1. liga

Jak si stojí pardubické celky v 1. Lize? Jak se těší na pardubické derby?

Autoskláři z Pardubic zatím okupují 4. místo 1. Ligy, což je velkým překvapením. Na záda jim však dýchá pardubický Svítkov, který se před přerušením podzimní části vzpamatoval. Jak se trenéři těchto mančaftů staví k tématu jarní části? Těší se na jarní část a jak by se podle nich měla odehrát?


Pardubičtí junioři udivují! Navážou na výkony i na jaře?

Trenére, jak jste spokojen s podzimními výkony svých hráčů? Je pro Vás 4. místo uspokojující?

Po pěti zápasech je těžké hodnotit. Spokojeni jsme určitě s venkovními zápasy, kde zejména v posledních dvou v Plzni a Prachaticích jsme zahráli opravdu na výbornou. V domácích zápasech jsme však zatím příliš neoslnili. Proti Brnu jsme začali až s příliš velkým respektem a nechali si je tak odskočit. Zápas pak byl příliš krátký, než abychom ztrátu dohnali. S Poličkou jsme zase propadli takticky, což je i moje vina. I přesto však můžeme být s dosavadními výkony, a hlavně přístupem hráčů spokojeni. Myslel jsem si, že asi ano, vždyť jsme do soutěže vstupovali jako outsider, ale kluci mě vyvedli z omylu. Chtějí 1. Ligu vyhrát. Takže věřím, že to nebudou jen planá slova, a že se opravdu o přední příčky porveme.

Jarní část by se měla rozběhnout, jaký máte názor na 3 možné scénáře, které ligová komise připravila?

Jakýkoliv scénář, který umožní smysluplně dohrát rozjetou soutěž, je dobrý scénář. Jako nejlepší vidím ten, že se dohraje základní část a pak by se hrálo play off na tři vítězné zápasy. Aspoň doufám, že tam tento scénář byl, už je to nějaký čas, co jsem si to četl. (smích)

A co Svítkov? Sledujete jeho výkony? Jak se těšíte na pardubické derby? Budete ho chtít vyhrát?

Nějak významně jeho výkony nesledujeme. Zaměřujeme se hlavně na sebe a na zlepšování naší hry, přesilovek, oslabení atd. Samozřejmě, Svítkov je velice silný tým, který rovněž dává spoustu prostoru mladým hráčům. Toto spojení zkušených a mladých hráčů může být velkou zbraní, což už v posledních zápasech dokázali. Pojem derby jsem nikdy neměl rád. Tyto zápasy beru trošku s nadhledem. Výsledek takového zápasu určitě nebude mít vliv na chod našeho města, myslím. Chtěl bych si se Svítkovem zahrát pěkný rychlý hokejbal a samozřejmě se na konci radovat z vítězství. Ale já chci vyhrát každý zápas.


Mladý tým Pardubic prohrál jen 2 z 5 duelů, a to s Poličkou a Brnem. Autor fotky: Jana Nekolová.

Svítkov chce do Extraligy! Na čem ale musí zapracovat?

Netajíte informace o tom, že byste chtěli hrát Extraligu. Za jak dlouho byste tohoto cíle chtěli dosáhnout?

Extraligu chtít hrát je jedna věc, mít na to dostatečnou kvalitu věc druhá. Je to výkonnostní skok a uvidíme, jak rychle se naši mladíci budou kvalitativně posouvat. Nechceme jít cestou posilovaní se zvenku. Proto je ta cesta poněkud delší.

1. Liga určitě potřebuje vzpruhu, a to hlavně ze strany rozšíření a zkvalitnění, jak tohoto lze podle Vás dosáhnout?

Tak nikoho z ligy prakticky nebaví cestovaní. Ty vzdálenosti jsou šílené, co si budeme povídat. Rozhodně by pomohlo územní dělení.

Jak se zatím budete přes zimu připravovat na rozběhnutí soutěže? Kdy se podle Vás začne hrát?

Budeme se připravovat hned od začátku ledna a stylem, kterým nám daná situace umožní – tělocvična nebo venkovní areály. Věřím, že se začne ke konci února.


Svítkov ztratil několik zápasů vinou mnoha chyb. Těsně před vynucenou pauzou se ale chytil. Autor fotky: Jana Nekolová.

Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
TJ Blatná Datels
18 94:52 42
2.
SK Suchdol nad...
18 78:49 37
3.
TJ KOVO Praha
18 73:57 37
4.
Vlčí smečka...
18 64:50 36
5.
Ježci Heřmanův...
18 85:52 34
6.
HBK Bulldogs Brno
18 66:51 33
7.
SK Kometa Polička
18 69:49 31
8.
SK Kelti 2008
18 65:63 24
9.
HBC Tygři Mladá...
18 69:84 21
10.
TGB Swietelsky...
18 53:73 19
11.
TJ Lokomotiva...
18 43:88 16
12.
HBC Nové Strašecí
18 62:82 15
13.
HBC Malenovice
18 43:114 6