děčín, Dragons, Dukla


Jak dlouho už se věnujete hokejbalu a hokeji zároveň? Jak jste začínal s hokejbalem?
Hokejbal hraji někdy od dorostu, tehdy jsem ho hrál, ale vždy až po hokejové sezoně. Momentálně je to nějakých 5 - 6 let, kdy hraju současně za HC Děčín i za Dragons a od loňské sezony nastupuji i za Duklu. 


Na jaký moment ze své hokejbalové kariéry vzpomínáte nejraději?
Žádný takový asi není, hrál jsem poslední tři roky finále, která jsem prohrál. V dorostu jsme prohráli na Kladně rozhodující finálový zápas, ve kterém jsme ještě na začátku třetí třetiny vedli 4:0. Takže dejme tomu, že na žádný.


Cílem je titul v Dragons i Dukle!


Jak je těžké skloubit hokejové povinnosti v Děčíně a hokejbalové zápasy, když ještě ke všemu nastupujete za dva ústecké týmy?
Řeknu to asi takhle, když tě to baví a zdraví drží, skloubit se to dá. Na všech frontách je super parta, to je taky jeden z hlavních důvodů. S Děčínem hrajeme všechny zápasy v sobotu, takže jakmile je hokejbal v neděli, rád si přijdu zahrát. 

V Děčíně by Vás nemělo minout play off, s Duklou i Dragons se držíte na předních pozicích. Jaké jsou letošní cíle na těchto třech frontách?
No, do konce zbývá ještě sedm zápasů a nic není jistého, ale doufám, že to zvládneme a play off si zahrajeme. Co se týká Dragons, cíl je už několik sezon stejný - titul. Myslím, že si to ve finále opět rozdáme s Comou. Loni jsme tomu byli asi nejblíže, tak doufám, že letos to konečně klapne. S Duklou jsou cíle podobné, akorát 2. Liga je mnohem vyrovnanější. Myslím, že šanci na titul máme my, Berani a Ještěři. V sezoně jsme oba porazili, ale oba týmy ještě posílily, tudíž nás nečeká nic lehkého.


Tomás Faigl (vpravo) se z gólů v dresu druholigové Dukly raduje často.


Už mě nebaví řeči kamarádů z Coma Teamu


Máte nějaký hokejový nebo hokejbalový cíl, který byste si rád splnil?
Hokejbalových cílů mám více. Chtěl bych ve finále porazit Coma Team, mám tam spoustu kamarádů a už mě nebaví poslouchat pořád dokola ty řeči. V Děčíne je to jiné, soutěž je vyrovnaná a kvalitních týmů je tam mnoho, chceme se každý rok probojovat do play off a tam se dostat co nejdéle. 

Musíte věnovat více času regeneraci při vašem sportovním vyžití? 
Čas na regeneraci moc není, chodím většinou plavat nebo do sauny. Pokud to jde, zajdu si v Děčíně na masáž.



Tabulka 2. Liga - Morava Sever

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
12 70:28 30
2.
TJ Sokol Poruba
12 77:44 21
3.
HbK Karviná B
11 46:43 21
4.
HBC Enviform Třinec
11 45:35 19
5.
HBK Vsetín
12 41:54 11
6.
HC Warriors...
12 19:94 3