Extraliga juniorů

Jarní část Extraligy juniorů klepe na dveře! S jakými cíli do ní budou vstupovat týmy Ústí, Kladna a KOVA?

Na paty první trojici Extraligy juniorů šlape Ústí nad Labem, které ztrácí již pět bodů. Kladno je na sedmé příčce, na niž ztrácí bodů dvanáct, ale na rozdíl od celků před sebou má odehráno o dva zápasy méně! S výkony svého týmu není spokojený trenér KOVA, jehož mužstvo získalo na podzim jen 9 bodů.

Mohlo to být lepší, přiznává Štroufová z Ústí


Hráči ústecké Elby dobře rozehráli úvod soutěže, ale poslední zápasy se jim příliš nepovedly, a proto na čelo ztrácejí. „Co se týče hodnocení podzimu, tak je jasné, že to mohlo být lepší. Nicméně vzhledem k okolnostem, které se během podzimu udály, hodnotíme čtvrté místo poměrně pozitivně, i přes zbytečně ztracené body,“ uvedla vedoucí týmu ústecké juniorky Markéta Štroufová.


„Do jarní části vstupujeme s tím, že se chceme tabulkově posunout na vyšší příčky a předvádět náš hokejbal. Co se týče neoblíbené zimní přípravy, tak naši hráči momentálně trénují třikrát až čtyřikrát týdně kombinovaně s celkem dorostu, a hlavně s A týmem. Tréninky jsou zaměřeny jak na fyzickou stránku, tak na tu herní. Probíhají pak buď na hokejbalovém hřišti, v tělocvičně, která je zaměřena hlavně na fyzičku, či ve formě výběhů mimo hokejbalový areál,“ přiblížila.


Chceme předvádět útočný hokejbal, přeje si kladenský Procházka


O tři místa níže, než na kterém se nachází Ústí, najdeme Kladno, jež sice ztrácí na vedoucí příčku dvanáct bodů, má však odehráno o dvě utkání méně. „S podzimní částí jsem spokojen, hlavně s přístupem kluků, kteří mají chuť na sobě pracovat. Výsledkově by to mohlo být o trochu lepší, ale na druhou stranu v žádném utkání jsme nebyli vyloženě horší, jen nás sráží koncovka. Odehráli jsme na podzim hodně kvalitních utkání, a to je jedině dobře,“ neskrývá spokojenost kladenský kouč Jaroslav Procházka.


Ani Kladno nechce v zimní přípravě nic podcenit a jako další celky sází na novinky. „Letos jsme poprvé do zimní přípravy zařadili čtyři tréninkové jednotky v týdnu. Dva speciální tréninky pod vedením akreditovaných trenérů plavání a Grit athletic, cardio. Pak klasický trénink venku a v hale, kde se kluci trochu odreagují při basketu. Trochu jsme se obávali o malou účast na trénincích, ale po měsíci můžu říct, že přístup kluků je na jedničku. Ještě jedeme na čtyřdenní soustředění na hory. Pro jarní část máme hlavní cíl play off, ale jak znám kluky, tak pro ně je tento cíl málo. Po herní stránce chceme předvádět útočný hokejbal,“ slibuje Procházka.

S umístěním nejsme spokojení, netají se kouč KOVA Herstus


O poznání hůře na tom je pražské KOVO, které se s devíti body nachází na předposlední příčce a spokojenost v týmu nepanuje. „S umístěním nejsme spokojení, chtěli jsme mít o šest až devět bodů více. Nezvládli jsme zápasy na hřišti soupeřů, kteří jsou naši sousedi v tabulce. A měli jsme dva totální výpadky s Mladou Boleslaví. Plán na jaro je zlepšovat se. Přes zimu trénujeme dvakrát týdně, jednou v hale a jednou venku,“ prozradil trenér KOVA Tomáš Herstus.



Tabulka Extraliga juniorů

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Elba DDM Ústí nad...
6 38:17 18
2.
HBC Prachatice
6 17:15 15
3.
HBC Rakovník
6 20:22 6
4.
SK Rebel Praha
6 14:35 3