Extraliga juniorů

Bitvu o první místo lépe zvládl Beroun. Heřmanův Městec se prostřílel zpět mezi první čtveřici

Sobotní šlágr mezi Hostivaří a Kelty vrátil na první příčku Beroun. Pardubice se probojovaly už na třetí pozici a Ježci ovládli duel na Kladně, čímž znovu zamíchali tabulkou. Favoriti v nadstavbě východ i západ zůstávají bez ztráty bodu. Týmy Brna a Prachatic si pojistily druhá místa svých skupin.


Nadstavba – Skupina A

Kelti obrali Hostivař o čelo tabulky, Plzeň v Pardubicích bez bodu, Ježci si poradili s Kladnem

V zamotané elitní skupině se do popředí dostaly celky Hostivaře a Berouna. V sobotu si to u hostivařského nádraží rozdaly o první příčku, a na rozuzlení se čekalo až do závěrečné třetiny. Jarní formu potvrdil z kraje zápasu Vrzák a poslal svůj tým do vedení. Hosté stihli vyrovnat ještě před první sirénou, a vstup do druhého dějství patřil naopak jim. Domácím se následně podařilo srovnat stav z přesilové hry. Třetí branku ale vstřelili rychle po začátku poslední třetiny znovu Kelti, a domácím se už nepovedlo soupeře více zatlačit. Vítěznou trefu na 2:3, a tedy i průběžné první místo, vystřelil Berounu Lukáš Horel.

Další pasivnější utkání odehrály Pardubice proti Plzni. Mečounům se bez opor hrajících v extraligovém A týmu nedaří najít herní pohodu z podzimu, a pokračovat ve sběru bodů chtěla před svými fanoušky proto i Alfa. V první třetině gól k vidění nebyl, ve druhé se ale domácí dostali na rozdíl dvou branek a mířili za bodovým ziskem. Hned ze startu závěrečné patnáctiminutovky se o kontaktní branku postaral Štulc, ale více gólů nepadlo a hosté po prohře 2:1 dále musí čekat na první jarní vítězství.

O další zápletku pro postavení v tabulce se postaralo Kladno s Ježky. Heřmanův Městec se v kladenské aréně ve snaze odčinit předešlé ztráty rozehrál a svému soupeři nachystal náročnou zkoušku. Na první gól hostů dokázali domácí hbitě odpovědět, po druhé třetině ale už Ježci vedení drželi, a ve třetí třetině potvrdili roli vítěze dalšími dvěma zásahy. Výsledek 1:4 znamenal pro Ježky skok zpět mezi přímo postupující čtveřici, ale body jsou nesmírně vyrovnané a nadstavba dále pokračuje.



Nadstavba – Skupina Východ

Svítkov se proti poslednímu Kovu příliš nezapotil, Brno odskočilo Hodonínu na 5 bodů

Pražské Kovo se prvním bodům v nadstavbě ani nepřiblížilo, tentokrát byl nad jejich síly Svítkov. Bleskově se hosté ujali vedení z hokejky Drbala, rozhodující pasáž ale přišla až ve druhé třetině. Dva slepené góly sebraly domácím zbylé naděje, hosté pak jen upravili výsledek pár sekund před koncem na 0:4. Výkon svých svěřenců tradičně ohodnotil trenér Hlavsa: „Po celé utkání jsme byli aktivnější tým. Soupeř se snažil dobře bránit, ale vstřelili jsme 4 branky a zaslouženě vyhráli. Chyběla mi rychlejší rozehrávka od obránců dopředu. Přechod středního pásma byl občas složitý. Hodně času jsme byli v rotacích a málo stříleli. Body však bereme a jedeme dál. Po Velikonocích pojedeme do Brna, kde budeme chtít získat cenné 3 body.“

Napínavější duel sehrál Hodonín proti Brnu. Na první gól domácích reagovali Buldoci urychleně, ale další změna skóre přišla až necelých 5 minut před koncem. Po dvou nerozhodných třetinách rozhodl gól v početní výhodě, o který se postaral brněnský Foršt. Obrat na 1:2 zajistil Brnu důležité 3 body, které posílily jeho náskok na druhém místě tabulky.

Nadstavba – Skupina Západ

Prachatice udolaly dotěrné Rebely, Elba ve vypjatém utkání přestřílela Rakovník

Rebelové po skalpu Rakovníka zkusili vyzrát i na Prachatice. Brzy sice inkasovali, ale výsledek dorovnali a dlouho drželi nadějný výsledek. Rozhodující bylo rozmezí mezi 21. a 22. minutou, ve kterém hosté kapitulovali hned dvakrát. Horalům takový rozdíl k udržení vedení už stačil. Nerozhodil je ani kontaktní gól z předposlední minuty. Těsné vítězství 3:2 pojistilo Prachaticím druhé místo.

Rakovník se favorita z Ústí nad Labem nezalekl a na domácí půdě ho značně potrápil. Zejména střelecky se domácím dařilo, nejvíce pak ve třetí třetině. V úvodu utkání drželi domácí s Elbou krok. Náskok si soupeř začal tvořit až po 20. minutě hry, kdy se mu podařilo třikrát udeřit. Rakovník se nevzdal a trápil úřadujícího šampiona až do samotného závěru. Na vyrovnání to ale nestačilo. Ústí nakonec zvítězilo v přestřelce 5:7 a udrželo dosavadní stoprocentní úspěšnost během nadstavby. Utkání doprovázely také silné emoce. Rozhodčí se při udělování trestů nenudili, nejčastějším prohřeškem bylo nesportovní chování.