Extraliga juniorů

Stačí ztratit tři utkání a hned padáte, je si vědom kouč vedoucího ceku Extraligy juniorů Karel Manhart

Zimní přípravy naprosté většiny hokejbalových týmů jsou v plném proudu. Vyjímkou nejsou ani junioři Kert Parku, kteří přezimují na průběžném 1. místě tabulky s jednobodovým náskokem na druhý Letohrad. Hlavní trenér juniorky Kert Parku Karel Manhart v rozhovoru poodkryl cíle, plány a postup příprav.

Podávali jsme až na pár utkání stabilní výkonnost
Junioři Kert Parku jsou již naplno položeni do zimních příprav na jarní pokračování Extraligy juniorů stejně jako většina ostatních týmů. V podzimní části se Pražanům nesmírně dařilo a zaslouženě stanuli na průběžné vedoucí pozici tabulky. „Po první polovině sezóny 2019/20 můžeme být spokojeni, a to nejen při pohledu na tabulku, ale i s naším herním projevem. „Mohu říct, že se nám se soupeři z horních pater tabulky podařilo v jednotlivých zápasech urvat důležité body, a to s těsným výsledkem,“ těší hlavního kouče vedoucí pražské družiny Karla Manharta. 


Hráči juniorky Kert Parku na podzim v několika duelech ztratili body s celky ze spodních pater tabulky, i přes drobná zaváhání ale prohráli ze 14 odehraných duelů jen jeden po základní hrací době a dva v prodloužení či nájezdech. „V utkáních s papírově slabšími soupeři jsme neklopýtli a tím získali povinné body. „Až na nějaké tři duely, kdy jsme se bohužel nebyli schopni střelecky prosadit, jsme měli stabilní výkonnost,“ je přesvědčen hlavní trenér Kert Parku Manhart. „Do jarní části však musíme jít prakticky od nuly, zápas od zápasu a navázat na výsledky z podzimu. „Stačí ztratit tři utkání a hned padáte na spodní hranici osmičky,“ upozorňuje na ohromnou vyrovnanost nejvyšší mládežnické soutěže.



Cíl je dohrát základní část v první čtyřce 
Naprostá většina týmů pohybujících se v top osmičce Extraligy juniorů prahne po zisku místa v elitní čtyřce a začínat tak čtvrtfinále play off na domácí půdě. „Cíl je dohrát základní část v první čtyřce a tím začínat play off doma, ale je to hodně vyrovnané, tak se uvidí,“ zamýšlí se Manhart. Kert Park nechce přes zimní pauzu nic podcenit a tvrdě na sobě dře. „Zimní přípravu jsme zahájili hned začátkem ledna v tréninkovém centru na Strahově. Máme tři tréninkové jednotky v týdnu, kde nabíráme kondici, máme bosu a posilovnu,“ vypočítává hlavní trenér vedoucího týmu tabulky Extraligy juniorů.


A jak bude vypadat finiš zimní přípravy extraligových juniorů z Kert Parku? „V únoru jedeme na krátký kemp do Dobřan, kde už jdeme také na plochu a v tom budeme pokračovat až do prvního mistráku,“ prozrazuje lodivod pražské družiny Karel Manhart. „Také nás čekají tři přátelská utkání a jeden jednodenní turnaj,“ dodává. 


Podaří se juniorům z Lužin ovládnout letošní ročník Extraligy juniorů? Autor fotky: Pavlína Šachová.

Fotogalerie: