1. liga

V play off budeme muset předvádět výkony na úrovni prvních týmů, uvědomuje si tahoun Bulldogs Filip Emmer

Bulldogs Brno čeká v neděli poslední utkání základní části 1. Ligy, na domácím hřišti nastoupí proti České Třebové. Aktuálně se brněnský celek nachází na šestém místě tabulky. Nejen o boji o čtvrtfinále a následném play off jsme si povídali s nejproduktivnějším hráčem Buldoků, Filipem Emmerem.

Cílem před sezonou bylo zejména zapracovat mladé hráče

Filipe, v neděli vás čeká zápas proti České Třebové. Můžete nám přiblížit, jak vypadá příprava na takový zápas? Máte nějaké předzápasové rituály?

Na každý zápas se připravujeme zejména podle toho, jak se nám dařilo plnit herní plán v předešlém utkání a jaké jsme v něm dělali herní chyby. Takže se dá říct, že se příprava dost odlišuje i přesto, že se snažíme pokaždé zlepšovat náš systém a naši hru.

V tabulce jste v tuto chvíli na šestém místě, máte o dva body více než Polička, nad vámi je o jeden bod Heřmanův Městec. Díváte se teď spíše nahoru, nebo dolů? Bojíte se předkola, nebo již přemýšlíte nad soupeři pro čtvrtfinále?

Díváme se před sebe. Ať už postoupíme přímo, nebo budeme hrát předkolo, budeme muset pokaždé předvést výkon na úrovni zápasu se soupeřem z prvních míst tabulky, takové jsou jednoduše vyřazovací boje. Koho v nich dostaneme, to je jedno, pokaždé to bude série na vysoce kvalitní úrovni.

V neděli končí základní část, jak byste zhodnotil uplynulou sezónu? Naplnila se očekávání nebo cíle, které jste si stanovili před sezónou?

Nerad bych hodnotil ročník, když ještě neskončil. Na druhou stranu cílem před sezonou bylo zejména zapracovat mladé hráče, kterých letos bylo opravdu mnoho. Rovněž jsme nechtěli hrát spodní části tabulky. Při pohledu na dosavadní průběh si dovolím říci, že tyto cíle se podařilo naplnit.


Důležitou silnou stránkou je naše brankařské duo, které zatím funguje velmi spolehlivě

V čem si myslíte, že je ve vašem týmu největší síla? Čím jste schopní přehrát soupeře?

Tým uplynulých let byl silný v uplatňování nastaveného systému a v disciplíně, s jakou hrál bez ohledu na výsledek. Letos je i vlivem mladých hráčů určitou devizou, ale zároveň i slabinou, nevyzpytatelnost. Dokážeme být nebezpeční z většího množství herních situací, zároveň nás ale z času na čas sráží ztráta koncentrace a klid na balonku. Kde ale vidím velice důležitou silnou stránku, tak to je naše brankařské duo, které zatím funguje velmi spolehlivě.

Ve svém týmu jste suverénně nejproduktivnějším hráčem s náskokem sedmi bodů. Ve statistikách celé 1. Ligy jste pak dvanáctý. Co byste řekl, že stojí za těmito vašimi skvělými výkony?

Individuální výkon vychází z týmové hry a osobní statistiky v absolutní míře pro mne nehrají roli. Spíše se snažím udržovat stabilní výkonnost ve formě nějakého průměru na zápas. Letos je pro nás v produktivitě obecně horší pozice, protože před sezonou odešli dva rození střelci (Klíma a Hudec), v jejím průběhu pak další elitní forvard (Vodvárka). Vzhledem k těmto okolnostem jsem trochu poupravil svou hru, už není tak celoplošná, jako by normálně byla, ale snažím se více energie soustředit na útočnou fázi. Kdyby se někdo z mladých kluků chopil pozice bodového tahouna a prospělo to výsledkům, tak bych se vůbec nezlobil.

Neúprosným tempem se 1. Liga blíží k začátku vyřazovacích bojů. Jaké jsou vaše pocity před play off? Těšíte se, nebo jste spíš nervózní typ?

Upřímně řečeno, beru zápasy play off stejně jako zápasy základní části. Vždy se snažím na hřišti odvést výkon, se kterým budu spokojený a váhu utkání bych vnímal jako svazující, kdybych si ji připustil.


Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
TJ Blatná Datels
18 94:52 42
2
SK Suchdol nad...
18 78:49 37
3
TJ KOVO Praha
18 73:57 37
4
Vlčí smečka...
18 64:50 36
5
Ježci Heřmanův...
18 85:52 34
6
HBK Bulldogs Brno
18 66:51 33
7
SK Kometa Polička
18 69:49 31
8
SK Kelti 2008
18 65:63 24
9
HBC Tygři Mladá...
18 69:84 21
10
TGB Swietelsky...
18 53:73 19
11
TJ Lokomotiva...
18 43:88 16
12
HBC Nové Strašecí
18 62:82 15
13
HBC Malenovice
18 43:114 6