1. liga

Za hostující tým bych v Suchdole hrát nechtěl, usmívá se jeden z tahounů prvoligového nováčka Braun

Hokejbalisté z Jihu Čech, konkrétně ze Suchdolu, předvedli na podzim skvělé výsledky. Asi nikdo by si nevsadil, že by se Suchdol umístil mezi TOP 3 týmy ligy po podzimní části. Teď ale má suchdolská skvadra jiné starosti. Na jaře ji čeká boj o ještě vyšší příčky, na jaké umístění dosáhnou?

Očekávali jsme boje o poslední volná místečka do play off


Jako nováček ligy si vedete skvěle, máte 21 bodů a okupujete 3. místo a byli jste dokonce i na prvním. Jaký to je pocit?
Osobně si troufnu říct za celý tým, že tohle nečekal před sezónou vůbec nikdo. Zvláště po prvních dvou domácích zápasech, kdy jsme uhráli pouze jeden bod. Ale již v těchto zápasech se ukázalo, že nezaostáváme za soupeři herně, spíš byla znát na většině z nás nervozita a zbrklost v klíčových fázích zápasu po návratu do 1. Ligy. Ale v průběhu podzimu se naše výsledky začaly velmi příjemně vyvíjet a troufnu si říct, že třetí místo je vzhledem k naší hře trošku zbytečné, klidně jsme mohli přezimovat na první příčce, ale rozhodla naše neschopnost vstřelit gól v posledním podzimním zápase na hřišti prozatím suverénní Poličky. I tak převládá spokojenost.

Jaké byli Vaše plány a cíle na podzim? Teď jste totiž v úplně jiné situaci, jak tento fakt vnímáte?
Samozřejmě jsme očekávali boje o poslední volná místečka zaručující postup do play off. Ale teď se nebojím říct, že náš hlavní cíl je udržet se v TOP 4 a začínat play off na domácí půdě před našimi fanoušky, kteří patří bezpochyby mezi jedny z nejlepších v celé republice, ačkoliv já bych v Suchdole za hostující tým hrát nechtěl (smích).

Všechno se bude odvíjet od prvních jarních zápasů


Jako každý tým se musíte také udržovat. Jak u vás probíhá zimní příprava? Chystáte nějaké přípravné zápasy?
Já to do Suchdola nemám zrovna nejblíž, takže spíše praktikuji individuální trénink plus si pravidelně chodím pinknout s klukama v Blatný, ale samozřejmě v Suchdole se příprava už naplno rozjela, víc bych to asi pro soupeře neodkrýval. Přípravné zápasy v plánu žádné nejsou.

Jaro se blíží, a to je velkým alarmem pro všechny účastníky 1. Ligy. Jaké cíle jste si vytyčili na jaro? Je to co nejlepší pozice do play off?
Jak už jsem zmínil, hlavně se prezentovat pohlednou hrou, užít si každý zápas a udržet se v TOP 4 zaručující výhodu domácího prostředí pro play off.

Vyřazovací boje Vás nejspíše již neminou, jaké umístění by Vás uspokojilo? Semifinále? 
Jak se říká, play off je úplně jiná soutěž, většina týmů se jistě představí ještě o trošku posilněna o hráče buď z hokeje nebo z vyšší soutěže. My takové možnosti nemáme, takže je třeba každý zápas odmakat na 120 % a doufat, že se k nám přikloní i trocha štěstíčka. Jinak samozřejmě placku by hned po návratu do 1. Ligy asi nikdo z nás neodmítnul (smích), ale všechno se bude odvíjet od prvních jarních zápasů a my pevně věříme, že je zvládneme.



Na jihu chceme vládnout my!


První jarní zápas Vás čeká cesta do Malenovic, kde se každému hraje špatně. Jak se na tento duel připravíte?
Malenovice jsou na svém domácím hřišti samozřejmě víc než kvalitní tým. Já osobně s asfaltem nemám žádný problém, neboť v Blatné jsem na něm vyrůstal a máme ho tu dodnes. Pro nás to bude dost klíčový víkend, jelikož v neděli přejíždíme do Brna, kde to asi také nebude vůbec jednoduchý zápas. Pro mě to bude ještě okořeněné o fakt, že den před zápasem v Malenovicích budu mít maturitní ples ve Strakonicích a defacto rovnou z něj pojedu, takže zápas očekávám vydřený po všech stránkách (smích). Ale nebudu lhát, když řeknu, že se pokusíme z výjezdu přivést všech 6 bodů a podívat se tak opět do čela 1. Ligy.

Také Vás čeká jihočeské derby proti Prachaticím, tentokrát ale na domácí půdě. Určitě chcete Prachatice podruhé porazit, jak na ně vyzrát?
První zápas v Prachaticích byl velmi náročný, taky jsme to urvali jen 1:0. Podle mého názoru tento zápas ale nenaplnil parametry správného jihočeského derby. Takže o druhém březnovém víkendu očekávám ještě vypjatější a tvrdší hokejbal, který by mohl připomínat již zmiňované play off. Samozřejmě na jihu chceme vládnout my! No a doufám, že se v zápase na straně Prachatic představí i „exsuchdolský Lauf“ (Kuba Laurinc). To by totiž nás i naše fanoušky nahecovalo ještě o kousek víc (smích).
Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK Suchdol nad...
15 67:34 34
2.
TJ Blatná Datels
13 66:38 29
3.
TJ KOVO Praha
14 57:45 28
4.
Ježci Heřmanův...
14 55:39 27
5.
Vlčí smečka...
14 44:35 27
6.
HBK Bulldogs Brno
16 51:48 27
7.
SK Kelti 2008
15 56:51 23
8.
SK Kometa Polička
12 51:30 21
9.
HBC Tygři Mladá...
13 51:64 16
10.
TGB Swietelsky...
15 42:60 16
11.
HBC Nové Strašecí
16 50:73 12
12.
TJ Lokomotiva...
13 31:59 10
13.
HBC Malenovice
14 33:78 6