Extraliga juniorů

Po dvou utkáních má nejblíž k finále Kladno, mezi Plzní a Svítkovem vyrovnáno

Soutěž juniorů o víkendu vstoupila do semifinále. Po dvou úvodních utkáních je Kladno už jen jednu výhru od účasti ve finále, naopak boj o druhou místenku je za stavu 1:1 na zápasy zcela otevřený.

Semifinále

Rysové v semifinále zatím nekompromisní

Loňský mistr z Ústí nad Labem sice svou cestu vyřazovacími boji musel začít v předkole, přes něj ale prošel do čtvrtfinále. V něm Elba zaskočila vítěze základní části i nadstavby z Heřmanova Městce a uzmula sérii výsledkem 1:2 na zápasy. V prvních dvou kláních proti Rysům ale ústečtí hráči pro zatím narazili. Po trefách Schöhnerra a Roda se hosty snažil k obratu v prvním zápase nastartovat svým gólem Ondřej Filip. Ale dynamické duo domácích, ve složení čtyřgólový Daníček (celkem v utkání 4+2) a tříbodový Schönherr (celkem v utkání 1+2), veškeré snahy o vyrovnání zamítlo. Za Ústí stav ještě korigoval Čaloun, ovšem jen kosmeticky, konečný stav byl 7:2 pro Kladno.

I druhé utkání vyznělo lépe pro domácí. Ti si hned v sedmé minutě zápasu během čtyřiceti vteřin vytvořili rovnou dvoubrankový náskok, a to zásluhou Romana Schönherra a Jiřího Roda. Na 3:0 zvyšoval na začátku druhé části kladenský ostrostřelec Marek Daníček. Ústí sice na tento gól zareagovala trefou Jana Kurtyho, ale na začátku třetí třetiny opět zvýšil náskok Rysů Drechsler. Necelé tři minuty před koncem ještě hostující Ondřej Filip upravil na konečných 4:2. Do Ústí si tak kladenští hokejbalisté odváží mečbol, který budou moct proměnit v účast ve finále.


Dvě napínavé bitvy v Plzni znamenají vyrovnaný stav série

I cesta plzeňských borců vedla přes předkolo. To ale tým ze západu Čech ustál a postoupil do čtvrtfinále, kde v repríze předloňského finále v nejkratším možném počtu zápasů vyřadil Hostivař. Rovněž Svítkov musel podstoupit předkolo. V sobotu se jako první gólově prosadil domácí Matěj Pavlíček, na jeho branku ovšem za hosty odpověděl Tadeáš Kantor. Vyrovnaný stav ale netrval ani tři minuty, jelikož Plzeň opět poposunul do vedení Pavlíček. Ve třetí části se Svítkovu zásluhou Adama Korce podařilo srovnat, jenže přesně za třicet vteřin utkání otočil na stranu domácích gól Dana Krále, a bylo hotovo. Plzeň v napínavém klání zvítězila 3:2.

Druhý mač bleskově odstartoval plzeňský David Štulc, který se trefil již po dvaadvaceti vteřinách. To ale bylo vše, na co se plzeňská ofenziva zmohla, zbytek utkání byl již výhradně v režii Svítkova. Nejprve poslal míček do branky domácích Adam Havlík a necelé tři minuty před koncem Lukáš Černý. Domácí celek to na konci ještě zkoušel v šesti, tento risk ale byl potrestán svítkovským Matyášem Bláhou, který stvrdil výhru hostů 1:3. Po úvodních dvou kláních je tedy stav druhé semifinálové série vyrovnaný 1:1.