Masters

Na stadionu jsme měli přechodné bydliště, říká o hokejbalové rodině Filípková

Ženský tým připravující se na MS Masters má aktuálně zimní přestávku, během které ale rozhodně nemůže zahálet. Pokyny pro hráčky byly jasné, zapracovat na své fyzické kondici. Vladimíře Filípkové komplikuje přípravu nešťastné zranění malíčku, ale hned jak bude v pořádku, se do toho opře zase naplno!

Volba padla na mě, jelikož máme brankářskou výstroj doma

 

Vaše děti chytají, přivedly k hokejbalu ony Vás nebo Vy je?
Vše začalo tak, že jsem syna, který chytal od 6 let, vozila na tréninky. Pak jsme se maminky „hecly“ a založily jsme tým Bárbín a následně začal hrát i můj nejstarší syn, a poté se zapojila i nejmladší dcera v bráně. Jak já říkám, na stadionu jsme měli přechodné bydliště.

 

Byl post brankářky jasný hned od začátku, nebo jste se tam dostala postupně z pole?
Začínala jsem v poli, už ani nevím, na jaké pozici. Naše brankářky nemohly ze zdravotních důvodů pokračovat a volba padla na mě, jelikož máme brankářskou výstroj doma. V hokeji chytá i manžel.

 

Jak velkou radost Vám udělalo, když jste si přečetla svoje jméno v nominaci?
Nemohla jsem tomu uvěřit. Bylo to velké překvapení a potěšilo mě to.

 

Napadlo Vás, když jste s hokejbalem začínala, že byste jednou mohla obléct reprezentační dres?
Určitě mě nenapadlo, že bych někdy mohla reprezentovat Českou republiku. Jak jsem již zmínila, hrát jsme začaly pro zábavu a jako relax maminek. 

 

Jak fyzicky náročné jsou pro Vás kempy?
Kempy jsou určitě fyzicky náročné, zvlášť když zjistíte, že jste nejstarší brankářka (úsměv). U nás v klubu probíhají pětkrát týdně tréninky. Bohužel z pracovních důvodů stíhám pouze jeden až dva tréninky týdně (tréninky na hřišti), a o to víc jsou pro mě kempy náročné. V jarní přípravě musím určitě na fyzické přípravě zapracovat. Nyní mám bohužel úraz a nemůžu trénovat.



Ukončení sportovní kariéry na MS Masters by byla velká pocta

 

Dostaly jste v reprezentaci nějaké speciální pokyny, na čem pracovat?
Byl to jeden hlavní pokyn, a to fyzická příprava přes zimní období.

 

Na posledním kempu se k reprezentaci připojila Petra Outratová (trenérka gólmanek a vicemistryně světa z roku 2015), jak moc cenné její rady pro Vás jsou a je něco, v čem jste se díky kempům zlepšila?
Petra Outratová byla pro mě velkým, a hlavně příjemným překvapením. Vážím si jí jako velké osobnosti v bráně, která může své vynikající zkušenosti předat i nám. Její rady velmi oceňuji a jsem za ně ráda. Kempy jsou v přátelské atmosféře, což velmi oceňuji. Ještě jsem nemohla porovnat, zda jsem se v něčem zlepšila, jelikož zatím od posledního kempu nebyl žádný zápas, ale doufám, že tyto rady uvedu do praxe.

 

V loňském roce jste s týmem Kyjova získaly bronzové medaile, je to zatím Váš největší hokejbalový úspěch?
Ano, je to zatím náš největší úspěch, ale cíle týmu jsou vyšší. Holky nyní pracují na fyzické kondici, aby na jaře mohly vyběhnout v plné síle, a tak zaútočit na přední příčky. 

 

Jaké máte hokejbalové plány a cíle do budoucna?
Můj cíl je co nejlépe odchytat a podpořit tým Bárbín, a pokud se dostanu do výběru Masters, tak odvést co nejlepší výkon. Vzhledem ke své rodinné a pracovní vytíženosti budu muset ukončit svou sportovní činnost. Ukončení sportovní kariéry na MS Masters by byla velká pocta a tzv. třešnička na dortu (úsměv).


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9