1. liga

Kam až letos dojdou Prachatice? Chceme co nejlepší výsledek, burcuje člen reprezentační dvacítky Šimůnek

Překvapením podzimu je zatím prachatický obránce, Vít Šimůnek, jenž je vidět v 1. Lize jako jeden z nejlepší beků. Na svém kontě má zatím 8 kanadských bodů a Horalové se nachází na 4. místě. Na co Jihočeši pomýšlí? Vít Šimůnek se také dostal do širší nominace reprezentace U20, probojuje se na MS?

Se svými výkony mohu být spokojený

 

Teprve devatenáctiletý robustní bek je velkým překvapením pro celou druhou nejvyšší soutěž v České republice. Jako obránce zatím posbíral 8 kanadských bodů, cože je na defenzivního specialistu výtečný počin. Popravdě jsem ani nečekal, že podzimní část pro mě dopadne takhle,“ přiznává člen širšího kádru reprezentační dvacítky. „Myslím si ale, že se svými výkony mohu být spokojen,“ praví sebevědomě jihočeský obránce Vít Šimůnek.

 

Horalové z Prachatic se v podzimní části 1. Ligy nakonec dokázali vyhoupnout před jarním pokračováním na průběžnou 4. příčku. Jaká asi v jihočeském souboru zatím panuje nálada? Myslím, že po podzimní části se nemáme na co zlobit, 4. místo je taky dobré. Nálada v týmu je dobrá,“ má jasno Šimůnek. 



 

Udělám vše pro to, abych se probojoval na mistrovství světa!

 

Prachatice zažily v podzimní části druhé nejvyšší soutěže několik náročných zápasů, které dokázaly zvládnout. „Pro mě osobně byl nejtěžší zápas proti pražské Hostivaři,“ přiznává Vít Šimůnek. „Je to velice kvalitní a běhavý tým, který dokáže hrát rychlý hokejbal. A je velmi těžké proti nim hrát,“ jedním dechem dodává jeden ze nejlepších juniorských obránců.

 

Vít Šimůnek se od začátku juniorského reprezentačního cyklu statečně rve o účast na mistrovství světa ve Švýcarsku. Jeho snaha bude pokračovat díky další nominaci na soustředění širšího výběru národního týmu do 20 let. „Velice mě potěšilo dostat pozvánku do reprezentace,“ nezastírá. Dvacítka si navíc na konci předešlého roku hravě poradila ve dvou přípravných duelech v Žilině se Slovenskem. „Byla to obrovská zkušenost a bylo pro mě úžasné zahrát si první mezinárodní zápasy,“ těšilo Víta Šimůnka.

 

Výběr hlavního trenéra Tomáše Frimla se již tento víkend bude znovu připravovat na letošní vrchol v podobě červnového světového šampionátu ve švýcarském Vispu a Raronu. Dvacítka míří již 1. února na kemp do Plzně. Udělám pro to všechno, co budu moct, abych se dostal do finální nominace na mistrovství světa ve Švýcarsku,“ hlásí s velkou odhodlaností Šimůnek z Prachatic.



 

Suchdol, jako nováček, hraje výborný hokejbal

 

Zpátky do 1. Ligy. Prachatice si jistě budou chtít v jarní části udržet příčku mezi čtyřmi nejlepšími týmy soutěže, aby začínaly čtvrtfinále play off ve svém domácím svatostánku. Budeme dělat vše pro to, aby byl výsledek co nejlepší,“ slibuje Vít Šimůnek. „Uvidíme ale na konci sezóny,“ dodává.

 

Horalové začínají na jaře pikantním duelem v podobě jihočeského derby se Suchdolem nad Lužnicí. Co takový zápas nejspíš může nabídnout? „Suchdol, jako nováček, hraje výborný hokejbal,“ vyzdvihuje kvality soupeře Šimůnek. „Myslím, že to bude rychlý a kvalitní hokejbal a bude se na co dívat. Budu se připravovat jako na každý jiný zápas. Každý zápas je něčím výjimečný, a proto příprava musí být co nejkvalitnější,“ nepochybuje Vít Šimůnek.

Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
TJ Blatná Datels
18 94:52 42
2.
SK Suchdol nad...
18 78:49 37
3.
TJ KOVO Praha
18 73:57 37
4.
Vlčí smečka...
18 64:50 36
5.
Ježci Heřmanův...
18 85:52 34
6.
HBK Bulldogs Brno
18 66:51 33
7.
SK Kometa Polička
18 69:49 31
8.
SK Kelti 2008
18 65:63 24
9.
HBC Tygři Mladá...
18 69:84 21
10.
TGB Swietelsky...
18 53:73 19
11.
TJ Lokomotiva...
18 43:88 16
12.
HBC Nové Strašecí
18 62:82 15
13.
HBC Malenovice
18 43:114 6