Reprezentace

Odplata Američankám vyšla na jedničku a české holky si v Kanadě zahrají finále!

Na mistrovství světa v Montrealu neuběhlo ani 24 hodin od doby, co se náš ženský výběr střetl neúspěšně ve skupině s Amerikou. V semifinále nám ale naprosto brilantně vyšla odplata, USA jsme porazili 6:0 a po pěti letech si opět zahrajeme finále mistrovství světa! Cenná placka už je navíc jistá!

Úplně jiný zápas

České holky ani ne po čtyřiadvaceti hodinách po prohraném zápase s Amerikou ve skupině vstoupily do odvety v semifinále jako vyměněné. Všechny bojovaly na maximum, což se promítlo hned do první třetiny. Relativně vyrovnanou periodu rozhodly v závěru na naší stranu branky Manhartové a vzápětí hned Kaltounkové. To bylo přesně něco, co jsme potřebovali!

Ve druhé části se USA snažilo rychle vrátit do zápasu, naštěstí ale jeho kontry na naši branku byly vždycky včas zastaveny, takže druhou brankou Kaltounkové ve 22. minutě jsme zápas definitivně zlomili na svoji stranu.

Trápí nás ovšem další absence v sestavě

Temným momentem bylo znovuzranění kapitánky Manhartové, která kvůli kolenu opět nedohrála a její start ve finále je nejistý. Není bohužel jedinou českou hráčkou, která má zdravotní trable.

Zápas jsme ale i bez některých opor bezpečně dotáhli do vítězného finiše, Ameriku jsme tentokrát porazili rozdílem šesti branek a po pěti dlouhých letech nás v pondělí vpodvečer kanadského času čeká finále proti domácí Kanadě! Holky si chtějí na zpáteční let přes oceán do Evropy přibalit to nejcennější, co si ze šampionátu mohou odvést, tak držte palce!