Extraliga juniorů

Nedáváme si žádné speciální cíle, chceme předvést to nejlepší, co v nás je, upozorňuje trenér Hostivaře Vaniš

Poctivou zimní přípravou se může pyšnit také třetí tým Extraligy juniorů HBC Hostivař. Trenér pražského celku prozradil, že se na tabulku podíval až po konci podzimní části a mohl být mile překvapen. I on, stejně jako ostatní trenéři, si je však vědom vyrovnanosti soutěže.

Každý zápas je pro nás důležitý

Hostivařský tým ztrácí na první místo pouze dva body, během podzimní části odešel jen třikrát poražen a s výkonem svého celku je spokojený také hlavní trenér. „S dosavadním průběhem sezóny si myslím můžeme být velmi spokojeni. Popravdě, až po posledním zápase podzimu jsem se poprvé v tomto ročníku podíval na tabulku soutěže a nestačil jsem se divit. Na druhou stranu všichni víme, včetně našich soupeřů, že soutěž je velmi vyrovnaná a na jaře se začíná svým způsobem zcela od nuly,“ upozornil Vaniš.

Nejvyšší porážku zaznamenala Hostivař od Letohradu, se kterým padla vysoko 1:9. S týmy z vrchních pater se Pražanům moc nedařilo, prohráli také s Kert Parkem a Ústím nad Labem. „Nedáváme si žádné speciální cíle. Každý zápas je pro nás důležitý a naším cílem je do každého zápasu jít s maximální odhodláním, předvést to nejlepší, co v nás je. Pokud to tak bude, budu spokojený. Pokud to přinese nějaké to vítězství, bude to jen dobře,“ pokračoval hostivařský kouč.




Máme v plánu přátelská utkání

Přípravu zahájila Hostivař se startem nového kalendářního roku a trenér své svěřence rozhodně nešetřil. „Zimní přípravu jsme zahájili začátkem ledna a v jejím prvním měsíci jsme se věnovali zejména kondici a silovému tréninku. Trénujeme venku, v tělocvičně a jednou týdně v pražském Hockey Training Centre (HTC), kde máme nastavenou dlouhodobou spolupráci,“ přiblížil trenér.


Lodivod týmu však ví, že je důležité také zapojit zápasy, aby si se svým mužstvem otestoval, zda je na jarní část připraven na 100 %. „Od února začneme postupně zapojovat i tréninky s hokejkou, v plánu máme přátelská utkání v Plzni a na Kertu. Před prvním soutěžním utkáním zvolíme zcela ojedinělou přípravu. Většina hráčů stráví tento týden na horách při jarních prázdninách a na soupeře tak vletíme doslova přímo z kopce. Nicméně si myslím, že až se jaro bude ptát, co jsme dělali v zimě, tak my budeme přesně vědět, co odpovědět,“ dodal závěrem odhodlaně Jiří Vaniš.
Tabulka Extraliga juniorů

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Elba DDM Ústí nad...
5 33:14 15
2.
HBC Prachatice
5 12:13 12
3.
HBC Rakovník
5 17:17 6
4.
SK Rebel Praha
5 12:30 3