CROSSDOCK Extraliga

Očekávám, že se bude hrát bojovný, běhavý a důrazný hokejbal, hlásí Jan Pavlík

Semifinálová série mezi Kert Parkem a Svítkovem se o víkendu přesune do východních Čech, kde se týmy utkají oba dny. Nejen tyto zápasy už vyhlíží Jan Pavlík, který posílil Kert Park před letošní sezónou. V prvním extraligovém ročníku už v sedmnácti letech patří mezi nejproduktivnější hráče týmu.

Jsem rád za prostor, který jsem od trenérů dostal

Honzo, v naší nejvyšší hokejbalové soutěži hrajete letos první play off. S týmem nyní bojujete v semifinále. V čem jsou pro Vás vyřazovací boje Extraligy odlišné oproti nižním nebo mládežnickým soutěžím?

Mezi juniorkou a Extraligou je skok obrovský, na všechny situace máte mnohem méně času a hra je o dost tvrdší. Týmy v první lize jsou zase méně takticky připravené, i když já mám s tou taktikou taky občas problém (smích).

V CROSSDOCK Extralize nastupujete první sezónu. Do Kert Parku jste přišel před letošním ročníkem a v A-týmu zatím odehrál všechna utkání. Jak došlo k Vašemu působení v tomto klubu?

V létě mi volal pan Kuna, jestli bych to na Kertu nechtěl zkusit. Ani chvilku jsem neváhal a souhlasil.

Hned v sedmnácti letech jste se zařadil mezi nejproduktivnější hráče týmu a v základní části navíc z mužstva posbíral nejvíce asistencí. Co stojí za takovým výkonem?

Je to zásluha celého týmu, ve kterém je velká útočná síla. Samozřejmě když hrajete v útoku třeba se Zvonym (Dalimil Zvonek, pozn. red.) nebo Krůčou (Martin Kruček, pozn. red.), tak je to o dost lehčí (smích). Také jsem rád za prostor, který jsem od trenérů dostal.


Věřím, že přesilové hry budou hrát klíčovou roli i v dalších zápasech

O víkendu jste vstoupili do semifinále na domácím hřišti, kde se vám první utkání nevydařilo, druhé pak skončilo odlišným výsledkem. Jak se za úvodními zápasy série ohlížíte?

Sobotní utkání se nám vůbec nepovedlo, neproměnili jsme několik šancí v první třetině, a to se s námi vezlo celý zápas. Svítkov nás bohužel potrestal skoro z každé větší šance, a to nás bohužel stálo první zápas. V neděli jsme do utkání vstoupili tak, jak jsme chtěli, podařilo se nám vstřelit tři rychlé branky a nepouštěli jsme Svítkov do nějakých větších šancí. I když jsme Svítkovu nabídli několik přesilovek, tak jsme si zápas nakonec pohlídali a vyrovnali sérii.

Nyní se série přesune do Svítkova, kde bude pokračovat dalšími dvěma zápasy. Po nich už se někdo může radovat z postupu do finále. Co od soubojů očekáváte?

Očekávám, že se bude hrát bojovný, běhavý a důrazný hokejbal. Svítkov určitě požene velká divácká podpora. Věřím, že se po víkendu budeme radovat my a postoupíme do finále.

Soupeř v play off zatím využil skoro polovinu nabídnutých přesilových her, vaše úspěšnost je v nich také vysoká. Budou mít podle Vás početní výhody velkou roli také v dalších zápasech?

Ano, věřím, že přesilové hry budou hrát klíčovou roli i v dalších zápasech. Proto bude důležité hrát disciplinovaně, jelikož Svítkov má tu přesilovku opravdu skvěle sehranou. Věřím, že když nám přijde nějaká přesilovka, tak ji dokážeme využít.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
HBC Hostivař
22 109:51 57
2
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4
HBC Kladno
22 71:50 40
5
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7
HBC Pardubice
22 85:72 31
8
HbK Karviná
22 60:81 24
9
HBC Plzeň
22 48:80 18
10
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11
HBC Hradec...
22 46:84 17
12
HBC Prachatice
22 42:130 9