Extraliga juniorů

Ve stopách bratra? Vojtěch Moravec bojuje o juniorské mistrovství světa! Velká motivace, nezastírá

Reprezentaci hráčů do 18 let pod taktovkou hlavního trenéra Tomáše Semery čeká další zastávka, a to v Plzni, kde tento muž sám vede jeden z týmů Mečounů. Jedním z nominovaných útočníků se stal pardubický Vojtěch Moravec, jenž se bude prát o dres české osmnáctky, jaké má vyhlídky?

V jarní části se musíme vyvarovat zbytečných faulů

 

Gratuluji k nominaci na plzeňský kemp reprezentace do 18 let, jste rád, že jste obdržel nominaci? 

Tak určitě, je to velká čest být v nominaci U18. Jsem za to šťastný a budu se snažit probojovat až do konečné nominace na mistrovství světa ve Švýcarsku.

 

V první řadě se chceme ale zeptat na pár věcí ohledně podzimní části v Extralize juniorů. Nacházíte se na páté pozici a ztrácíte bod na čtvrtou Elbu, jste spokojen s průběhem podzimu?

Nevím, jestli se dá říci přímo spokojen. Myslím si, že bychom mohli pár utkání zahrát daleko lépe. Máme taky určitě co zlepšovat do jara, například vyvarovat se zbytečných faulů.

 

Je vidět, že Vám to i lepí. Se ziskem 14 kanadských bodů jste druhým hráčem Vašeho týmu, jenž nejvíce boduje. Jste touto statistikou potěšen?

Momentálně kanadské bodování neřeším. Hlavní jsou týmové statistiky, které jsou nejdůležitější pro úspěch týmu.



 

Připravuji se individuálně a třikrát týdně s týmem

 

Máte nějaké jasné cíle, kterých byste chtěli s Pardubicemi dosáhnout na jaře?

Tak určitě probojovat se do play off bude náš největší cíl. Bude to ještě hodně těžké a náročné. Navíc většinu zápasů hrajeme venku, takže soupeři budou mít výhodu domácího hřiště. Ale věřím tomu, že se nám to podaří a v play off budeme chtít dosáhnout největšího cíle!

 

Teď ale zpátky k reprezentaci. Právě je velká zimní přestávka a Vy se musíte udržovat, abyste z toho nevypadl a v Plzni ukázal to nejlepší. Jak se na to Vy osobně připravujete?

Tak připravuju se individuálně a s týmem. Máme tři tréninky týdně a z toho dva s naším A týmem, takže jsou hodně náročné. Doplňkově cvičím sám, nejraději s vlastní váhou.



 

Mistrovství světa je pro mě velkou motivací

 

Trenéři Vám určitě do hlavy vtloukají nějaké myšlenky, na čem je nutné zapracovat, bude i tento kemp probíhat ve smyslu toho, že budete spíše nacvičovat již nějaké situace?

Ano, na minulých kempech jsme trénovali rozehrávku a založení útoku. Myslím si, že s tím nejsou ještě trenéři spokojení a budeme v tom pokračovat.

 

Dostat se na mistrovství světa je snem každého hráče, souhlasíte? Z Pardubic byl na minulém šampionátu také jeden Moravec, konkrétně Šimon Moravec, je to Váš bratr nebo pouze shoda jmen? (úsměv)

Rozhodně je to sen každého hráče. Šíma Moravec je můj brácha, od malička jsme spolu chodili hrát před barák a spoustu mě toho naučil. Jsem za to strašně rád. Je pro mě motivace a chci se i kvůli němu dostat na mistrovství světa.


Fotogalerie: