1. liga

Naváže Kometa na vydařený podzim? Výsledky jsou nad očekávání, přiznává Josef Hejtmánek

V Poličce může panovat velká spokojenost po podzimní části 1. Ligy, protože je první a inkasovala nejméně gólů ze všech celků! K tomu přispěl i Josef Hejtmánek, jenž zadní řady Komety vyztužuje již hodně dlouho. Tento bek naskakuje i za letohradské Jeleny, kteří se ale nenacházejí v dobré pozici.

Jarní část? Dost záleží na počtu hráčů na zápasy

 

Jarní část se Vašemu týmu z Poličky velmi vyvedla, čekal jste to? Jste zatím spokojený s Vašimi výsledky?

Výsledky jsou nad očekávání. Vzhledem k počtu hráčů, kteří odehrají zápasy, je to parádní výsledek. Hodně z nás je vytíženo i v jiných klubech nebo hrají lední hokej, a tak počet není ideální.

 

Nejtěžší věc ale teprve nastane, a to navázat na skvělé výkony z podzimu v jarní části. Myslíte, že to Váš tým zvládne?

Všichni už máme něco v této soutěži odehráno, takže si myslím, že jsme docela zkušený tým. Půjde spíš o to, abychom se scházeli na zápasy ve větším počtu. 

 

S předchozí otázkou souvisí také hodně to, jak se na jarní část jednotlivé mančafty připraví. Jak se na jaro připravujete Vy osobně? 

Něco naplánované mám, ale vzhledem k mému zaměstnání to jde docela těžko. Hraji ještě hokej a snažím se využít i dalších sportů k přípravě.



 

Chceme se hlavně hokejbalem bavit

 

Naskakujete ještě v Extralize za letohradské Jeleny, kteří nejsou zrovna v dobré situaci. Komu dáte více prostoru? Kometě nebo Letohradu?

Extraligu chce hrát snad každý hokejbalista, ale v tomto případě jsou dobré vztahy i mezi kluby, takže je to vždy na individuální domluvě. Dle potřeby se nejdřív domluví trenéři a podle toho hraju za jeden nebo druhý tým.

 

Letošní ročník 1. Ligy je pro Vás rozběhnutý pěkně, čeho byste chtěl letos dosáhnout? Věříte si na medaili?

Posledních několik let se držíme stabilně ve vrchních patrech tabulky. Doufám, že to v tu medaili letos proměníme. Chceme se hlavně hokejbalem bavit, což samozřejmě bez nějakých výsledků ani není jednoduché. První liga je letos vyrovnaná, žádné zápasy nejsou jednoznačné, takže výsledek se bude odvíjet hlavně od momentální formy. V play off se pak může stát cokoli.

 

Máte skvělé týmové skóre. Nastříleli jste přes 40 branek a zároveň jste nejméně gólů inkasovali. Čím to?

Snažíme se hrát aktivní hokejbal v pěti lidech dopředu i dozadu. Máme dobré brankáře, a hlavně většina hráčů spolu hraje několik let, a to se ve hře určitým způsobem taky projeví. 



 

Celý podzim jsem se trápil se zdravotními problémy

 

Jste chlap jako hora, takže je pro každého útočníka těžké přes Vás přejít. Co musí ovládat dobrý defenzivní obránce?

To je otázka spíše pro trenéry nebo profíky. Ale když člověk umí předvídat a dobře čte hru, hodně mu to usnadňuje práci. V obraně jsou mnohem více vidět chyby a o to je to složitější. Neřekl bych, že by měl mít někdo roli ofenzivního a někdo defenzivního obránce, důležitá je souhra a domluva mezi parťáky v obraně, abyste se dobře doplňovali.

 

Zatím jste za Kometu odehrál pouze pět zápasů, nemá to vliv na Vaši herní pohodu?

Určitě má. Celý podzim jsem se trápil se zdravotními problémy, a to se projevilo ve hře i na mé fyzické nepřipravenosti. V druhé půlce podzimu jsem měl navíc svalové zranění, které se mi vracelo a nedohrál jsem několik zápasů. Pevně věřím, že teď už to bude jen lepší a lépe se připravím na jarní část.

 

V minulých sezónách jste patřil k nejužitečnějším bekům 1. Ligy a často jste bodoval, ale letos to není tak slavné, máte na kontě pouze dva body, co bude nutné zlepšit do jara?

Jak už jsem zmiňoval, zdravotní problémy se na tom všem podepsaly. Nějaké zápasy jsem nemohl odehrát a některé jsem nedohrál. Nedostávám se pak do hry tak, jak bych chtěl a potřeboval. Vše teď záleží na mé přípravě a pak pevně věřím, že hra bude mnohem lepší. Co se týká bodů, tak to nějak neřeším. Spíš se potřebuji pořádně připravit a pak pomůžu více i týmu.

Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
TJ Blatná Datels
17 87:48 39
2.
SK Suchdol nad...
17 72:46 34
3.
TJ KOVO Praha
17 67:52 34
4.
Vlčí smečka...
16 53:41 33
5.
Ježci Heřmanův...
17 66:50 31
6.
HBK Bulldogs Brno
17 54:50 30
7.
SK Kometa Polička
16 58:38 28
8.
SK Kelti 2008
18 65:63 24
9.
HBC Tygři Mladá...
17 66:78 21
10.
TGB Swietelsky...
17 49:66 19
11.
TJ Lokomotiva...
17 42:76 16
12.
HBC Nové Strašecí
17 59:76 15
13.
HBC Malenovice
17 41:95 6