ČMSHb

Samotný galavečer jsme si neobyčejně užili, těšilo moderátora Tomáše Jílka

Galavečer k 30. výročí Českomoravského svazu hokejbalu přinesl naprosto úchvatný zážitek, o němž se v rozhovoru rozpovídal moderátor slavnostní akce z České televize Tomáš Jílek. „Už dlouho jsme na takovém večeru nezažili tak příjemnou a zábavnou atmosféru,“ praví od srdce.

Pro řadu hostů to byla po dlouhé době první příležitost, jak se setkat s lidmi „od fochu“

 

Tomáš Jílek v sobotu 18.1. moderoval v Paspově sále společně s kolegyní Barborou Černoškovou galavečer k 30. výročí Českomoravského svazu hokejbalu. Organizace celé slavnostní akce se nakonec povedla, zkoušky ale byly náročnější, než se čekalo. „Upřímně během zkoušky jsme původně měli v plánu s Bárou ze sálu nenápadně prchnout. Ale jisté technické a logistické problémy jsou u podobné akce vždy pochopitelné,“ upozorňuje odlehčeně Tomáš Jílek. „Samotný večer jsme si neobyčejně užili a s Bárou se shodli, že už dlouho jsme na takovém večeru nezažili tak příjemnou a zábavnou atmosféru v kolektivu lidí, kteří sdílejí společnou vášeň,“ měl nakonec ohromnou radost moderátor galavečera z České televize Tomáš Jílek. 

 

Po delší době se v Paspově sále v Praze sešly ty největší hokejbalové osobnosti, pro něž to byla úžasná možnost se opět po letech vidět a oslavit úspěchy a rozvoj hokejbalu. „Nejvíc mě potěšilo zjištění, že pro řadu hostů to byla po dlouhé době první příležitost, jak se setkat s lidmi „od fochu“,“ upozorňuje Tomáš Jílek.



 

Sport schopný během Mistrovství světa zaplnit velké hokejové arény

 

Na pódiu se vystřídala celá řada hokejbalových osobností. Pamatuje si osobně Tomáš Jílek první hokejbalové krůčky a co říká hokejbalový odborník České televize na rozvoj našeho sportu? „První krůčky si pamatuju asi jako každý kluk, který vyrůstal v osmdesátých letech a s kamarády před barákem v nezimních měsících provozoval s tenisákem cosi, o čem ani netušil, že jednou bude nazýváno hokejbal a bude to sport schopný během Mistrovství světa zaplnit velké hokejové arény,“ zdůrazňuje Tomáš Jílek.

 

„Hokejbal by se teď měl především rozhodnout, zda chce dál být jakýmsi zápecnickým sídlištním sportem, nebo se naopak pokusí využít potenciálu diváckého zájmu třeba na MS 2009 a 2017, což se po nich vůbec nepodařilo,“ říká otevřeně Jílek. „Mediální prezentace sebe sama a spolupráce například s Českou televizí může být rozhodně o několik úrovní lepší viz. například pro mě zcela nepochopitelné promarnění loňského MS „za humny“, kdy ČT nebyla oslovena ohledně tradičního dokumentu z MS, navíc kdy díky naší úzké spolupráci s RSTV nebyly nereálné ani přímé přenosy - podobně jako aktuálně zařazené finále MS 2011 v Bratislavě „live“,“ rozjímá profesionální komentátor České televize Tomáš Jílek.

 

Českomoravský svaz hokejbalu slaví 30. výročí od svého založení. Za tu dobu ušel kus cesty a je tak nasnadě spousta pozitivních přání. Popřál bych mu hlavně to, co jsem zmínil v předchozím bodu - tzn. práce až nad hlavu. A taky, aby ho dál provozovali lidé, kteří, jak ukázal názorně galavečer, tvoří neobyčejně sevřenou skupinu lidí se stejným koníčkem a láskou, a na nichž je vidět, že hokejbal je pro ně celoživotním „postižením“,“ vzkazuje Tomáš Jílek.



 

Hokejbal dříve ve zpravodajství válcoval ostatní sporty s hokejkou

 

Česká televize přinese na kanálu ČT sport dokument z galavečera. Premiéra ještě přesný datum nemá, ale fanoušci a příznivci hokejbalu se mají na co těšit. „Vzhledem k neúčasti řady klíčových postav našich hokejbalových dějin na galavečeru (namátkou Vladimír Kameš, Drahomír Kadlec, Petr Novák, Jan Bacovský...) bude nutné ještě řadu materiálů dotočit, takže aktuálně nevidím premiéru dokumentu reálně dřív než v březnu, což ostatně vzhledem k nadčasovosti tématu není vůbec na škodu,“ vysvětluje komentátor a reportér České televize Tomáš Jílek.

 

Zaměstnanec České televize a profesionál každým coulem Tomáš Jílek osobně pro galavečer připravoval sestřihy z historických významných hokejbalových událostí. Byla to jedna z nejpříjemnějších součástí veskrze příjemného projektu. Bylo hezké zavzpomínat na časy, kdy hokejbal ve zpravodajství válcoval dnes mnohem populárnější sporty s hokejkou,“ vzpomíná moderátor velmi povedeného galavečera k 30. výročí Českomoravského svazu hokejbalu.

Fotogalerie:

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9