Reprezentace

Spokojený po kempu jsem, stále je ale na čem pracovat, ví reprezentant Chramosta

Necelý půlrok zbývá do startu vrcholu dvouletého cyklu juniorských hokejbalistů, který se tentokrát uskuteční v polovině června ve Švýcarsku. V národním týmu do 20 let bojuje zatím úspěšně o konečnou nominaci i plzeňský bek Tomáš Chramosta. V rozhovoru povídá nejen o posledním kempu v Plzni.

Zápasy nám všem přišly vhod

Tomáši, jak hodně náročné bylo po období volna plzeňské soustředění reprezentace do dvaceti let?
Soustředění bylo určitě dost náročné, jelikož jsme měli dvě tréninkové jednotky a dva přípravné zápasy. Trenéři po nás při zápasech chtěli, abychom se prezentovali agresivní hrou a byli hladoví po balónku, takže náročné to skutečně bylo. 

Byla zmiňovaná přípravná utkání s výběrem do 18 let a extraligovým Kert Parkem velkým plusem celého kempu, že to nebylo pouze o drilu v tréninkových jednotkách?
Plus to určitě bylo, myslím, že všichni jsme byli rádi, že jsme si po necelých dvou měsících zahráli. Pomůže nám to všem i směrem k přípravě v našich klubech.
 




Jak byste tedy ta obě vítězná utkání zhodnotil, nejprve po týmové stránce a poté po té individuální? Proti mistrovskému Kert Parku jste totiž přidal jednu branku i Vy!
Po týmové stránce bych to zhodnotil z mého hlediska výborně, i když jsme dělali často chyby v obraně, hlavně v prvním zápase proti české osmnáctce, tak si myslím, že jsme odehráli dvě dobrá utkání. Dařilo se nám i plnit úkoly od trenérů, takže po týmové stránce to bylo výborné, přeci jenom každý se chtěl ukázat a zabojovat o místo na dalším kempu. A když to mám zhodnotit po osobní stránce, tak bych řekl, že v prvním zápase to nebylo úplně to, co bych chtěl, ale myslím, že v druhém zápase proti Kert Parku to bylo lepší, takže s mým výkonem jsem víceméně také spokojený. Určitě je ale stále na čem pracovat.



Cíl sezony je obrovskou motivací

Vy osobně máte zkušenosti především z juniorské soutěže, dají se přenést i na reprezentační kempy? A je reálné, že byste na jaře naskočil ke své premiéře v Extralize hokejbalu?
Myslím, že něco se přenést dá, ale hokejbal na mezinárodní úrovni bude určitě mnohem rychlejší než v juniorské soutěži. Určitě bych si rád nějaký zápas v Extralize zahrál, ale to je na trenérech našeho A týmu, jestli mi dají příležitost.

Obrovskou motivací pro Vás musí být i juniorské mistrovství světa, které se uskuteční už v létě ve Švýcarsku. Je to teď pro vás ten nejhlavnější bod?
Důležité je teď určitě to, abychom s naší juniorkou sbírali body v jarní části a měli co nejlepší pozici v tabulce pro play off. Ale mistrovství světa beru jako svůj osobní cíl, takže motivace je určitě obrovská.

Devatenácté narozeniny oslavíte až letos v září, pokud byste se dostal do finálního výběru dvacítky, patřil byste tak k nejmladším hráčům hlavního trenéra Frimla. Trochu tak musíte cítit, že do Vás vkládá realizační tým dvacítky naději, že?
Jak jsem říkal, je to obrovská motivace a udělám všechno pro to, abych se na mistrovství světa probojoval, i když vím, že to nebude lehké. Každopádně jsem moc rád, že jsem mohl být součástí týmu jak na prosincové přípravě v Žilině a zahrát si proti výběru Slovenska, tak být i na dalším kempu v Plzni.


Tabulka Challenge Cup 2024

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Pardubický kraj U15
4 13:2 12
2.
SK Hokejbal Letohrad
4 14:5 9
3.
Česko - Ženy
4 7:17 4
4.
Camp U14 - Modrý...
4 6:11 3
5.
Camp U14 -...
4 7:12 1