Masters

Přípravy na MS Masters v plném proudu! Jsem rád, že mám kolem sebe lidi, kteří mají zkušenosti, těší Horáka

V České republice se opět uskuteční velká mezinárodní hokejbalová akce. Tentokrát se jedná o Mistrovství světa Masters, které se uskuteční 17. – 21. června v Českých Budějovicích. Organizační výbor již dlouho pracuje na přípravách a Přemysl Horák nyní prozradil, v jaké fázi se nacházejí.

Máme pořád na čem pracovat

V jaké fázi příprav na světový šampionát Masters se aktuálně nacházíte?
Dobrá otázka a je nyní správná doba na ni odpovědět. Jsem rád, že mám kolem sebe lidi, kteří mají zkušenosti, protože jsem do poslední chvíle byl přesvědčen, že se to dá zvládnout samostatně. Bohužel asi nedá… Organizační výbor s předsedou jihočeského hokejbalu Ondřejem Průšou je to nejlepší, co může být. Je velká škoda, že právě z Jihočeského kraje je nás tak málo, ale jsem moc rád, že Martin Komárek přišel s lidmi, kteří mají zkušenosti. Jirka Cícha nebo Anička Kuželová, to jsou lidé na správných místech. Bez nich bychom byli pouze u financování, ale ta organizace je mnohem více. Mají v sobě elán, a to se cení. Nyní jsem o tom přesvědčen. Prostě se pořád učíme.

Nyní jsme ve fázi, kdy máme asi vše připraveno, co se týče organizace, generálních a hlavních partnerů, a hlavně spolupráce s Magistrátem města České Budějovice a Jihočeským krajem – to je pro nás Jihočechy velmi důležité. Každý měsíc se jako organizační výbor pravidelně scházíme a řešíme věci, které jsou důležité pro správný start šampionátu. Neznamená to, že řešíme tyto věci jednou měsíčně, ale jsou to věci, které se řeší opravdu každý den a někteří možná ani neví, co za tím vším je – každý den řešíme ubytování, stravování, dopravu a podobně…

Co je potřeba ještě doladit, na čem se bude ještě pracovat?
Máme pořád na čem pracovat, hlavně ubytování, protože to je vždy a všude problém. Budějovice jsou malé město a mají málo ubytovacích kapacit, ale určitě si s tím poradíme. Jsme nyní parta lidí, která chce ukázat, že šampionát se dá udělat kdekoliv! A pořadatelé? To ano, to je ten kámen úrazu. Jsem rád, že Martin Komárek dokázal dát dohromady lidi, kteří mají právě zkušenosti s těmito akcemi a pro místní klub to bude velký přínos. Pokud bych nebyl organizátorem turnaje, tak bych chtěl být ten první, který bude organizátorem doprovodného programu pro děti, protože to je ten správný nábor pro náš Sportovní klub Pedagog.

Narazili jste již na nějaký zásadní problém, který jste museli řešit?
Já osobně měl problém v tom, že jsem zapomínal na úkoly, které zapisovatel ukládal. Horší bylo, že zapisovatelem byl Martin Komárek. Ale jinak opravdu velké problémy jsme neřešili. Pořád si stojím za tím, že kolem sebe mám lidi, kteří mají zkušenosti, a to se cení! A za to patří velké díky Martinu Komárkovi a Ondrovi Průšovi.


Věřím, že program, který vytvoříme, bude pro všechny zajímavý

Bude pro návštěvníky připraven nějaký doprovodný program?
Budějovice jsou městem Sportu a věřím, že program, který připravíme, bude pro všechny zajímavý. Po šestnácti letech se koná v Českých Budějovicích něco takového, proto je správná doba ukázat, co je hokejbal a co vznikalo právě u nás! Sponzorem doprovodných akcí je MADETA, PROJEKT ZDRAVÍ DĚTEM, OVOCŇÁK, ZPMV a další, o kterých budeme průběžně informovat.

Kdy bude spuštěn oficiální web akce, na kterém by mohli zájemci najít další informace?
Bude to co nejdříve, Jirka Cícha na tom pracuje, a to velmi dobře. Je to člověk, který dává do hokejbalu srdce a pro Mistrovství světa právě v Českých Budějovicích je ten, který je stavebním kamenem toho všeho! Já osobně mu moc děkuji za jeho přístup.

Kolik týmů je aktuálně přihlášených, a jedná se o konečný stav?
Prozatím je přihlášeno 14 týmů mužů a 7 týmů žen, ale nyní stav konečný není.

V uplynulých letech se v České republice uspořádalo velké množství mezinárodních akcí, čerpáte tak z těchto zkušeností?
Já osobně čerpám ze zkušeností z Mistrovství světa juniorů v Písku a ve Strakonicích v roce 2012, které měl na starosti Víťa Čapek. Toto byl šampionát, který jde příkladem pro juniory a další kategorie. MS v Pardubicích pro kategorii mužů bylo pro mě osobně dalším krůčkem pro to, abych si sám řekl, proč nemůžeme u nás v Českých Budějovicích udělat MS a ukázat všem, že právě tímto chceme vzpomenout na zakladatele naše sportu.

Na Světový pohár i na Mistrovství světa v Pardubicích byly zvány základní a mateřské školy, pro které byl vytvořen doprovodný program, plánujete tuto spolupráci i tentokrát?
Doprovodný program prozatím ve své hlavě plánuji tak, aby byl přínosem pro celý hokejbal. Jsem předseda největšího sportovního klubu v Jihočeském kraji a vím, že hokejbal není ten sport, který by měl největší návštěvnost. Ale jsme město sportu a věřím pořád, že budeme otevření všem.



Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
19 94:42 51
2.
HC Kert Park Praha
19 92:41 44
3.
Elba DDM Ústí nad...
19 68:35 44
4.
HBC Kladno
20 69:44 40
5.
HBC Svítkov Stars...
20 67:57 34
6.
SK Hokejbal Letohrad
19 55:58 28
7.
HBC Pardubice
19 64:63 25
8.
HbK Karviná
18 54:74 21
9.
HBC Hradec...
18 37:57 17
10.
TJ Snack Dobřany
19 36:68 16
11.
HBC Plzeň
19 41:67 15
12.
HBC Prachatice
17 29:100 4