Extraliga juniorů

Nejvíce potřebujeme zapracovat na disciplíně, je si vědom trenér juniorů Autoskla Doležal

Dalším celkem, který se pilně připravuje na jarní část Extraligy juniorů je Autosklo, kterému aktuálně patří pátá příčka. Na čelo tabulky už ztrácí osm bodů. Vyrovnanost týmů však může Pardubice posunout. Pád však nechce trenér Jiří Doležal připustit, a proto ani on nepodcenil přípravu svého týmu.

Svého jediného gólmana jsme přesunuli do áčka


Také v juniorce Autoskla se tým do nového ročníku proměnil, největší problém nastal na postu brankáře, který však celek vyřešil. „Před sezónou nám odešli kluci, kteří se rozhodujícím podílem starali o góly a naším hlavním úkolem bylo je co nejdříve nahradit. Navíc se v áčku řešila brankářská situace a trochu riskantně jsme svého jediného gólmana Páju Foršta do áčka přesunuli. Z dorostu jsme si tedy museli vytáhnout Jirku Bitnara a pustili se do boje o osmičku. Jak jsme čekali, od začátku jsme bojovali s produktivitou. Téměř každého soupeře se nám dařilo přestřílet, ale na góly jsme se hrozně nadřeli,“ je si vědom trenér Autoskla.


„Naše výkony byly nevyrovnané. Dokázali jsme skvěle zahrát na Kertu a urvat tam neuvěřitelné dva body. Pak jsme je porazili i doma. Doma jsme po skvělém výkonu porazili i Kladno a Ústí. Jenže po hrozném výkonu jsme doma dokázali prohrát s Boleslaví, Hostivaří a v Hradci a Plzni. Katastrofální je naše bilance, pokud se týká disciplíny. Neomluvitelný je počet vyšších trestů. Zatímco v minulých ročnících jsme patřili k nejslušnějším týmům, letos se tímto sami ničíme,“ upozorňuje Doležal.




Musíme zapracovat na rychlosti a síle


Spousta juniorských týmů volí zimní přípravu se svým extraligovým celkem, touto cestou se vydává také Autosklo. „Zimní přípravu jsme začali opět z kraje ledna. Dvakrát týdně trénujeme s áčkem – v atletickém tunelu a tělocvičně a sami jednou týdně v posilovně. Ke konci přípravy bychom rádi sehráli i nějaký přípravný zápas, ale zatím nic nemáme domluveno. Samozřejmě musíme zapracovat na rychlosti a síle. Jenže nejvíc potřebujeme zapracovat na disciplíně, a to je hlavně na hráčích. Není možné, abychom odehráli 10 zápasů s třemi dvouminutovými tresty a pak ve třech zápasech neudrželi nervy na uzdě,“ mrzí hlavního trenéra.

Budeme chtít překvapit


Autoskláři se v Extralize juniorů nacházejí na průběžné páté pozici, vzhledem k vyrovnanosti soutěže to ale stále nic neznamená. „I když se zatím nacházíme bezpečně v postupové části tabulky, ještě nemáme nic jistého. Na jaře začínáme porcí venkovních zápasů a doma nás čekají takoví těžcí soupeři jako je Plzeň nebo Letohrad, takže musíme bojovat zápas od zápasu, a hlavně se sami se sebou nespokojit,“ upozorňuje hlavní kouč Pardubic Jiří Doležal. 

Přehnané cíle si pardubičtí junioři do jarní části nekladou. „Cílem zůstává postup do play off. Jakmile se nám to podaří, budeme chtít překvapit, a to zásadně! I když se nám spousta věcí zatím nedaří nebo s nimi nemůžeme být spokojeni, jsou tu i velké pozitivní věci. Jirka Bitnar Páju Foršta zatím důstojně zastoupil. A Páju máme stále jako trumf, což prokázal již na podzim. I když nejsme zrovna superstřelci, ze všech týmů jsme obdrželi nejmíň gólů. Hodně se zlepšuje naše hra v oslabení a v posledních zápasech máme smrtící přesilovky. Toto všechno jsou věci, o které se určitě opřeme při naší cestě do play off a pak doufejme i k medaili,“ přeje si závěrem Jiří Doležal.


Tabulka Extraliga juniorů

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Elba DDM Ústí nad...
3 23:7 12
2.
HBC Prachatice
3 5:6 8
3.
SK Rebel Praha
3 8:19 3
4.
HBC Rakovník
3 9:13 1