Reprezentace

Jsem optimista. Jasně, že na Slovensko pojedeme, a ne na výlet! přeje si trenér reprezentace juniorek Davídek

Nejen trenéru Hostivaře a také juniorské reprezentace dívek Martinu Davídkovi chybí celý hokejbalový kolotoč. Plány, zápasy a veškerou přípravu hatí vládní opatření, i přesto Davídek věří, že s hokejbalistkami bude moct obhájit příští rok na Slovensku zlato.

Nemůžeme na hřiště, nemůžeme ani na hory

Aktuálně se cokoliv špatně plánuje, ale máte alespoň nějaké plány s reprezentací dívek do 20 let?

Bohužel nemáme. Plánovali jsme kondiční soustředění na horách, když nemůžeme na hřiště. A vidíte? Nemůžeme ani na hory. Až se možná rozjedou soutěže, bude program tak nabitý, že ani nebude kdy kempy dělat (úsměv), tak to zatím necháváme otevřené.

Jste s dívkami v kontaktu? Doporučili jste jim popřípadě nějaký tréninkový plán?

Po první vlně jsme holkám fotili a psali tréninkové plány, chtěli je sledovat a hecovat přes různé aplikace, ale je to moc dlouhé a dlouhodobě se to nedá. Věříme, že holky pro sebe něco dělají - vždyť jsou to cílevědomé mladé slečny (úsměv) a nenechají svá těla odpočívat a lenošit.

Myslíte, že se v příštím roce pro vás vrcholná soutěž uskuteční?

Jsem optimista. Jasně, že na Slovensko pojedeme, a ne na výlet, ale obhájit zlato!!!


V roce 2019 bylo ještě vše v pořádku a český výběr talentovaných dívek do 18 let vyhrál v Litomyšli premiérový titul mistryň na Světovém poháru! Autor fotky: Jiří Zaňát.

Pořád chceme play off

Letošní celý rok narušila vládní opatření, jak jste i přes to spokojený se svým působením v celku Hostivaře?

Tak to je další covidová kapitola. (smutek) Ale jsem spokojený. Máme kvalitní kádr a když se nám ho podaří doplnit o 2 - 3 zkušené hráče… Když jsme mohli trénovat, rozehráli jsme klubový zimní turnaj, na tréninky chodilo kolem 35 hráčů juniorky a A mužstva a bylo to super.

Jaké jsou Vaše cíle s pražským týmem? Naplnilo účinkování Vaše představy?

Cíl je pořád stejný, i když úvod byl hodně těžký a nemohli jsme navázat na začínající bodovou šnůru z Karviné. (úsměv) Ale vážně, pořád chceme play off. Myslel jsem, že budeme ještě víc kousat a budeme mít o čtyři body více, máme před sebou hodně práce.

V loňském roce jste vedl dorostenecký tým Berouna, jste ještě se středočeským celkem v kontaktu? Nebo se jen soustředíte na Hostivař?

Kluky z dorostu jsem sledoval jako všechny týmy z Berouna. I jsem byl na lavičce Fretek při prvním a posledním hracím dni Ligy žen. Určitě se chci podívat na nějaký zápas dorostu i áčka. Ale jinak jsem zcela pohlcen novým klubem v Hostivaři. I tady bych chtěl zkouknout zápasy dorostu a juniorky, klidně i žáků. Jen ten čas.


PF 2021: Přeji všem hodně optimismu, pohody a zdraví

Jak moc Vám celý ten hokejbalový kolotoč chybí?

Chybí mi hodně. Tréninky, atmosféra šatny, zápasové koření, hecování, diváci… Snad se to brzo vrátí. Stárnu. (úsměv)

Jak jste prožíval vánoční svátky a jaké máte plány pro vítání Nového roku?

S přítelkyní, se všema dětma, ještě mi zbývají vnučky. Pohádky, cukroví a MS U20 v hokeji v TV. Vítání Nového roku je dané – budeme jen ve dvou a doma, jak nakázala vláda!!!

Máte k večeři tradičního kapra nebo máte nějakou jinou specialitu?

Ze slušnosti a pověrčivosti kapra doplněného řízkem. Takže klasika. Přeji všem hodně optimismu, pohody a zdraví a těším se na setkání na hokejbalových stadionech.


Dohraje se sezóna 2020/21? A co juniorské mistrovství světa hráčů do 18 a 20 let se Světovým pohárem juniorů do 16 let a juniorek do 20 let? Autor fotky: Jana Nekolová.