Extraliga juniorů

Na tým jsem pyšný, srážely nás ale zbytečné fauly, mrzí hlavního trenéra juniorů Letohradu Filipa Červinku

Extraliga juniorů je v letošním ročníku opravdu nesmírně vyrovnaná, což si na vlastní kůži zkusili i Jeleni z Letohradu, kteří v pár zápasech podlehli i navzdory „lepším“ prognózám. „Chceme si udržet postavení v top čtyřce,“ přeje si hlavní trenér letohradské juniorky Filip Červinka.

Vítězství v základní části není vůbec podstatné

 

Letohradští Jeleni patří už druhým rokem k nejlepším týmům Extraligy juniorů. Podzimní část sezóny zakončili těsně za vedoucím Kert Parkem. „Druhé místo po podzimní části je pro nás úspěchem, kdybychom každé utkání mohli odehrát v plné síle, tak věřím, že bychom přezimovali na první pozici, ale to pro nás nebylo podstatné,“ upozorňuje hlavní trenér letohradské juniorky Filip Červinka. „Přednost má mužský extraligový tým, kde pět hráčů z juniorky patří mezi největší tahouny a z toho máme pochopitelně také radost,“ nezastírá Červinka. 

 

Jeleni ztratili na podzim možná trochu překvapivě pár zápasů i proti „papírově“ slabšímu oponentovi. „V mnoha zápasech dostali větší prostor mladší hráči a nevedli si vůbec zle. Celý podzim jsme pracovali na rozhodujícím faktoru vyrovnaných zápasů, a to na přesilovkách, které se zlepšovaly. Na tým jsem pyšný za to, jak makal,“ netají se hlavní trenér letohradských Jelenů Filip Červinka. „Největší problémy nám ale dělaly zbytečné fauly plynoucí z přemíry snahy hráčů, což nás například stálo vítězství v Mladé Boleslavi nebo na Kert Parku,“ mrzí zpětně Červinku. 



 

Vyrovnanost soutěže je jedině ku prospěchu 


Juniorka Letohradu má pro jarní část jasné plány, stejně jako většina celků pohybujících se v elitní osmičce. „Do jarní části budeme vstupovat s tím, že si chceme za každou cenu udržet postavení mezi prvními čtyřmi týmy, abychom začínali play off na domácí půdě,“ plánuje hlavní kouč juniorů z Letohradu. „V play off se může stát cokoliv, chtěl bych na rozdíl od minulého ročníku hrát v plné síle každé utkání a zabojovat o cenné kovy,“ přeje si Filip Červinka. 

Jeleni jsou v plné přípravě na jarní část Extraligy juniorů. Uvědomují si však nesmírně velkou vyrovnanost soutěže. „Na přípravu, kterou máme třikrát v týdnu, chodí velký počet hráčů, a to je příslib povedené jarní části, je to ale stále jenom sport a já budu pyšný, když můj tým nechá v každém utkání v každém střídaní na hřišti maximum a budeme všichni zdraví,“ přeje si trenér Jelenů. „Letos je Extraliga juniorů nesmírně vyrovnaná, nepovede se vám jedno dvě utkání a padáte o několik míst tabulkou dolů a naopak, což je pro atraktivitu soutěže jedině dobře a také pro vývoj mladých hráčů bojujících o nominace do národních týmů U18 a U20,“ je přesvědčen Filip Červinka.



Filip Červinka (uprostřed nahoře) současně působí i v roli asistenta u mužského celku Letohradu a reprezentace U20.

Fotogalerie: