Reprezentace

Chybí mi u většiny touha být lepší, říká zklamaně trenér národního týmu juniorek Davídek

Tým českých juniorek bere přípravu na další Světový pohár poctivě. Na konci ledna spojili trenéři kemp pro juniorky i ženy, které však nedorazily ve velkém počtu, což Martina Davídka velmi zklamalo. Nemilým překvapením je pro něj také přístup hráček, které se podle slov trenéra nechtějí zlepšovat.

Nestíhali jsme fyzicky ani herně

Na konci ledna jste měli kemp v Dobřanech, jak jste s ním spokojený?

Po stránce zajištění organizačního jako je hotel, jídlo, hala, to bylo ok.


Vyslyšely Vás hráčky a makají na sobě i během zimní přestávky?

Zatím to vypadá, že děvčata viděla zimní přípravu z rychlíku. A během sezóny to není o nic lepší.


Spojili jste ho společně s výběrem žen, ze kterého však dorazilo velmi malé množství hráček, zklamalo Vás to?
Ano, zklamalo. Hlavně kvůli mým svěřenkyním. Záměr měl být motivační, aby juniorky viděly, jak pracovat před, při a po tréninku, jak v sezóně… Měli jsme naplánované utkání mezi sebou.


V rámci kempu jste odehráli i přátelské utkání s chlapci do 14 let, co Vám zápas ukázal?
Odehráli jsme dva zápasy a jsem za to rád. Na hráče starších žáků jsme nestíhali fyzicky ani herně. A chceme obhajovat první místo v kategorii U20? Máme před sebou hodně práce v krátkém čase.


V čem vidíte největší rezervy celku?
Rezervy jsou ve všem. Je na čem pracovat. Ale holky musí pochopit (zatím to vypadá, že nepochopily), že když se neprosadí do týmů dorostů, nebudou mít herní praxi, nemůžou reprezentovat. Trénují dvakrát až třikrát týdně, nehrají zápasy. Samy na sobě nepracují ve svém volnu. Je jednodušší se vymlouvat na školu, na málo příležitostí a času. Musí každá začít u sebe. Chybí mi u většiny touha být lepší.




Věřím, že se nové hráčky prosadí


Další kemp Vás čeká už za necelý týden, a to hned třídenní, jaká bude jeho náplň?
Tak abych byl optimističtější. Na kemp už se těšíme, myslím tím určitě realizační tým (úsměv). První dva dny v Pardubicích (chci poděkovat Svítkovu za vstřícnost) budeme jak na hřišti, tak v tělocvičně i v terénu. Zaměříme se na kondici zakončenou fyzickými testy, abychom mohli sledovat rozvoj děvčat. Na hřišti pak opět základní herní činnosti.



V neděli odehrajete v Přelouči turnaj Challenge cup, na který je však nominace oproti kempu zúžená, podle čeho jste tuto nominaci dělali?
První dva dny je široká nominace, abychom měli možnost vidět téměř vše v juniorském věku dívek. Aby zápasové vytížení mělo smysl, zúžení je logické.


Nominace je hodně široká, chcete vidět větší množství hráček a dát jim šanci se prosadit?
Pokud objevím v širší nominaci hráčky, které budu chtít vyzkoušet i na turnaj, doufám, že se s rodiči domluvím o prodloužení pobytu a donominuji hráčku i na turnaj. Jinak nominace vychází z jádra týmu U18, ale i tak máme spoustu nových hráček, které mají šanci se prosadit a věřím, že se prosadí. 


Fotogalerie: