Mládež

Práce s mladými hráči mě velmi naplňuje, je rád za působení u kategorie U14 Třináctý

V trenérském štábu kempů hráčů do čtrnácti let najdeme velké množství jmen. Mezi nimi je také Jakub Třináctý, který se jako brankář věnuje nejvíce právě této skupině, když je ale potřeba, rozdává zkušenosti také hráčům v poli. Práce s touto věkovou kategorií je velmi náročná, protože trenéři chtějí vidět co největší počet talentovaných hráčů. Třiadvacetiletému Jakubovi se bude chtít představit hned dvacet brankářů.

Z kempů se vracím značně unavený

V lednu jste naplánovali dva kempy kategorie U14 ve dvou dnech, je Vaším cílem vidět v akci co nejvíce dětí?
Již tradičně nás v lednu čeká dvojice jednodenních kempů, které navazují na předchozí program výběru této kategorie. Stále je jedním z našich hlavních cílů pracovat s velkým počtem hráčů, poznat je a motivovat do další práce.

Jak těžké je pracovat s tak velkým počtem dětí?
Rozhodně to není nic snadného. Je pravda, že se z těchto vícedenních kempů vracím značně unavený. Dle mého názoru to zvládáme velmi dobře, čemuž přispívají i trenéři účastnící se seminářů obnovy licence, které jsou zpravidla pořádány v rámci kempů talentované mládeže U14.

Co kluky na kempu čeká?
Hráči se mohou těšit na trojici tréninkových jednotek, ve kterých navážeme na činnosti z předchozích kempů. Důraz tedy bude kladen zejména na herní činnosti jednotlivce.

Jaké jsou celkové cíle kempů v kategorii U14?
Jak již bylo zmíněno, cílem kempů talentované mládeže U14 je poznat velký počet mladých hokejbalistů, pracovat s nimi a motivovat je do další práce nejen v klubech. Z osobní zkušenosti spatřuji velký přínos těchto kempů také v tom, že kluci poznají hráče i z jiných částí republiky a mohou navázat dlouholetá přátelství.

Jaké máte plány pro zbytek letošního ročníku?
Nejbližší nadcházející akcí bude dvoudenní únorový kemp v Přelouči, kde se zúčastníme tradičního turnaje Challenge Cup. V období velikonočních prázdnin nás čekají další dva jednodenní kempy. Poté bychom se měli sejít ještě jednou v květnu. Příprava talentované mládeže vyvrcholí v červnu účastí na mezinárodním turnaji Pilsen Cup a v plánu je také dvojutkání s výběrem Slovenska.


Brankáři si nemohou stěžovat, že by nebyli vytížení

Pomáháte na kempech hlavně s přípravou brankářů nebo všeobecně?
Mým hlavním úkolem je příprava brankářů. Bohužel ne vždy okolnosti dovolí, abych se věnoval výhradně brankářům, což samozřejmě není ideální situace. I přes tento fakt se snažím věnovat jim maximum své energie a předat jim co možná nejvíc rad do jejich dalšího působení.

Celkem během dvou dnů máte pozvaných hned 20 brankářů, to je slušné číslo …
Máte pravdu, 20 brankářů je velmi dobrý počet. Zde platí to samé, co u hráčů, tedy, že pracujeme s širší skupinou brankářů. Ze zkušeností, které máme, je to zcela ideální počet, když vezmeme v potaz, že hráči absolvují během jednoho dne tři tréninkové jednotky s velkým počtem střelby. Jsem si jistý, že si brankáři i v takto vysokém počtu nemohou stěžovat na to, že by nebyli vytížení.

V létě jste se zúčastnil Campu talentované mládeže, pomohlo Vám to v práci s dětmi?
Jsem velmi rád, že jsem dostal příležitost zúčastnit se této akce. Určitě mi tato zkušenost pomohla. Získal jsem mnoho nových poznatků, které se snažím zapracovat do své činnosti. Byla pro mě opravdu radost spolupracovat se všemi kolegy. Navíc si myslím, že se kemp vydařil nejen po sportovní stránce a rád na něj vzpomínám.

Je trenérská dráha ten směr, kterým byste se chtěl vydat?
V současné době jsem stále také aktivním hráčem a troufnu si tvrdit, že pokud mi vydrží zdraví, tak ještě dlouho budu. Každopádně mě práce s mladými hráči velmi naplňuje a určitě bych se jí chtěl věnovat i v budoucnu. 


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9