Pilsen Challenge

Třídenní hokejbalový svátek v Plzni začíná! Na primát v turnaji si myslí celky ze tří zemí

Od pátečního večera až do nedělního odpoledne se plzeňská hala na Košutce zahalí do atmosféry dalšího ročníku Pilsen Challenge 2020! Na západ Čech míří pětice týmů hned ze tří zemí, tedy z Česka, Slovenska a Švýcarska. Atraktivní velká porce zápasů slibuje boj o zlatý primát do poslední chvíle!

Z českých týmů se turnaje zúčastní kromě domácího pořádajícího celku Mečounů také královéhradečtí Piráti, takže dvojice týmů, která k sobě v tabulce Extraligy mužů nemá vůbec ve své první polovině daleko! Pravděpodobně největší favorité na zisk primátu ale přicestují ze zahraničí. Především Švýcarský kolos Oberwil Rebells, držitel mnoha titulů ze své domácí soutěže i poháru, a to včetně českého reprezentanta Tomáše Kudely. Dalším velkým adeptem na nejvyšší umístění pak může být obhájce slovenského titulu včetně několik reprezentantů Slovenska HBK Hokejmarket Skalica.

Ale pozor! Do Plzně míří také další tým ze Slovenska, Leaders Ružinov Bratislava, který je přes zimní přestávku i se zápasem k dobru v nabité špičce tabulky druhý. Mimochodem Bratislavští jsou pamětníky posledního finále na zatím posledním ročníku Pilsen Challenge v roce 2018, kdy podlehli české juniorské reprezentaci do dvaceti let - pozdějším mistrům světa z Kanady! Celou šestici mančaftů doplní další atraktivní soupeř, druhý ze Švýcarska, SHC Grenchen-Limpachtal, jenž by se dal nazvat už tradičním účastníkem, jelikož se turnaje účastní počtvrté v řadě. 



Plzeňský forvard Martin Kunzmann: Všechny čeká skvělá podívaná!


Martine, čeká na Vás několik zápasů ve třech dnech, jak se na nadcházející prodloužený víkend celá domácí plzeňská kabina těší?
Všichni se těšíme, pauza byla dlouhá, takže máme chuť hrát a dostat se zpět do zápasového tempa! Navíc proti skvělým soupeřům. Tahle prověrka bude určitě kvalitní částí přípravy.


Na které utkání se Vy osobně těšíte nejvíce? Bude to proti nejúspěšnějšímu týmu ze Švýcarska za poslední roky, nebo na slovenskou Skalici včetně několika reprezentantů?
Myslím, že všechny zápasy budou skvělá podívaná. Hradec má dobře rozehranou sezónu, Slováci hrají tvrdý hokejbal a přivezou spoustu dobrých hráčů a Švýcaři pak zase hodně běhají a hrají aktivně. Za Grenchen ale nastoupí i Jarda Pauer a Kuba Kolařík, oba plzeňští hráči. Do Plzně se naopak z Grenchenu vrátil Michal Slanec, takže zápas bude zdravě vyhecovaný. Určitě se chtějí všichni ukázat. 


Pro Vás to ale bude hlavně turnaj na co nejlepší naladění se směrem k jarní části Extraligy hokejbalu. Bude, myslíte, do zápasu z vaší strany vstupovat hodně taktika? 
Cílem je rozehrát se před jarní částí. Zároveň je to dobrá příležitost vyzkoušet si taktické prvky, na které jsme se v přípravě zaměřili.


Je tedy vaším cílem celý turnaj ovládnout, nebo z něho hlavně odejít s pozitivními pocity a zjistit, kde vás ještě před jarem tlačí bota?
Samozřejmě chceme turnaj vyhrát, je to dobrý způsob, jak se dostat na vítěznou vlnu! 


Každopádně neodmyslitelnou částí turnaje budou opět  diváci, jak jste se je snažili nalákat a jak byste je pozval i tímto prostřednictvím?
Letos jsme vsadili na sociální sítě. Na Facebooku a klubovém Instagramu jsme postupně doplňovali informace k turnaji. Ostatní týmy, včetně webu hokejbal.cz se sdílením podíleli na dalším dosahu, za což moc děkujeme! Vše gradovalo tento týden, kdy se zveřejňovaly rozhovory s hráči, aby byla událost co nejvíce na očích. Ještě jednou vás všechny zveme na mezinárodní turnaj Pilsen Challenge 2020 do plzeňské hokejbalové haly. Přijďte se podívat na kvalitní mezinárodní turnaj plný hokejbalu!


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9