CROSSDOCK Extraliga

Sezóna se špatně zachraňuje v posledních pěti zápasech, říká útočník Prachatic Jiří Štěpánek

Prachatice odehrály během prvního dubnového víkendu celkem 2 zápasy, ve kterých ještě mohly zabojovat o záchranu v Extralize. Tu se jim zachránit nepodařilo, a tak budou muset v příští sezóně do 1. Ligy. V posledních duelech se však mohou se soutěží rozloučit se ctí.

Mnoho zápasů jsme odehráli v omlazené sestavě vinou zranění

Jirko, v pátečním zápase jste prohrávali s Dobřany 0:3, ale dokázali jste to otočit a vyhrát 4:3 v prodloužení. Věřili jste během zápasu, že se vám ho podaří dovést do vítězného konce?

Od začátku zápasu jsme měli dost šancí a doufali jsme, že dáme kontaktní gól a dokážeme zápas vyrovnat. To se nám naštěstí povedlo. Věděli jsme, že již nemáme kam uhnout.

V sobotním zápase s Letohradem jste po 1. třetině vedli 2:1, ale hosté nakonec zápas obrátili ve svůj prospěch a odvezli si 3 body. Co bylo podle Vás v tomto zápase rozhodující?

Zápas jsme měli rozehraný velice dobře, ale myslím si, že na nás dolehla v průběhu utkání únava a nebyla síla se ještě porvat o výsledek.

Ve hře bylo celkem 6 bodů, ale získali jste pouze 2. Bylo v silách týmu získat z těchto zápasů více, než je realita?

Určitě jsme chtěli získat co nejvíce bodů, ale bohužel páteční zápas nás stál hodně sil. A tak to v sobotu bylo pro nás všechny dost náročné.

Vrátíme se ještě k zápasu z předminulého víkendu, kdy jste porazili doma Hradec Králové 7:4. Cítil jste po tomhle zápase v týmu velkou motivaci a odhodlání nakopnout se do dalších duelů pro záchranu?

Výhra s Hradcem Králové pro nás určitě byla motivací se ještě porvat o záchranu Extraligy. Ale na druhou stranu se špatně zachraňuje sezóna v posledních pěti zápasech, když víte, že nesmíte ani jednou prohrát.


Největší problém byl v naší tréninkové morálce

Patříte k nejproduktivnějším hráčům a s šestnácti body vedete týmovou produktivitu. Týmově se vám ale v této statistice příliš nedaří, naopak máte ze všech týmů nejvíce inkasovaných gólů. Kde vidíte příčiny, že dostáváte tolik branek?

Všechny své kanadské body bych raději vyměnil za body do tabulky. Největší chybu vidím v naší hře v obranném pásmu. Místy je až laxní.

Z aktuálně odehraných 20 zápasů jste získali 9 bodů. Co bylo podle Vás klíčové v tom, že jich máte tak málo?

Největší problém byl v naší tréninkové morálce, kde se nás na trénink scházelo opravdu málo. A mnoho zápasů jsme odehráli v omlazené sestavě vinou zranění nebo jiných věcí.

Na předposlední Plzeň ztrácíte 6 bodů, které ještě můžete do konce základní části získat, ale bohužel máte s Plzní horší vzájemné zápasy. To vše vás tedy již teď nasměrovalo do 1. Ligy.

Jak jsem již říkal, jeden z hlavních důvodů byla tréninková morálka a také veliké výkyvy v naší hře, během které jsme nebyli schopni plnit pokyny trenéra po dobu celého zápasu.

Zbývají vám odehrát ještě 2 zápasy. V sobotu v Pardubicích a v neděli v Karviné. Co od těchto zápasů očekáváte?

Od obou zápasů očekáváme, že soupeři budou již nalazení na play off. Rozhodně nás nečeká nic jednoduchého. Určitě ale chceme poslední zápasy v Extralize odehrát se ctí.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9