Masters

Neustále mě něco překvapuje, říká o přípravách Mistrovství světa Masters Ondřej Průša

Mezi hlavní organizátory blížícího se mistrovství světa Masters je Ondřej Průša, který má podle svých slov na starosti tak nějak všechno. Je si vědom náročnosti příprav, ale i přesto se už nyní na celou akci moc těší. Závěrem také nezapomíná zmínit výročí svazu, které bude také připomenuto.

Máme zajištěný základ

Jak jste daleko s přípravami, a kolik toho ještě máte před sebou?
Těžká otázka. Řekl bych, že ty životně důležité věci jsou zajištěné. Nebo jsou alespoň v běhu a před dokončením. Před sebou toho ale máme také dost. Na druhou stranu toho máme tolik, kolik si řekneme, že chceme nebo dokážeme zařídit a zaplatit. Pominu samotnou halu, ta je zajištěná už dlouho. Řešíme například maximální využití technického vybavení arény, například multimediální kostky. Probíhá ubytování týmů a řešíme transfery z letišť, pracujeme na propagaci ve školách i v ulicích Českých Budějovic, máme hotový web a stále sháníme partnery. Je toho opravdu spoustu. Netroufnu si vyjádřit, ani procentuálně, v jaké fázi jsme a kolik toho ještě chybí. Zkrátka máme zajištěný základ a pracujeme na věcech, které by měly udělat MS zajímavější pro týmy a lidi, kteří se přijdou podívat. Vím jistě, že je toho za námi hodně, stejně jako před námi.

Co přesně máte Vy na starosti?
Asi všechno (úsměv). Samozřejmě jsem předseda organizačního výboru, takže koordinuji činnost mých kolegů. Osobně řeším především smlouvy, plnění stanoveného rozpočtu, halu a její chod a po drobných potížích ubytování týmů.

Překvapilo Vás při přípravách něco? Ať už mile nebo nemile?
Ač jsem zažil hodně šampionátů, neustále mě něco překvapuje. Hodně pozitivně hodnotím přístup města České Budějovice, Sportovních zařízení města České Budějovice a Jihočeského kraje. Musím uznat, že nám obrovsky pomáhají. Samozřejmě se najdou i ty negativní zkušenosti, ale to k tomu prostě patří.

Jak náročné pro Vás přípravy jsou?
Náročné jsou hodně, to musím uznat. Přeci jen chodím do práce a mám rodinu. Je asi jasné, komu ten čas beru. Kdybych nedostal doma zelenou, nedělal bych to. Doma i v práci jsou všichni naprosto perfektní a pomáhají mi. Na druhou stranu jsem to čekal a nepřekvapilo mě to. Věděl jsem do čeho jdu a jsem na to připravený. Předpokládám, že čím blíže budeme k turnaji, tím to bude pernější. Je to ale taky zábava a zkušenosti. Všechno jsou výzvy a je potřeba se jich jen neleknout.

Na turnajích Masters vládne přátelštější atmosféra

Bude nějaký rozdíl oproti akcích, které se v České republice pořádaly v minulých letech?
Každá akce je svým způsobem unikátní. Díky skladbě organizátorů a díky prostředí, kde se akce koná. Myslím, že MS výrazně nevybočí z mustru, který ČMSHb má. Svaz má za sebou několik podobných i větších akcí, které přinesly zkušenosti a ty se tady projeví. Rozdíl bude především ve skladbě týmů. Masters jsou unikátní v tom, že může jednu zemi reprezentovat více národních výběrů. Pokud vím, tak naopak vládne na turnajích Masters přátelštější atmosféra mezi týmy, hráči a „řeší“ se až boje o medaile. Hráči z týmů se chtějí hlavně bavit a setkávat. V tom je to určitě diametrálně odlišné.

Před měsícem jsme se ptali na počet přihlášených celků, změnil se nějak?
Víme o šesti týmech žen a dvanácti mužských. ISBHF řeší ještě jeden nebo dva týmy mužů. Uzavřeno by to snad mohlo být v březnu. Samozřejmě to není ideální, ale zase to nevybočuje ze zvyklostí.

Máte v plánu nějaké mládežnické turnaje na mobilních hřištích?
Samozřejmě, doprovodný program bude určený jak pro školky a školy, tak i pro stávající kluby s přípravkou a minipřípravkou.

Jak se Vy sám osobně na akci těšíte?
Já se těším obrovsky. Každý šampionát má určitou, zvláštní atmosféru, a ta je vždycky fantastická. Navíc už budeme vědět, že přípravy jsou za námi a děje se to, proč jsme tady rok lítali jak hadr na holi (úsměv). Ještě bych zmínil jednu věc. Slavíme 30 let hokejbalu, jehož počátky si tak trochu nárokují „budějčáci“. V rámci mistrovství chceme odprezentovat především historický vznik hokejbalu a jeho první krůčky na Pedagogu. A na to se taky těším.  


Fotogalerie:

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9