ČMSHb

Galavečer oslavil 30. výročí ČMSHb. Vše se povedlo na jedničku, věří jeden z organizátorů Pavel Schröfel

Minulý víkend se Paspův sál v Praze položil do slavnostní hokejbalové atmosféry. Za účasti České televize a jejich moderátorů se totiž oslavilo 30 let od založení Českomoravského svazu hokejbalu. Dorazilo mnoho hokejbalových osobností a galavečer vyvrcholil představením zbrusu nové putovní trofeje.

Oba moderátoři předvedli fantastickou profesionalitu

 

Českomoravský svaz hokejbalu uspořádal v sobotu 18.1. v Paspově sále v Praze galavečer 30. výročí od jeho založení. Panuje s celkovým průběhem slavnostní akce spokojenost?

Mám samé pozitivní ohlasy. Což je pro nás všechny skvělé. Já osobně jsem u hokejbalu šest let a jsem moc rád, že jsem mohl poznat, jak hokejbal začal, kdo všechno stál v čele svazu. Velké díky patří všem mým kolegům, s kterými jsme galavečer připravili. Nechci jmenovat, abych na někoho nezapomněl.

 

Jak náročné byly přípravy a povedlo se vše na jedničku?

Je to neuvěřitelné, ale galavečer se připravoval tři čtvrtě roku. Výběr místa nakonec padl na Prahu. Cílem bylo poděkovat všem, kteří v hokejbale něco znamenají, ať už z minulosti či současnosti. Moji kolegové, Tomáš Březina s Olgou Birčákovou, se dokonce na daném místě účastnili dvou akcí tak, abychom vychytali chyby, které se dají udělat, a to bylo klíčové. Vše se povedlo na jedničku.



 

Na pódiu se u moderátorů České televize Tomáše Jílka a Barbory Černoškové vystřídala celá řada hokejbalových osobností. Jaké panovaly ohlasy a věříte, že se hokejbal vydává rok co rok správným směrem? 

Oba moderátoři předvedli svoji fantastickou profesionalitu. Jsem moc rád, že výběr moderátorů padl právě na sympatickou Barboru Černoškovou a na hokejbalového specialistu Tomáše Jílka. Tomáš se na pódiu zmínil, že máme málo přenosů, tak doufám, že mi pomůže lobovat v České televizi, aby se to změnilo (úsměv).

                  

Chtěl bych, aby hokejbal byl více vidět mezi mladými lidmi

 

Českomoravský svaz hokejbalu slaví 30. výročí od svého založení. Co byste mu popřál do dalších let? Plánujete čím dál více rozvíjet marketingovou činnost ČMSHb a jak?

Především bych popřál, aby hokejbal zůstal čistý jako je, aby se jím všichni bavili jako nyní a také, aby se všem vyhýbala zranění. Rozvoj, to je téma, na kterém by se dala psát slohová práce. Za mě jsem rád, že jsme se v loňském roce rozvinuli o obchodního zástupce, který se začal věnovat stávajícím partnerům a hledání nových partnerů. Dalším marketingovým posunem je web hokejbal.cz. Sice se ještě ladí nějaké mouchy, ale už tak je vidět velká změna. Chtěl bych, aby hokejbal byl více vidět mezi mladými lidmi, aby dokázali poznat, jaký jsme skvělý sport, který spojuje fajn lidi. Pracuji s kolegy také na tom, abychom hokejbal dostali do České televize. Ještě bych rád řekl své velké přání, které souvisí s rozvojem. Rád bych, aby hokejbal měl do pěti let další tři hokejbalové haly v České republice.

  

V rámci galavečera byla představena zbrusu nová cena Libora Topolánka. Putovní sochu převzal vítěz ceny pro nejužitečnějšího hráče posledního play off Extraligy Tomáš Wróbel. Cena je velmi povedená, souhlasíte? A myslíte si, že je reálné v budoucnu galavečery pravidelně opakovat a oceňovat nejlepší hokejbalisty?

Oceňování hokejbalistů tímto způsobem by bylo skvělé. Co se týká ceny Libora Topolánka, tak na rovinu musím přiznat, že s touto myšlenkou už přišel můj předchůdce David Kantor. Já to jen s Milanem Jelenem, který byl iniciátorem myšlenky, dotáhl do cíle. Libora Topolánka jsem zažil jen krátce, byl vynikající nejen hokejbalista, ale i člověk. I mě tenkrát ta smutná zpráva zasáhla. Nyní je dobře, že tato cena je pojmenována po něm a vytvořila se k němu putovní trofej. Hokejbalisté, kteří už cenu Libora Topolánka získali, dostanou na památku skleněnou sošku, kde je vygravírovaná postava Libora Topolánka. Jen připomenu, že cenu dodatečně dostane Martin Kruček z HC Kert Park Praha, Jan Bílý z HBC Autosklo – H.A.K. Pardubice a na pódiu si ji převzal Tomáš Wróbel z HC Kert Park Praha.



Fotogalerie:

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9