2. liga

Radek Sládek si v brance Stříbra vystavěl pevné základy! Díky patří každému hráči z týmu, upozorňuje

Ve 2. Lize na západě Čech se na prvním místě před vynucenou pauzou umístili Buldoci ze Stříbra. Tým, který má ambice i na postup do 1. Ligy neztratil ve 4 zápasech ani bod a právem se vyhřívá na čele tabulky. Svou ruku k dílu přiložil i mladý brankář Radek Sládek.

Gólman Stříbra drží svou úspěšnost zásahů nad 95 procenty a v rozhovoru zavzpomínal na své nejsilnější zážitky z mládežnických kategorií, ale také poodkryl cíle Buldoků.

První místo není překvapením

Radku, před vynucenou pauzou jste se usadili na prvním místě tabulky, když jste neztratili ani bod, je to pro Vás překvapení?

Tak náš vstup do sezóny se vyvedl parádně, ale překvapení to asi úplně není. Řekli jsme si, jak to chceme hrát a kluci to na pár prohřešků plnili perfektně.

Čím si vysvětlujete tento skvělý vstup do sezóny? Proběhla ve Stříbře speciální letní příprava?

Myslím, že je to tím, že všichni spolu hrajeme už nějaký ten čas a všichni jsme byli zdravě natěšení na začátek sezóny. Jinak každý rok jsme měli soustředění, ale toto léto jsme to všechno vypustili. Někteří trénovali individuálně, někteří byli na dovolené a užívali si volno. Až pár týdnů před začátkem sezóny jsme začali s normálními tréninky.


V sezóně 2018/19 se Buldoci ze Stříbra prezentovali v Extralize juniorů včetně aktuálně dvacetiletého Radka Sládka.

1. Liga? Dlouhodobý cíl

Vám osobně se daří i v individuálních statistikách. Cítíte se ve skvělé formě?

Ano, každý zápas jsem se cítil skvěle. V šatně jsme se vždy dokázali vyhecovat tak, že každý zápas prostě urveme. Nesmím ale zapomenout, že za statistikami stojí každý jeden hráč z týmu, protože mi vždy opravdu hodně pomohli.

Jaké jsou cíle v letošní sezóně? Bavíte se v kabině o 1. Lize?

Dělat co nás baví a bavit se tím dál. Ale určitě chceme být na prvních příčkách i na konci sezóny. A ano, bavili jsme se v kabině i o 1. Lize, ale to je ještě daleko. Ale určitě je to náš dlouhodobý cíl.

Uvidíme Stříbro v blízké budoucnosti v 1. Lize? 

Tréninky si vynahradím

Jak vzpomínáte na svá juniorská léta v mládežnických týmech? Na co rád vzpomínáte?

Zrovna nedávno jsem vzpomínal na rok 2015, který byl, co se hokejbalu týče velice úspěšný. Na jaře jsme se s Buldoky pod vedením Václava Šůchy snažili dostat na mistrovství republiky, kde nám v cestě stála HBC Plzeň. Tuším, že nám stačila remíza a měli jsme jasný postup. Jenže celý zápas jsme prohrávali a až v posledních minutách dal Adam Šilhán vyrovnávací gól. Byla to strašná euforie, kterou cítím doteď. Na MČR jsme nakonec skončili na 5. místě, což byl pro nás obrovský úspěch a nezapomenutelný zážitek. Následně letní mládežnická olympiáda, které jsem se zúčastnil byl zážitek, na který opravdu moc rád vzpomínám.

Udržujete se v kondici během koronavirové pauzy?

Upřímně řečeno docela to zanedbávám, ale věřím, že až nám vláda povolí tréninky, tak si to vše vynahradím.


Tabulka 2. Liga - Morava Sever

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3