Reprezentace

Doufám, že to nebude můj poslední reprezentační kemp, přeje si Jan Miksan

Jan Miksan působí v Extralize juniorů prvním rokem a zatím podává v dresu Mečounů z Plzně skvělé výkony, které mu vynesly pozvánku na reprezentační soustředění týmu do 18 let. Mistrovství světa v hokejbale ve Švýcarsku je pro mladého útočníka velkou motivací a udělá vše pro to, aby únorový kemp v plzeňské hale nebyl jeho posledním. „Budu se snažit předvést co nejlepší výkon,“ slibuje s odhodlaností v hlase útočník Mečounů Jan Miksan.

Domácí půda nebude výhodou
Začátkem února Vás čeká přípravný kemp v Plzni. Co pro Vás pozvánka znamená?
Je to pro mě velká čest, že se můžu zúčastnit dalšího reprezentačního kempu a budu se snažit předvést co nejlepší výkon, aby tento kemp nebyl poslední.

Přípravné soustředění národního týmu se uskuteční v Plzni, kde budete na domácí půdě. Vnímáte to jako výhodu?
Myslím si, že v dnešní situaci, kdy mají plast prakticky všechny týmy, to moc velká výhoda není. Každý kluk se bude chtít předvést v tom nejlepším světle, aby zapůsobil na trenéry.

Chci hrát na té nejvyšší úrovni
Jak vidíte své šance ohledně účasti na mistrovství světa ve Švýcarsku?
Na tuto otázku nemám úplně odpověď, ale budu se co nejvíc snažit, abych se tam mohl dostat a zahrát si na té nejvyšší úrovni.

V letošní sezóně se zatím nacházíte na 6. příčce. Jak byste hodnotil toto umístění?
Podle mě nemůžeme být s tímto umístěním spokojeni. Na začátku sezóny se nám nepovedlo několik zápasů a podle toho se odvíjel zbytek podzimní části. Máme před sebou ještě celou půli a budeme chtít toto umístění zlepšit!

Můj otec a David Pastrňák jsou mými vzory
Jak vypadá zimní příprava v plzeňské juniorce? Je náročnější než v předešlých letech?
Vzhledem k tomu, že jsem v juniorce prvním rokem, tak nevím, jak vypadala zimní příprava v předešlých letech. Ale myslím si a věřím, že naši trenéři pro nás chtějí to nejlepší, abychom se dobře připravili a pak mohli předvádět co nejlepší výkony.

Máte nějaký sportovní či životní vzor, který Vás žene kupředu?
Co se týče hokejbalu, tak žádný vzor nemám. Ale ve světě sportu sleduji hráče NHL Davida Pastrňáka, který má výborné výsledky. A jako další vzor by se dal považovat můj táta, který mě odmala vedl ke sportu.