2. liga

Bodová série Beranů skončila, Jirkov se radoval z první výhry v sezóně!

Nevídaně vyrovnaný předminulý víkend má za sebou 2. Liga na severu Čech. Pouze jeden zápas z pěti hraných skončil více jak o jednu branku. Jinak jsme mohli sledovat čtyři utkání, která byla dramatická až do posledních vteřin a skončila pouze o jeden gól. Po víkendovém kole došlo k zajímavé situaci na čele tabulky, když hned tři týmy mají na kontě 18 bodů a dělí se tak o prvenství. Zatímco Dukla a Ještěři svá utkání zvládli, tak Berani skončili svou bodovou šňůru na čísle 40 a následkem je rovnost bodů tohoto ústeckého tria. Prvního vítězství se dočkali Kapitáni z Jirkova a své výkony podpořili konečně i dobrým výsledkem.

Derby pro Nordics, Ještěři přehráli Rondo
Ve šlágru kola se utkalo teplické Rondo a Ještěři z Ústí nad Labem. Mírným favoritem utkání byli Ještěři, ale Rondo Teplice do toho utkání vstupovalo s ambicemi potvrdit stoupající formu. Do utkání vstoupil lépe ústecký tým zásluhou Tomáše. Do konce první třetiny dokázalo Rondo ještě otočit stav utkání a Teplice vedly po první třetině 2:1. Ve druhé periodě se lépe dýchalo v chladném počasí Ještěrům, když dvěma brankami opět došlo k obratu v zápase a před třetí třetinou to byli ústečtí hokejbalisté, kteří se mohli pyšnit vedením 2:3. Ve třetí části se Ještěrky nadechly k mohutnému finiši a po brance Tomáše pět minut před konce už vedly 2:5. Rondu se podařilo ještě dvěma góly zkorigovat utkání, ale kýženého vyrovnání se Teplice nedočkaly.

V mostecké hale jsme mohli být svědky derby mezi Nordics Most a Most „B“. Oba týmy potřebovaly vzhledem k neúspěšnému startu vyhrát. Do utkání vstoupila lépe rezerva extraligového Mostu, když už v 7. minutě vedla 0:2. „Nordicům“ se podařilo ještě do první sirény snížit na rozdíl jedné branky a do kabin se šlo za stavu 1:2 ve prospěch mosteckého „béčka“. Druhá třetina byla ze strany Nordics již povedenější a dvěma brankami v druhé části strhli domácí vedení na svou stranu. Ve třetí třetině si oba týmy připsaly po jedné brance, a to znamenalo důležitou výhru 5:4 pro Nordics Most.

Killers utnuli Beraní bodovou šňůru
V Litoměřicích svedli svůj duel domácí Killers a hostující Berani. Do tohoto duelu vstupovali hosté v roli favoritů, ale od úvodní třetiny jsme mohli vidět vyrovnanou bitvu a Litoměřice opět dokázaly, že doma body rozdávat nebudou. Na branku jsme si museli počkat až na závěr prvního dějství, když tři vteřiny před koncem otevřel skóre utkání domácí Ježek. Tak, jak skončila první třetina, začala ta druhá, a to brankou domácích, když se hned po 19 vteřinách prosadil Smolík a Litoměřice vedly už 2:0. Beranům se ve druhé třetině podařilo ještě zásluhou Červinky snížit na pouhých 2:1 a do třetí třetiny bylo vše otevřené. Ve třetí třetině jsme mohli vidět gólovou podívanou v podobě šesti branek! Bohužel pro Berany se jednalo o tři branky na každé straně, což znamenalo vítězství 5:4 pro Killers Litoměřice a Beranům tak skončila série zápasů, v nichž dokázali bodovat. Tato série se zastavila na obdivuhodném čísle 40!

Na ústeckém hokejbalovém hřišti se odehrál zápas dvou dobrých známých. Dukla Ústí nad Labem přivítala Bazzy Děčín. Vzhledem k posledním výsledkům byl jasným favoritem loňský semifinalista – ústecká Dukla. Dukelské ale již ve 3. minutě zaskočil hostující Drnec a vypadalo to na zajímavé utkání. Od úvodní branky však Dukla převzala otěže zápasu, a ještě do první přestávky si vzala vedení pod svá křídla a po bohaté první třetině vedla 4:2. Ve druhé třetině pokračoval gólový brankostroj a o osudu utkání bylo rozhodnuto již před třetím dějstvím, když Dukla vedla už 7:3. Jedinou třetinu, kterou domácí nezvládli, byla závěrečná část. Hosté využili dukelského uspokojení a třetí třetinu vyhráli 1:2. Konečný výsledek, tak zněl 8:5 pro Duklu, za kterou se hned čtyřikrát prosadil Martin Zdvořáček.

Jirkov poprvé za tři body
V Chomutově jsme mohli vidět utkání, které bylo ze začátku opatrné, a to mezi Panthers Kadaň a Kapitán Jirkov. Na první branku jsme čekali až do druhé třetiny, kdy se prosadil hned začátkem druhé třetiny kadaňský Fiala a poslal Pantery do vedení. Jirkov ale zásluhou Průchy srovnal, avšak bohužel pro Kapitány ihned vrátil vedení Kadani Horváth. Začátek třetí třetiny však patřil hrdinovi utkání, který nosí dres Jirkova. Petr Gill během dvou minut vstřelil dvě branky a poslal tak první tři body za vítězství do jirkovské kabiny.

Tabulka 2. Liga - Morava Sever

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3