Reprezentace

Věřím, že všechny výběry budou kvalitně připraveny, říká vedoucí úseku reprezentace Milan Maršner

Mládežnické týmy se od prosince připravují na blížící se vrcholnou akci sezóny, juniorské mistrovství světa se bude konat v létě v Liberci. Nejen o přípravné části a organizačních záležitostech se rozpovídal Milan Maršner, vedoucí úseku reprezentace.

Velké uznání patří všem realizačním týmům

Pane Maršnere, v prosinci začaly přípravy reprezentačních týmů na mistrovsví světa juniorů. Dvě nejstarší kategorie se představily na zimním stadionu ve Svitavách, kde si zvykaly na rozměry hřiště, které budou na mistrovství. Jak jste zatím s reprezentačními kempy spokojený?

Obecně jsem především rád, že se přípravné kempy rozběhly ve standartním režimu. Velké uznání patří všem realizačním týmům, které na všem pracují s maximálním úsilím. Důležité je, aby byly spokojeni především tyto týmy a samozřejmě také hráči.

V dalších přípravách na vrcholnou akci sezóny, která se bude konat na přelomu června a července v Liberci, budou týmy pokračovat od ledna. Jaké plány máte na jaro?

Všechny výběry mají stanovený plán přípravy. A věřím, že všechny výběry budou kvalitně připraveny. Naším úkolem je jim připravit co možná nejlepší podmínky.

V roce 2022 se uskutečnil jen Evropský pohár, na mistrovství tak musí juniorští reprezentanti kvůli covidové pandemii čekat dlouho. Jak se na něj těšíte?

Pro všechny výběry a pro mládežnický hokejbal si dovolím tvrdit, byl Evropský pohár velkou výhrou, myslím tím především po stránce herní konfrontace. Doufám, že turnaj bude ve všech kategoriích kvalitně obsazen a naše výběry se budou co nejlépe prezentovat.


Tohle bude pro všechny hokejbalisty zajisté svátek. Hrát mistrovství světa v tak krásné hale, jakou Home Credit Arena v Liberci je. Zdroj fotky: HC Bílí Tygři Liberec.

Mistrovsví světa se koná v místě, kde se hokejbal rozvíjí

S uspořádáním domácího světového šampionátu je spojeno také hodně organizačních věcí. Co všechno obnáší přípravy, aby se mohla uskutečnit taková akce?

Tato otázka by měla být směřována spíše na úsek významných akcí a Jirku Cíchu, který je vedoucím organizačního výboru. Za úsek reprezentace zahrnuje příprava zajištění ubytování, stravy, dopravy, tréninků, vybavení a mnoho dalších organizačních záležitostí.

Souvisí s tím také finanční stránka. Jak nákladné bude mistrovství světa?

Tato otázka navazuje na předchozí. Přidejme si k tomu náklady spojené s pronájmem haly, organizační tým, rozhodčí, doprava všech týmů, těch věcích s tímto spojených je mnoho. Více by vám opět řekl Jirka Cícha.

Bude se hrát na zimních stadionech, v Home Credit Areně a Svijanské aréně. Věříte, že tam český tým přijde podpořit hodně fanoušků? Na co byste je pozval?

Věřím, že lidé si cestu najdou. Mistrovsví se koná v pěkných halách a v krásném prostředí sportovního města. Navíc v místě, kde se hokejbal rozvíjí. Rád všechny pozvu na vrcholný mezinárodní mládežnický hokejbal za účasti našich výběrů.