CROSSDOCK Extraliga

Náš neúspěch? Jednoduchá rovnice, rozebírá problém KOVA forvard Tomáš Winter

Pražské KOVO je po hodně nepovedené podzimní části Extraligy na zdánlivě „beznadějné“ poslední pozici v tabulce. Ta by znamenala sešup o ligu níž, nejproduktivnější hráč z Palmovky Tomáš Winter navíc přiznává, že špatná docházka na tréninky se příliš nezlepšila ani přes zimní přestávku.

Přípravná utkání teprve přijdou


Tomáši, i Vaše zimní příprava už se blíží ke konci. Jaká byla její náplň a především jaká byla nejčastější docházka hráčů?


Od půlky ledna nám začaly tréninky třikrát týdně. Dvakrát posilovna, jednou tělocvična. Nic zábavného. Co se týče docházky, tak jako každou přípravu to nebyla žádná hitparáda... 


Sehráli jste už nějaká přípravná utkání?

Zatím ještě ne, až v příštím týdnu máme dva zápasy, se Svítkovem a s Hostivaří. O ničem dalším momentálně nevím, ale třeba nám Čuk (Michal Hnízdil - nový hlavní trenér pozn. red.) ještě připraví nějaké překvapení. 


Do jarních těžkých bojů přišel klubu pomoci nový, již zmiňovaný trenér Michal Hnízdil. Přinesl už do týmu potřebné osvěžení?
To se teprve uvidí, zatím na nás akorát křičí se stopkama v ruce (usměje se). Nicméně u nás není problém v trenérovi, ten problém je úplně někde jinde. 

Špatná fyzička je hlavní příčinou posledního místa


Letošní zima je spíše brzkým jarem, trénujete tak na hřišti už delší dobu? Momentálně Vás zřejmě nejvíce trápí i nesehranost a nedisciplinovanost při nejdůležitějších situacích v utkání...
Akorát se teď ve čtvrtek odpoledne chystám na první trénink na hřišti. Co vím, tak od teď budeme kombinovat posilovnu a tréninky na hřišti. Máte pravdu, nejvíc nás trápí nedisciplinovanost, tu ale na tréninku stejně neovlivníme. 


Se třemi góly jste nejlepším střelcem týmu, což Vás jistě s takovým číslem moc netěší. Zastavme se tak u tohoto problému, proč jste vůbec nemířili do černého?
Je to jednoduchá rovnice. Nemáme naběháno, takže nestíháme a jsme všude pozdě, proto hrajeme bez balónku a nemáme ani tlak. Když nemáme tlak, logicky si nevytvoříme ani šance. A když nemáme šance, nebudeme dávat góly. 


Vaše situace v tabulce je momentálně sice hodně špatná, ale pořád ne ještě zcela neřešitelná. Bavíte se o tom během celé zimy? Nebo se soustředíte vyloženě na kvalitní přípravu, po které se teprve ukáže, jestli na záchranu Extraligy máte?
Samozřejmě, že bavíme. Nikdo z toho nemá radost, nikoho nebaví prohrávat. Na druhou stranu je to jen odraz toho, jaký k tomu máme přístup. Cíl je samozřejmě zachránit Extraligu, na druhou stranu si ale říkám: komu vlastně? Polovině týmu je přes třicet let, Honzovi Nýdlovi dokonce asi 62 (směje se), takže nám moc sezón nezbývá a bohužel nás zatím nemá kdo nahradit... Junior s námi trénuje jeden. Takže uvidíme, jak to celé na jaře nakonec dopadne.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9