1. liga

Malenovice na vzestupu: S čím vyrukují zlínští borci do jarní části 1. Ligy? Chceme do play off, hlásí Novák

Trenér Malenovic, Martin Novák, věří, že jeho mančaft může ukázat mnohem lepší výkony, než předváděl na podzim. S tím je spojená i zimní příprava na jaro, kterou nám trenér Zlíňanů poodkryje. S jakými problémy se Malenovice potýkají a co budou muset zlepšit, to vše se dozvíte v rozhovoru.

Chtěli jsme hrát zbytečně komplikovaný hokejbal

Vaše aktuální postavení v tabulce zaručuje play off, ale Jestřábi z Přelouče na vás ztrácejí jediný bod. Co bude hlavním úkolem, odskočit jim co nejvíce? Dostat se na co nejvyšší příčku?
Okolo osmého místa je vcelku těsno a naším hlavním cílem je dostat se do play off. Vše máme ve svých rukou. Víme, že na play off budou útočit i ostatní týmy, ale my chceme jít tabulkou ještě výše.

Jaké jsou Vaše vize na jarní část? Na čem je nutné zapracovat, abyste začali sbírat více bodů?
Musíme hlavně podávat vyrovnané výkony. Na podzim jsme měli velké výkyvy, kdy jsme byli schopni zahrát dobrý zápas, ale o týden později jsme podali hodně špatný výkon. Přisuzuji to tomu, že jsme se nedokázali na podzim srovnat s vyšší ligou a chtěli jsme hrát zbytečně komplikovaný hokejbal. Musíme naše výkony stabilizovat, hrát jednoduše aktivně a účelně.



Na hřišti se pak zaměříme hlavně na zakončení a střelbu
Určitě se také přes zimní pauzu pilně připravujete. Můžete nám prozradit, jakým způsobem trénujete?
Společné tréninky jsou dvakrát týdně. Jedenkrát týdně máme thajský box, kde jsou tréninky zaměřeny na dynamiku, vytrvalost a rychlost. Druhá tréninková jednotka je kruhový funkční trénink, kde nabíráme sílu. Dva tréninky za týden je samozřejmě málo, proto každý hráč doplňuje individuálně další aktivitu jednou až dvakrát týdně.

Hodně celků mělo problém s vaším asfaltovým povrchem, což znamená, že na domácí půdě jste sbírali body, ale venku to bylo o něco horší, souhlasíte?
Určitě ano. Zápasy doma na asfaltu jsou pro nás výhodné hlavně v tom, že soupeř si polovinu zápasu zvyká na povrch. Ale opačně je to velmi podobné, kdy zápasy na venkovních plastových hřištích jsou pro nás složitější, protože polovinu zápasu si my zvykáme na plast. Naštěstí je míček všude stejně kulatý.

Na co se budete přes zimu zaměřovat? Kde vidíte nedostatky Vašeho týmu?
Ve fyzické části přípravy musíme nabrat dostatek síly, výbušnosti a vytrvalosti, abychom měli v jarní části z čeho čerpat. Na hřišti se pak zaměříme hlavně na zakončení a střelbu. Tato činnost nás na podzim zlobila a měli jsme problém střílet góly.

O motivaci pro první jarní zápas je postaránoV únoru vás čeká první jarní zápas na domácím hřišti proti Suchdolu. S čím do něho půjdete?
Nic lepšího nás nemohlo potkat, protože budeme chtít Suchdolu ukázat, že zápas na jejich hřišti byl jen velkým nedopatřením. Chceme dobře vstoupit do jarní části a Suchdolu chceme ukázat, že hokejbal hrát umíme, takže o motivaci pro první jarní zápas je postaráno.

Otázka na závěr. Očekáváte příchod nějakých nových hráčů a posil na jaro? Je potřeba doplnit kádr?
Už na konci podzimní části jsme zvažovali doplnění kádru zejména v obraně. Některé hráče máme domluvené, tak uvidíme, jak se vše podaří dotáhnout do konce. Ale už na podzim se nám podařilo přivést našeho odchovance Míru Věcheta z Letohradu, který je schopen hrát v obraně i útoku a přinesl nám zkušenosti, rozvahu a zejména klid v přesilovkách. Během podzimu pak naskočil také útočník Dalibor Mahdal, který chtěl původně skončit, ale dohodli jsme se na výpomoci. Tento hráč je výborně fyzicky připravený, má dobrou střelu a je velký bojovník.

Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
TJ Blatná Datels
17 87:48 39
2.
SK Suchdol nad...
17 72:46 34
3.
TJ KOVO Praha
17 67:52 34
4.
Vlčí smečka...
16 53:41 33
5.
Ježci Heřmanův...
17 66:50 31
6.
HBK Bulldogs Brno
17 54:50 30
7.
SK Kometa Polička
16 58:38 28
8.
SK Kelti 2008
18 65:63 24
9.
HBC Tygři Mladá...
17 66:78 21
10.
TGB Swietelsky...
17 49:66 19
11.
TJ Lokomotiva...
17 42:76 16
12.
HBC Nové Strašecí
17 59:76 15
13.
HBC Malenovice
17 41:95 6