2. liga

Opět chci hrát s nejlepšími, odhaluje své plány bývalý reprezentant Radek Šíma

Radek Šíma, pro hokejbalové znalce to jest známé jméno. Tento talentovaný hokejbalista prošel mládežnickými výběry české reprezentace a dlouhá léta patřil mezi tahouny extraligového Kladna. Kam se poděly jeho cesty? Až do vynucené pauzy zářil ve 2. Lize středních Čech.

Nyní tento střelec nastupuje za Rakovník ve 2. Lize a patří mezi lídry a vedoucí muže kanadského bodování. Ve čtyřech zápasech si připsal neskutečných 14 bodů a dává najevo, že vyšší liga by mu opět slušela. O svém návratu do Extraligy, plánech Rakovníka a dalších zajímavostech se dočtete v rozhovoru, který nám tento forvard poskytl.

Ve 2. Lize jsme rádi

Před pauzou jste vybojovali ve čtyřech utkáních deset bodů. Jste s tímto příspěvkem spokojeni?

Tak stěžovat si nemůžeme, já osobně jsem nečekal, že budeme mít tolik bodů. Rozhodně jsme spokojeni.

V Rakovníku se během pár let vystřídala Extraliga, 1. Liga a regionální 2. Liga. Čím si vysvětlujete tyto skoky mezi ligami?

Myslím, že v Rakovníku neměli moc na výběr, není tam tak široký kádr, jako v jiných týmech, i když mládež mají velice slušnou, musí se ještě pár let vyčkat, než dozrají. Zatím to stojí na „Tvarůžkách“ a Sýkorkách, za to, jak to drží jim patří velký uznání a dík. A můžu říct za ně, že jsme rádi ve 2. Lize.


Radek Šíma si do vynucené pauzy připsal 6 gólů a 8 asistencí v pouhých 4 odehraných duelech za druholigový Rakovník. Zdroj fotky: venapsystems.rajce.idnes.cz 

Musím nabrat sebevědomí a fyzičku

Vám osobně se v letošní sezóně daří. Nepokukujete po angažmá ve vyšší lize? Co třeba opět Extraliga?

To bude tou 2. Ligou (smích), musím nabrat znovu trošku sebevědomí a fyzičku. Ale ano, rád bych v létě začal někde přípravu a zahrál si opět s nejlepšími. Jsem rád, že se mi vrátila chuť hrát.

Připravujete se individuálně v koronavirové pauze?

Teď se moc nepřipravuji. Momentálně mám do konce roku sádru na ruce, tak doufám, že to všechno dopadne dobře. Jen tak rotoped, ale nic velkého.


Šíma od dorosteneckých let nastupoval z A tým extraligového Kladna. Zdroj fotky: iDnes.cz.

1. Liga v téhle situaci nehrozí

Jak vzpomínáte na svá reprezentační léta v mládežnických kategoriích?

Jen v dobrém, měl jsem tu čest si zahrát ve všech mládežnických kategoriích, takže je hodně na co vzpomínat. Nejvíc vzpomínám na Německo (Mistrovství Evropy hráčů do 18 let v roce 2009 pozn. red.), kde jsme to vyhráli, a i po individuální stránce se to zadařilo, a na domácí šampionát v Písku, kde jsme prohráli finále s Kanadou. To mě mrzí asi nejvíc. Ale moc rád na to vzpomínám.

Je postup do 1. Ligy opět tématem v Rakovníku?

V téhle situaci a době rozhodně ne.


Tabulka 2. Liga - Morava Sever

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
12 70:28 30
2.
TJ Sokol Poruba
12 77:44 21
3.
HbK Karviná B
11 46:43 21
4.
HBC Enviform Třinec
11 45:35 19
5.
HBK Vsetín
12 41:54 11
6.
HC Warriors...
12 19:94 3