2. liga

Jsem spíš týmový hráč než individualista, tvrdí děčínský dříč Vojtěch Uhlíř

Děčínští hokejbalisté dlouhá léta museli hrát svá domácí utkání v Ústí nad Labem, ale tomu je v letošní sezóně konec. Děčín se dočkal svého nového hřiště, na lavičku se postavil zkušený trenér Petr Kotlík a tým posílili hráči z ústecké Dukly.

Výsledek všech změn? Bazzy Děčín se nyní vyhřívá na druhé příčce 2. Ligy na severu Čech. K nejproduktivnějším hráčům patří Vojtěch Uhlíř, který táhne už několik let děčínské Bazzy. Hráč, který disponuje rychlostí a nekonečnou fyzičkou okusil v minulosti i nejvyšší hokejbalovou soutěž, ale letos září ve 2. Lize a táhne Děčín za vytouženým úspěchem.

Nové hřiště, nové posily, nový trenér

Vojto, v letošní sezóně předvádíte s Bazzy Děčín výborné výkony. Myslíte si, že za tím stojí nové hřiště, nový trenér a nové posily?

Rozhodně se na tom podílí vše, co jste právě vyjmenoval. Jen bych k tomu přidal ještě velkou týmovost, a hlavně chuť všech do práce na tréninku i v zápasech. Letos nejde v Bazzy vyzdvihnout výraznější individualita, ale především ta zmíněná soudržnost týmu jako celku.

Je vaším cílem útok na titul? Přeci jenom tým a výkony na to máte.

Očekávám, že soutěž bude tuto sezónu extrémně vyrovnaná. Celky ze středu tabulky hodně posilovaly o bývalé nebo současné extraligové hráče. Týmy z vyšších pater se stabilizovaly a zůstaly velmi silné. V podstatě každý může porazit každého a rozhodovat budou maličkosti v play off. Naším cílem je postoupit do vyřazovací části a dostat do semifinále. Pak věřím, že budeme odměněni za ty naběhané kilometry a hodiny strávené na trénincích.


Vojtěch Uhlíř jako kapitán děčínského týmu promlouvá k rozhodčímu. V letošní sezóně posbíral v 5 odehraných zápasech 10 kanadských bodů za 3 góly a 7 asistencí. Zdroj fotky: cechysever.cmshb.cz 

Párkrát jsem boty nazul

Vám se osobně daří i v individuálních statistikách. Sledujete tyto údaje?

Určitě nehledám na stránkách, kolik jsem dal gólů a na kolik jich přihrál, to jsem dělal možná za mlada a stejně ta čísla nikoho neoslnila (smích). Já jsem v životě, v práci i na hřišti nikdy nebyl individualista, ale spíše týmový hráč. Takže je mi jedno, jestli dám gól já nebo spoluhráč, na konci zápasu se počítají body do tabulky, ne osobní statistiky.

Udržujete se během vynucené pauzy ve formě nebo na to není čas?

Už druhým rokem stavím dům, takže fyzické práce je zejména o víkendech dost a dost. S běháním je to složitější, samotného vyběhnout kamkoli mě bohužel nebaví. Raději jsem vyhledával kolektivní sporty, nebo alespoň badminton. V dnešní době, kdy je vše zavřené, jsem se ale musel donutit párkrát nazout boty na běhání.


Máme už jeden mládežnický klub

Vypadá to, že se zase budeme moct vrátit naplno k hokejbalu. Už máte v Děčíně nějaké tréninkové plány?

Pauza byla dlouhá, takže se chceme ještě před zápasem sejít společně k jednomu tréninku na hřišti. Pak musíme věřit, že situace už zůstane stabilní a budeme opět každý týden trénovat, jako tomu bylo předtím.

Je pro Vás otázkou i postup do 1. Ligy v nejbližších letech? Nebo jste tuto otázku ještě nerozebírali?

Na tuto otázku zatím nepřišla vůbec řeč, letos se teprve v Děčíně uvedlo do provozu hřiště, založil se jeden mládežnický klub a uvidíme, jak se vůbec situace vyvine.


Tabulka 2. Liga - Morava Sever

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
12 70:28 30
2.
TJ Sokol Poruba
12 77:44 21
3.
HbK Karviná B
11 46:43 21
4.
HBC Enviform Třinec
11 45:35 19
5.
HBK Vsetín
12 41:54 11
6.
HC Warriors...
12 19:94 3